Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Туринській плащаниці справді 2 тисячі років

Світ:

Спецтема:

Вчені вирішили досліджувати плащаницю як матеріальне свідчення з місця злочину – на професійному жаргоні це називається "речовий доказ".

Таємниця однієї з найважливіших хрестиянських святинь - загадкової Турінської плащаниці - хвилює людей уже багато століть. Вважається, що в цей лляний саван був загорнений Ісус Хрестос при похованні, а зображення людини на тканині - це відбиток його тіла.

Нещодавно до розслідування таємниці походження плащаниці підключилися й учені Інституту криміналістики ФСБ Росії. Вони провели серію унікальних експериментів, які дозволили довідатися обставини останніх днів життя й страти Хреста.

Фахівці ФСБ навмисно відійшли від релігійного трактування плащаниці. Вони вирішили досліджувати її як матеріальне свідчення з місця злочину – на професійному жаргоні це називається "речовий доказ". Робота проходила під керівництвом доктора технічних наук Анатолія Фесенка, що довгий час керував Інститутом криміналістики.

За його словами, ученим довелося провести комплексні дослідження: на стику хімії, фізики, математики й біології. "Для початку ми з'ясували можливий вік тканини, змоделювавши процес старіння, - розповів експерт. - И прийшли до висновку, що американські вчені, які омолодили плащаницю більш ніж удвічі, помилялися. Їй дійсно не менше двох тисяч років". Разом з тим були спростовані більше ранні припущення про те, що Турінська плащаниця старше Ісуса на тисячу років.

Крім доказів віку плащаниці, криміналістам удалося по відбитках на тканині досліджувати характер ран, отриманих Хрестом. Говорячи професійною мовою, досліджуваний матеріал зберіг матеріальні свідчення про жертву насильства.

"На довгому лляному полотнищі розміром 4,3 х 1,1 м є жовтувато-коричневий відбиток, що слабко проступає, двох проекцій оголеного чоловіка, попереду й позаду. Аналіз всіх відбитків доводить, що зображеного на ній людини бичували батогами римського зразка, що мали п'ять хвостів із закріпленими на кінцях свинцевими ґудзиками", - повідомили експерти, що вивчили плащаницю.

Відповідно до висновків учених, рани, отримані загорненим у цю тканину людиною, точно відповідають описаним у Євангелії стражданням Ісуса. "На правому плечі - широка смуга, що свідчить про несення важкого предмета, можливо, тавра. Носова кістка перебита від удару з лівої сторони. З лівої сторони обличчя розбито, тому на цій стороні набряк. Підборіддя яскраво окреслене, особливо ліворуч. Праворуч на ньому пляма від крові або глибокої рани. Зображення особи асиметрично. Ця людина страждала, тому риси його обличчя після смерті неоднаково скоротилися", - говорить висновок криміналістів.

Грандіозна робота експертів дозволила пролити ще трохи світла на загадку святині. Результати цього дослідження в черговий раз підтвердили, що на тканині плащаниці дійсно відбиті страждання Хреста.

Джерело - www.utro.ru

------------------------------
В тему:

П’ЯТИЙ ЕЛЕМЕНТ

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи