Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна перетворюється на полігон для випробування інформаційних технологій

Експерти наголошують, що сьогодні Україна є об’єктом інформаційних війн, здебільшого з боку Російської Федерації. Про це йшлося на круглому столі на тему: «Інформаційні війни проти України: як цьому запобігти?»

Як заявив представник Української платформи «Собор», екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, в останні роки Україна стала об’єктом інформаційних війн, при цьому «зазіхання йдуть» від різних гравців на міжнародній арені.

«Це й найближче зарубіжжя, це і далеке зарубіжжя. Але якщо говорити про відмінність цих інформаційних атак, то можна сказати: «атаки» з боку Заходу мали своєю метою вплинути на якусь конкретну подію чи акцію чи змінити певний, але конкретний вектор нашого розвитку, то те, що ми бачимо зі Сходу, а конкретно - від нашого східного сусіда, тут питання зовсім в іншому - намагання змінити сутність тієї країни, в якій ми з вами живемо», - зауважив він.

Огризко висловив жаль, що сьогоднішня українська влада не має бажання протистояти цій інформаційній війні.

У свою чергу директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак заявив, що Україна перетворюється на полігон для випробування інформаційних технологій, і це спостерігається не лише з боку Росії.

"Суттєве послаблення в інформаційному безпековому секторі (України – Ред.) призвело до того, що сьогодні відбуваються майже щодня інформаційні операції у гуманітарному секторі", - наголосив Бадрак.

За його словами, коли його центр досліджував ситуацію в Україні у 2006- 2010 роках, спостерігалась мета Росії змінити зовнішньополітичний курс України, і Росія її досягла.

Сьогодні, наголосив Бадрак, ідеться про те, що може відбутися повна трансформація Української держави. За словами Бадрака, сьогодні вбачаються такі конкретні небезпечні речі: героїзація президента РФ Владіміра Путіна в Україні; залякування пересічних українців сценаріями війни з Росією; нав’язування пересічним росіянам ворожого образу українця; публічне обговорення антиукраїнської тези про крах Української держави.

Сьогодні, за словами експерта, у Росії з’явились нові тези: вимога федералізації, надання російській мові в Україні статусу державної і повне підкорення церков Російській церкві.

Для боротьби з цим Бадрак запропонував заборонити в Україні організації, які ведуть антиукраїнську діяльність, серед яких Інститут країн СНД, а також - в’їзд конкретним особам, які ведуть антиукраїнську діяльність. І почав би Бадрак з депутата Держдуми Костянтина Затуліна та лідера ЛДПР Росії Владіміра Жириновського.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи