Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Тризуб свободи і Дракон волі

Категорія:

Партія «Свобода» виступає за українізацію існуючої системи та її організаційне вдосконалення. «Погана новина» в тому, що ця система вичерпала свій ресурс і вдосконаленню не підлягає – вона має вмерти і стати перегноєм для нової системи.

Світ змінюється. З перезрілого плоду старої цивілізації виростають ярі паростки нового життя. Змінюється й Україна, яка шар за шаром скидає тисячолітні пута. Це нагадує змію, що спеціально повзає гострими скелями, щоб здерти з себе стару шкіру. Останнє тисячоліття, а особливо останнє століття – це те гостре каміння, об яке Україна здирає з себе кайдани невірства, облудних стереотипів, затьмареної свідомості.

Особливо продуктивними в цьому сенсі виявилися останні два десятиліття. За президентства Кравчука і Кучми було підірвано силу комуністичної ідеології і розвіяно міф про неможливість існування України без московської імперії.

За президентства Ющенка було зруйновано міф про «політичну націю». Виявилося, що «ліберальна ідея не спрацювала», а курс на творення мультикультурної і мультирасової «політичної нації» завершився фіаско. Стало очевидно, що Україна може реалізуватися тільки як держава солідарного українського етносу.

Режим Януковича остаточно зруйнував легітимність пострадянської системи. Якщо за попередньої влади відбувалося тихе загнивання, то «реальні пацани» відкрили всі язви цього корупційного гадючника. Якщо раніше Конституція не виконувалася, то зараз її просто немає. Верховна Рада існує тільки номінально, Конституційний суд втратив залишки авторитету, правосуддя і безпека виродилися в низькоякісні платні послуги.

На відміну від правління Ющенка, за Януковича корупція і некомпетентність мають російськомовний і промосковський колорит. Це посилює реакцію опору з боку етнічних українців і посилює привабливість українського націоналізму. На цьому тлі партія «Свобода» швидко набуває статусу головного політичного представника українства. Вона може увійти до Верховної Ради і стати частиною існуючої системи.

В чому полягає місія «Свободи» і який міф вона має зруйнувати?

Якщо стисло, то ВО «Свобода» виступає за українізацію існуючої системи та її організаційне вдосконалення. «Погана новина» в тому, що ця система вичерпала свій ресурс і вдосконаленню не підлягає – вона має вмерти і стати перегноєм для нової системи.

Тим не менше, «Свобода» виконує три головні корисні функції:

1) мобілізація українців до політичної боротьби;
2) стабілізація існуючої системи та її захист від передчасного розпаду;
3) концентрація молоді, потенційно спроможної творити нову систему.

Останній пункт найважливіший, і ось чому. Емпірично, тобто на основі практичного досвіду, встановлено, що людський світ має 4 рівні існування. Найнижчий – це простір страждань. У ньому панують зневіра, песимізм і негативні емоції, які притягують до себе нові нещастя.

Другий рівень – це простір боротьби. У ньому перебуває більшість українців. Вони борються за життя, відбиваються від хижаків, шукають порятунку. Тут також переважають негативні емоції, а навколишній світ сприймається як щось вороже й небезпечне. Сучасна «політика» – це суцільна боротьба.

Третій рівень – це простір пригод. Події в цьому просторі зазвичай не несуть загрози життю, але вкидають в кров достатньо адреналіну. Тут також панує боротьба, проте вже з’являється ігровий азарт і прагнення випробувати себе. В цьому просторі не занудьгуєш, тут доволі цікаво, проте не людина керує пригодами, а пригоди керують нею. У всіх трьох названих просторах хронічно не вистачає ні часу, ні ресурсів.

Найцікавіше ж – на четвертому рівні. Це простір волі. В ньому відчуваєш себе дитиною Божою і паном-господарем своєї долі. Тут панують душевний спокій і любов, радість і оптимізм, впевненість у власних силах і безстрашність. Ознакою утвердження в цьому просторі є наявність вільного часу і достатніх ресурсів, які завжди з’являються тоді, коли людина готова ефективно їх застосувати.

Всі чотири простори можуть перебувати поряд. Наприклад, з кількох десятків пасажирів, що їдуть в тому ж самому автобусі, частина може бути у просторі страждань, інша частина – у просторі боротьби, хтось у просторі пригод, а ще хтось – у просторі волі. Це можна порівняти з чотириповерховим будинком, в якому чим вищий поверх, тим краще життя.

Діяльність «Свободи» майже цілком перебуває у просторі боротьби з елементами простору пригод. «Свобода» витягує зневірених українців з простору пасивних страждань, приводить їх в рух і піднімає у простір активних дій. І це добре!

Проте варто розуміти, що це ніколи не приведе до перемоги – просто тому, що це не простір перемоги. У просторі боротьби не перемагають. Це простір постійного подолання перешкод – така його фундаментальна особливість. Можливо, через це «Свобода» не лякає ні існуючу владну верхівку, ні олігархів.

Перемога ж досягається тільки з підняттям у простір волі. Відповідно, Україну приведе до перемоги тільки та організація, яка перебуває у цьому вищому просторі. Зародки такої організації зараз тільки формуються – це територіальні осередки – рої і сотні Третього Гетьманату. До них долучаються українці, які доклали вольових зусиль і здійснили внутрішнє перетворення. Вони перемогли у внутрішній війні з власними слабостями і пороками, тому спроможні перемагати у війні зовнішній. Людина, у якої в душі бруд і хаос, спроможна тиражувати назовні тільки бруд і хаос. Щоб поширювати навколо гармонію і силу, треба їх мати в собі.

Ключова ідея Третього Гетьманату полягає в тому, що оновлену Україну можуть побудувати тільки оновлені українці. Словами Доброї Новини, «шукайте найперше царства Божого (внутрішньої гармонії), а все інше вам додасться». Тому головне зусилля прикладається для оновлення людини на всіх трьох рівнях: світоглядно-вольовому, психоемоційному і фізичному. Для цього застосовується: 1) відновлення традиційних уявлень про істинну природу Всесвіту; 2) очищення психіки і самозцілення Живим Словом; 3) козацька їжа, здоровий спосіб життя, фізичні вправи. Оновлення досягається за 40 днів доволі простої, але систематичної практики. Після цього майже всі продовжують самовдосконалення.

Оновлені українці, згідно з прадавнім звичаєм, називають себе аріями, тобто сонячними, життєспроможними, ярими. Вони не хворіють, перестають хворіти їхні діти і батьки. Згідно з духовним принципом «подібне притягується до подібного», до аріїв притягуються світлі люди і позитивні події, натомість життєвих перешкод стає чимраз менше. Це дає можливість не розсіюватися на рутинну боротьбу зі старим, а всю енергію сконцентрувати на веселе творення нового. Очевидно, що спілкуватися і працювати найкраще зі своїми, – тому арії об’єднуються в традиційну для українців сотенно-полкову організацію, творячи Рух Третій Гетьманат.

Це децентралізована Українська етномережа, яка дає повну свободу самореалізації громадським лідерам і активістам, існує на власних ресурсах і робить тільки те, що вважає за потрібне. Завдяки перебуванню у просторі волі ТГ розвивається без відчутного опору з боку вмираючої системи: система його просто не бачить, бо існує на два поверхи нижче – у просторі боротьби.

ВО «Свобода» і Рух Третій Гетьманат – це взаємодоповнюючі системи. Подібність між ними в тому, що це самоорганізація українців заради процвітаючої України, її честі і слави. Відмінність – у діяльності на різних рівнях буття українського етносоціального організму.

«Свобода» – це масова централізована організація, яка діє вже сьогодні – «тут і тепер». Рух Третій Гетьманат – це елітарна етномережа, яка формує майбутню українську націю і майбутню українську державу.

У символіці «Свободи» більше синього, у символіці ТГ – сонячного. Перші орієнтуються на перевірені досвідом норми і стабільність, другі – на творення нового і вибухову динаміку перетворень. Свобода – це оборона, звідси й «Програма захисту українців», а ТГ – це атака, звідси й гасло «Атакуй першим!»

«Свобода» – офіційно зареєстрована і визнана державою організація, ТГ – абсолютно вільне середовище, не обмежене жодними умовностями існуючої системи та географічними кордонами. Свобода – це зовнішній простір без обмежень, воля – це внутрішній стан, незалежний від зовнішніх обставин.

У своєму розвитку Рух Третій Гетьманат робить наголос не на кількість своїх учасників, а на їхню якість. Але настане час, коли розширення Руху набуде масового, вибухоподібного характеру.

Коли це станеться? Тоді, коли «Свобода» зруйнує найголовніший міф: що існуюча система стане життєздатною, якщо вона стане українською. Що хворі українці можуть створити здорову Україну. Що світоглядне рабство породить вільне суспільство. Що українська сутність може реалізуватися в пострадянській формі.

«І Він їм сказав цю притчу: Ніхто не вливає молодого вина до старих бурдюків, а то нове вино прорве бурдюки, і вино розіллється, і бурдюки пропадуть. Але молоде вино слід вливати до нових бурдюків – тоді одне й друге збережеться».

«Свобода» і Третій Гетьманат – це дві взаємодоповнюючі складові однієї цілісної системи, яка називається Україною. Кожна складова виконує свою функцію. «Свободу» треба підтримувати, бо вона додає часу для спокійного розгортання ТГ. Це перехідна структура: без неї не буде Переходу. «Свобода» повинна реалізувати свою місію: мобілізувати українців, виграти час і добити останній міф, що можна змінити Україну не змінюючи українців.

Перетворення України треба починати з перетворення самих українців. Тоді оновлена українська сутність створить досконалу організаційну форму.

Хай Буде!
 


Етномережа: концентрація без централізації
Машина часу «Третій Гетьманат» – реконструкція козацького духу в технотронну епоху
Республіка, Гетьманат, Брахманат
2011 – рік Українського дракона
Живе Слово творить державу
Живе Слово: для тих, хто прагне більшого
Замовляємо жовто-чорні прапори Третього Гетьманату
Арійський Стандарт – захоплюючий фільм про велич України
Facebook + Skype + Elgg: інструментарій для самоорганізації Третього Гетьманату
Ігор Каганець на Радіо Культура: Як пришвидшити кінець світу (аудіо)
Рух Третій Гетьманат: основні принципи
Український дракон, або конкурс на Президента
Передплачуємо "Раду Козацьку" собі і друзям!
Рух Третій Гетьманат у мережі Facebook
Усе тільки починається!
Ранок Землі: музична композиція з колядками, Рігведою і Живим Словом (відео) - оновлено
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи