Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Паралельне суспільство як цивілізаційна надбудова (настанови для снайперів)

Кожен повинен робити те, на що він максимально спроможний. «Стабілізація гадючника» відбудеться без нас, але без нас не відбудеться творення нового світу! Тому що окрім нас його немає кому творити.



Загострення в Україні системної кризи активізувало суспільні дискусії щодо шляхів її подолання. Все більшого резонансу набуває тема творення «паралельного суспільства», «паралельної держави».

Цей термін набуває виразності в контексті нинішньої глобальної кризи, розв’язання якої відбудеться шляхом творення досконалішої цивілізаційної надбудови. Це загальний принцип еволюційного розвитку: коли перемагають досконаліші форми життя, то попередні повністю не зникають, а займають свою екологічну нішу.

Прикладів удосталь. Скажімо, акула. Влаштована відносно примітивно, адже не має плавального міхура, а замість зябер має тільки зяброві щілини. Тому, щоб не потонути і не задихнутися, вона мусить постійно перебувати в русі. Незважаючи на це акула як плавала 300 мільйонів років тому, так плаває й донині.

Або, наприклад, військова справа. Попри сучасні ракети чи космічні лазери, залишається актуальним уміння битися навкулачки чи на ножах. Так само розвиток банків і супермаркетів не скасував натуральне господарство та бартерний обмін. Просто різко скоротилася сфера застосування старіших форм та їхня різноманітність.

Такий еволюційний підхід дозволяє зорієнтуватися в нинішній ситуації. Головна причина актуальної кризи – це невідповідність всієї існуючої системи вимогам інформаційної епохи. Дух часу вимагає адекватного світогляду, нових організаційних форм і технологій. Отже, треба створити нову цивілізаційну надбудову, в просторі якої зможуть реалізуватися нові потенції.

Зверніть увагу: не боротися зі старою системою, а створити нову. Якщо нова система буде зручніша, ефективніша, привабливіша, то стара сама «усохне» і займе відповідне їй місце – подібно до згаданої вище акули чи натурального господарства.

Що ж це за нова цивілізаційна система? Її зародки вже існують навколо нас. Виявляється, що сучасна людина може впливати на себе і навколишній світ силою думки, бути здоровою без жодної «хімії» та інших послуг «охорони здоров’я». Виявляється, якщо діяти чесно і відкрито, то економічні моделі можуть бути на порядок простішими і водночас на порядок ефективнішими.

На сьогодні накопичено велику масу передових технологій, спроможних змінити світ, але вони блокуються старою системою. Натомість є відверто паразитичні галузі, наприклад, «вакцинаційна індустрія», виробництво пігулок з «вітамінами», «політичний піар» (мистецтво обдурювання). Ліквідуйте їх – і життя покращиться вже сьогодні.

НАДЗАВДАННЯ

Формування вищого «паралельного простору», вільного від паразитів і сприятливого для самореалізації людини – головна вимога сьогодення. Це надзавдання для творчої меншості українського суспільства. При цьому важливо, щоб паразити не встигли розкрасти і розпродати «нижні поверхи» цивілізаційної конструкції України. Вгамувати їхні апетити – надзавдання для решти українців.

Звідки взяти ресурси для творення надбудови? Головною цінністю інформаційної епохи є інформація, знання, мудрість, музика, відеопродукція, ідеї, винаходи, технології. Це та сфера, де нині найактивніше твориться багатство. І саме тут творчі люди почуваються як риба у воді. Тому все в наших руках.

А як щодо протидії з боку старої системи? Протидія буде тільки тоді, коли ви почнете з нею боротися. Проте формування «паралельного простору» не передбачає боротьби зі старим. Натомість усі зусилля спрямовуються на творення нового в новій екологічній ніші, а вона невидима для «вчорашніх». Стара система відреагує тільки тоді, коли в новий простір перейде значна частина українців, тож стане відчутним брак «донорів». Але тоді вже буде запізно – прагнення зупинити «колесо історії» тільки радикалізує процес перетворень.

Творенням нового простору вже займаються різноманітні українські організації, гуртки, спільноти. Це – точки росту нової цивілізації. Зручною організаційною основою для їх взаємодії та взаємного посилення можуть бути Конституційні Збори України. Це не тільки гарні можливості для знайомства зі світлими людьми, і не тільки спільна розробка теоретичних засад держави української мрії. Це також практичне творення цивілізаційної надбудови, конструювання нових форм і перевірка їх на собі.

Ми вирощуємо такий світ, який буде зручний для нас і наших нащадків. Тому все робимо з любов’ю, старанно і якісно. Якщо створені нами зразки виявляться вдалими – вони дуже швидко будуть засвоєні і реалізовані тисячами інших українських громад у всьому світі. Насіння нової цивілізації почне швидко проростати. І тоді весь світ переконається, що «У-країна» означає «країна-зародок» – «земля, з якої все починається».

ПРАКТИЧНІ НАСТАНОВИ:

1. Сьогодні найважливішими є два напрямки діяльності: стабілізація існуючого «владного гадючника» і творення нової цивілізаційної формації.

2. Стабілізація потрібна для того, щоб «братва» буйствувала в певних рамках і передчасно не зруйнувала нинішню систему. Очевидно, що більшість активних українців діятимуть саме в цьому напрямку – вони боротимуться за збереження системи, бо самі є її частиною.

3. Ті, що вийшли на вищий рівень свідомості і звільнилися з кайданів системи, не повинні розпорошувати зусилля на боротьбу з нею. «Стабілізація гадючника» відбудеться без нас, але без нас не відбудеться творення нового світу! Тому що окрім нас його немає кому творити. То ж усі, що піднялися у Простір волі, не мають морального права опускатися в Простір боротьби.

Систему можна подолати тільки створивши їй альтернативу. Кожен повинен робити те, на що він максимально спроможний. Снайпери не беруть участі в масованих атаках регулярних військ – вони все вирішують лаконічною серією точних влучень.

«Не навколо винахідників нового галасу, а навколо винахідників нових цінностей обертається світ; він обертається нечутно» (Фрідріх Ніцше).

Опубліковано в газеті "День" 6 серпня 2010 р.

 


В тему:
Незалежність-22: друга фаза
Свята простота
Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату
Що робити? Програма «Три О»: Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!
Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів
Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях (оновлюється) 
Можна, я теж запропоную план "Що робити?"
Замість того, щоб палити урядові будівлі, створюйте свій уряд!
Про позитив у негативі, або для чого Україні "Чорний вівторок" (про паралельне суспільство) 
Нова угода снайперів
Щасливі снайпери, бо вони синами Божими стануть
Клінч, або Велика нагода
Подарунок для Третього Гетьманату

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую! ..."Ми вирощуємо такий світ, який буде зручний для нас і наших нащадків. Тому все робимо з любов’ю, старанно і якісно"...

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Коментарі

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую! ..."Ми вирощуємо такий світ, який буде зручний для нас і наших нащадків. Тому все робимо з любов’ю, старанно і якісно"...

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!