Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Юрій ШУХЕВИЧ: «Навесні відбудеться Cонячна революція»

23-з'їзд УНА-УНСО вимагає шляхом всенародного референдуму скасувати «антиконституційну політичну реформу та зберегти законну президентсько-парламентську республіку», повернути повноваження для її управління главі держави. Але це лише квіточки.
Найцікавіше, що Асамблея ініціюватиме свої зміни до Конституції, які передбачають персональну відповідальність Президента за свою роботу. Причому відповідати доведеться власним майном і свободою. Згідно ідеї заступника глави УНА Миколи Карпюка, громадяни в день голосування заповнюватимуть не лише виборчий бюлетень, але й виставлятимуть оцінку Президенту за п’ятибальною шкалою. І у відповідності із результатами — нагорода чи покарання...

У кулуарах з’їзду кореспонденту «Дня» вдалося поставити кілька питань лідеру асамблеї Юрію ШУХЕВИЧУ, зокрема, й щодо цієї ініціативи.

— Юріє Романовичу, ваш однопартієць виступив із ініціативою оцінювати Президента. Немов, якщо не впорався — в’язниця та конфіскація майна. Хіба це не утопія? Чи знайдуться тоді бажаючі стати Президентом?

— Ви гадаєте, не знайдуться? Як кажуть «святе місце пустим не буває». Я вірю в те, що в Україні є багато чесних людей, готових не лише йти на барикади, але й по-іншому служити своєму народу, в тому числі й у президентському кріслі.

— Добре, а що на вашу думку повинно відбутися навесні?

— Сонячна революція.

— ?

— Потрібно змінити той устрій, який є практично злочинним. І зробити його справжнім, державним і національним, таким, який би діяв в інтересах народу. Ось нещодавно ухвалила Верховна Рада закон про визнання Голодомору 1933 року геноцидом українського народу. А те, що зараз відбувається, хіба це не геноцид? Тоді ми від семи до десяти мільйонів людей втратили, а тепер сім мільйонів вигнали до Іспанії, Португалії, Греції, до Італії і ще хто знає куди на заробітки. Тоді не випускали з України — дозволяли тут помирати, а тепер споюють народ, діти без батьків зростають, ті ж наркотики... Хіба це не знищення? І фізичне, і моральне.

— І ви вважаєте, що необхідні перевибори...

— Перевибори за цією системою ні до чого не призведуть. Замість Регіонів прийде БЮТ? Ну і що це дасть? Це буде перегрупуванням сил. Потрібно змінити цю систему.

Газета «День», №15, вівторок, 30 січня 2007

-------------------------------------
В тему:

Час змінювати Систему

Третій Гетьманат

Авторитарна модель: мистецтво неможливого

Свобода і порядок

Німецький експеримент

Авторитарні моделі XX століття

Сонячна Революція
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи