Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Луганського депутата вимагають притягти до відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Світ:

Співголова громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов звернувся з заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



У заяві Д.Снєгирьова йдеться про наступне: ”6 липня депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник на позачерговій сесії обласної ради, під час обговорення заяви в підтримку Закону "Про основи державної мовної політики" заявив: "на цій мові якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу".

При цьому Мірошник відзначив, що не розуміє виступів представників опозиції в Києві, які заявляють про необхідність захистити державну мову.

"Українську мову гноблять, українську мову треба захистити. Що це за мова така нещасна, що її треба захистити від усього, і вона повинна рости в оранжереї? ", - сказав Мірошник.

Співголова ГІ “ Права Справа” Д.Снєгирьов вважає, що недавня заява Мірошника "якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу", є провокаційною і ображає україномовну частину населення країни.

"На останній сесії обласної ради Мірошник фактично назвав українців недорасою, що є прямою образою представників титульної нації і несе в собі ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі за національною ознакою. Подібні заяви українського державного службовця є неприпустимими та такими , що підпадають під дію відповідної статті Кримінального кодексу України.

На підставі вищенаведеного, вимагаю порушити кримінальну справу проти депутата Луганської обласної ради за статтею розпалювання міжнаціональної ворожнечі”, - йдеться у заяві співголови ГІ” Права Справа” Д.Снєгирьова.

Родіон Мірошник з 2004 року очолював прес-службу Луганської ОДА. У 2004-2006 рр. - голова правління ЗАТ "ЛОТ", в кінці 2006 року - був прес-секретарем Віктора Януковича, 2006-2010 рр.. - Генеральним директором державної організації Луганська ОДТРК. 29 квітня 2010 призначений на посаду заступника голови Луганської обласної державної адміністрації з питань гуманітарної політики.
Пішов у відставку в серпні 2011 року. На даний момент займає посаду генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Прес-служба ГІ “ Права Справа” 


В тему:
Снайпер Рамірес: е-мейл RU в Україні - це маразм
Короткий план дій з порятунку української мови
Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату
Давайте модернізуємо Народний Оглядач!

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи