Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Тінь Сонця” може перевершити “Кому Вниз”

В день виходу другого альбому гурту “Тінь Сонця” – 16 березня – в культурно-мистецькому центрі Києво-Могилянської академії відбувся грандіозний концерт цього молодого і дуже перспективного рок-гурту. Ви згадаєте мої слова через пару років, коли вони стануть такими ж відомими і популярними, як “Кому Вниз”! А, може, й перевершать їх.

Початок концерту рок-гурту "Тінь Сонця"
Початок концерту рок-гурту "Тінь Сонця"

В житті часто трапляється, коли учні перевершують своїх вчителів. Звісно, якщо музиканти гурту та його лідер Сергій Василюк не збавлятимуть оберти і так само старанно працюватимуть, як останній рік. А також якщо збережеться теперішній склад гурту, що є важливою складовою успіху.

 Сергій Василюк та бандурист Іван Лузан на прес-конференції перед початком концерту
Сергій Василюк та бандурист Іван Лузан на прес-конференції перед початком концерту


Музика “Тіні Сонця” – це три гітари, ударні, скрипка і бандура. Саме бандура зі скрипкою, які з’явилися в групі рік тому, і надали неповторності та чарівності звучанню. Музиканти гарно пасують один одному, і не тільки в музиці. Вони чудово виглядають на сцені. Серед чотирьох гарних молодих чоловіків присутність красуні Соні Рогальської зі скрипкою виглядає дуже ефектно. До речі, на концерті вони виступали в прекрасних нових костюмах, які для них підготувала молода українська дизайнерка Анна Гребінь.

Сергій Василюк відповідає на запитання журналістів
Сергій Василюк відповідає на запитання журналістів


На концерті “Тінь Сонця” заспівали одну пісню на вірші Тараса Шевченка – “Вітер з гаєм розмовляє”, і тоді раптом в мене з’явилося оце порівняння з “Кому Вниз”. Вони також звернулися до потужної енергетики Шевченка, як і “Кому Вниз” у свій час! До речі, Сергій Василюк на прес-конференції зізнався, що саме “Кому Вниз” мали не абиякий вплив на становлення гурту “Тінь Сонця”.

Спів Сергія Василюка у двох піснях альбому, особливо в “Пісні Чугайстра”, мені дуже нагадав спів Андрія Середи. Також дуже сильний і гарний чоловічий голос. Хто не знає, Андрій Середа – це вокаліст і автор текстів пісень “Кому Вниз” (інші пісні написані на слова Тараса Шевченка, Олександра Олеся і Володимира Самійленка). А Сергій Василюк – вокаліст і автор переважної більшості текстів пісень “Тіні Сонця”. Окрім нього, дві пісні написав його брат Олексій Василюк і по одній – гітарист Кирило Момот та бандурист Іван Лузан.

Новий альбом, виданий мистецькою агенцією «Наш формат», називається “Полум’яна рута”. Про цю квітку згадується в “Пісні Чугайстра”, яка є переспівом або, кажучи професійним жаргоном, кавер-версією пісні “Twilight Sun” знаменитого білоруського рок-гурту “Gods Tower”. Минулого року вона близько трьох місяців протрималася в найпопулярнішому білоруському рок-хіт-параді. У виконанні “Тіні Сонця” ця пісня увійшла в триб’ют-альбом гурту “Gods Tower” і була визнана білорусами найкращою. Одразу ж надійшла пропозиція зробити білоруськомовну версію пісні, яка є в новому альбомі як бонус-трек.

Музику “Тіні Сонця” шанувальники вже давно визначили як козацький рок, хоча хлопці кажуть, що грають heavy-folk – важкий рок із суто українським почерком, який створюється бандурою і скрипкою. Козак, козачий, степ, дикий степ, Сонце, вітер, небо – найуживаніші слова пісень.

Сергій Василюк (на першому плані) і Андрій Хаврук
Сергій Василюк (на першому плані) і Андрій Хаврук


Про виродження нинішнього світу, в якому вже немає місця чоловіку-воїну, вільному козаку я почула в пісні “В Дикім Полі”. Як на мене, це найкраща пісня в альбомі після “Козаків”:

Чути тиху пісню в дикім полі
То птахи співають сутінкові,
Вітер жене хвилі ковилові,
Немає більше місця в світі козакові.


А якщо цей світ не підходить козаку, то його треба змінити. Однозначно.

Народу на концерт зібралося море! Зал був переповнений. Концерт довго не починався, бо велика жива ріка охочих потрапити в зал на виступ “Тіні Сонця” довго вливалася в те море.

 Черга охочих потрапити в зал тягнеться з першого по третій поверх
Черга охочих потрапити в зал тягнеться з першого по третій поверх


Багато хто прийшов на виступ, аби подивитися на “фашиста” Василюка. Цей ярлик йому повісили деякі перелякані ліберально-стурбовані викладачі Києво-Могилянки за те, що він колись в одному інтерв’ю сказав: “Я категорично проти нацизму німців, але водночас категорично проти того, щоб парувалися наші з чужоземцями, тим паче в Україні. Скажіть, ви бажаєте, щоб ваш онук обирав між мулатками найвродливішу? А тепер поміркуйте, до чого може привести наш лібералізм”.

Цікаво, чи оголосять вони тепер фашистом ведучого концерта – Сашка-лірника (Олександра Власюка) – за те, що, розповідаючи публіці казку, він сказав, що Чорнобог мав двох слуг – Порнографію і Денаціоналізацію. Адже фашисти виступали не тільки за чистоту раси, а й проти порнографії та ліберальної розпусти.

------------------------------
В тему:

Тінь Cонця» - сонячний промінь українського року або оптимісти та просвітителі

Сергій Василюк: Скажіть, ви бажаєте, щоб ваш онука обирав між мулатками найвродливішу? А тепер поміркуйте, до чого може привести наш лібералізм...

Яке мистецтво приваблює істинних арійців

Фашизм чи солідаризм?

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи