Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 3

Великий піст: час оновлення (початки практичного хрестиянства)

З понеділка 19 лютого почався Великий піст. Усвідомлення сенсу цього арійського звичаю дозволяє здійснити радикальне оновлення українського народу
Згідно з арійським світоглядом, людина є втіленою духовно-божественною сутністю (частинкою Бога Творця Всесвіту), яка приходить в наш фізичний світ для досягнення триєдиної цілі: 1) особистого еволюційного розвитку в палінгенезії-реінкарнації, тобто шляхом багаторазового втілення; 2) колективного (національного) еволюційного розвитку через плекання народної культури-традиції-звичаю; 3) впорядкування, гармонізації, творчого розвитку навколишнього світу — природного середовища і техносфери.

Фундаментальним чинником досягнення поставленої мети є арійський ритуальний календар. Його системоутворюючим каркасом є три астрономічні події: 1) зимове сонцестояння 21-22 грудня, коли «народжується Світло» (Різдво); 2) весняне рівнодення 21-22 березня, коли Світло-Лад перемагає темряву-хаос (Паска-Перехід-Великдень); 3) літнє сонцестояння 21-22 червня, коли Світло досягає абсолютної перемоги над темрявою (Трійця-Купало). Навколо цих подій групуються три головні комплекси свят: Різдвяні, Великодні та Зелені.

Головним святом була Паска, що буквально значить «Перехід». Це свято знаменувало закінчення старого року і перехід до нового року. Тобто Паска-Перехід — це Арійський новий рік. Це свято означало час пробудження природи і початок нового сільськогосподарського кола.

Кожний з трьох згаданих святкових комплексів мав стандартну структуру, основану на символіці чисел 21 і 22. Згідно з арійською традицією, 21 — це завершення циклу, а 22 — початок нового циклу. Загальна ж ідея така: щоб щасливо прожити новий цикл, потрібно правильно здійснити Перехід — правильно завершити старий цикл і правильно розпочати новий.

Завершення календарного циклу подібне до робочого дня, який повинен завершуватися прибиранням сміття і наведенням порядку — щоб наступний день розпочати з творчої праці, а не з рутинного прибирання. За аналогією завершення кожного циклу супроводжувалось обов’язковим ритуальним прибиранням-очищенням, яке мало тотальний характер, тобто охоплювало і подвір’я з навколишнім простором, і помешкання, і тіло людини, і її душу.

В якості чинників очищення застосовували воду, вогонь і повітря. Водою мили помешкання та начиння, водою омивали власне тіло. У вогні спалювали весь непотріб, через вогонь стрибали для очищення душі. Провітрювали помешкання і очищували себе потоком повітря на гойдалках. Для правильного закінчення циклу треба було також завершити всі справи, віддати всі борги. Останнім терміном було 21-е число, коли потрібно було досягнути максимальної чистоти (очищення наступного дня вже не мало жодного сакрального сенсу і вважалося поганою ознакою).

Для того, щоб успішно прожити новий цикл, потрібно правильно його розпочати, надати йому добрий імпульс, бо «як почнеш справу, так вона і піде». Тому з самого початку нового циклу, а саме 22 числа, створювали максимально світлу, святкову атмосферу — новий цикл починали в добробуті за щедро накритими столами, в радості, в колі тих людей, яких найбільше любиш і яких найбільше хочеш бачити поряд з собою.

Отже, арійська «формула щасливого майбутнього» полягала в тому, щоб досконало завершити старий цикл, а новий розпочати в силі, світлі, радості і достатку. Постійне очищення-оновлення і програмування світлого майбутнього сприяло індивідуальній та колективній еволюції.

За описаною схемою побудовані всі три переходи, прив’язані до зимового сонцестояння, весняного рівнодення і літнього сонцестояння. Головним переходом, як ми вже знаємо, був арійський Новий рік, який святкувався 22 березня — першого дня весняного рівнодення. Відповідно приготування до нього вважалося найголовнішим і найвідповідальнішим, звідси Великий піст. Перший недільний день після Нового року вважався найбільшим святом — Великим днем, Великоднем (неділя вважалася першим і найголовнішим днем тижня — Днем Сонця або Днем Господнім).

Додаткову підказку про сутність Великого Посту нам дає Євангеліє (Добра Новина), де розповідається про те, як Іван Хреститель «ходив по всій околиці Йорданській» і «проповідував оновлення на звільнення від гріхів». Слово «оновлення» (метанойя, покаяння) означає зцілення всієї психофізичної сутності людини, яке починається з очищення її від інформаційного бруду — страхів, переляків, стресів, образ, негативних емоцій, низьких думок, шкідливих звичок і пристрастей — від усього того, що робить нас слабкішими, підриває нашу життєспроможність і творчу активність. Ментальне очищення людини неминуче веде до її фізичного оздоровлення і посилення життєвої ефективності.

Про це проповідував народу Іван Хреститель напередодні арійського Нового року. Добра Новина також розповідає, як у вівторок 21 березня 30 року — на завершення Великого посту — відбулось масове ритуальне омивання народу в річці Йордан, в якому взяв участь Ісус Хрестос. Наступного разу — у середу 21 березня 31 року — Ісус з апостолами перебував у Витанії, галілейському поселенні поблизу Єрусалима. Через те, що не було можливості здійснити омивання в річці, сестра Лазарева — Марія — вилила на Ісуса велику кількість вельми дорогоцінної запашної олії (нарду) — і у такий спосіб виконала цей арійський ритуал. Наступного дня, у четвер 22 березня 31 року, Ісус з апостолами відсвяткував Новий рік — ця подія широко відома як Таємна вечеря.

19 лютого 2007 року почався передвеликодній Великий піст. Його можна, як завжди, відбути формально — ну трішки менше поїсти смачненького, менше випити горілки, менше порозважатися. Як завжди, після цього нічого не зміниться — і це означатиме, що час змарновано, хоча все було зроблено начебто «по-християнськи». Після цього можна за звичкою далі скигліти про «негаразди і безгрошів’я», несприятливі обставини, нестачу вітамінів, зловорожі сили тощо.

Так було багато разів. Але ми можемо зробити так, щоб цього разу все було цілком інакше.

Час великого посту ми можемо, за прадавнім арійським звичаєм, перетворити на Метанойю — радикальне оновлення, зцілення і омоложення, наснаження чистою енергією великих справ і славних перемог. Вас це цікавить? Тоді переходимо до практичного хрестиянства.

Суттєві перетворення в Україні можуть здійснити лише просвітлені і здорові українці. Тому запам’ятай, український патріоте: твій головний патріотичний обов’язок — 1) стати здоровим і 2) відновити в собі боголюдський світогляд — згідно з наказом Ісуса Хреста: Майте віру бога. Коли матимете віру як зерно гірчиці, то гори пересуватимете і нічого не буде для вас неможливого. Здоров’я і світогляд — це взаємопов’язані речі: «Здоровий дух — у здоровому тілі». Очищення світогляду сприяє оздоровленню, а успішна практика самозцілення автоматично посилює віру людини у власні можливості.

Ключова технологія очищення психіки і фізичного самозцілення — це «Живе Слово» розробки Олександра Філатовича, головного лікаря Інституту метафізичних досліджень «Перехід-IV». Базовий курс радикального оздоровлення становить 40 днів і цілком вкладається у Великий піст. Ключова технологія духовного оновлення і формування боголюдського світогляду — ознайомлення з Доброю Новиною Євангелієм Ісуса Хреста без вставок і спотворень.

Вашому психофізичному оновленню дуже сприятиме дотримання харчової та інформаційної «дієти»: протягом читання Живого Слова не треба їсти м’яса і не треба, по можливості, сприймати негативну інформацію. Детальніші рекомендації отримаєте в ході навчання Живому Слову.

Якщо негайно почнете практику самозцілення, то по завершенню Великого посту відчуєте себе новою людиною і почнете арійський новий рік без аптек і лікарів. Більше того: людина, яка здобула досвід самозцілення, може навчити самозціленню всіх своїх родичів, друзів і знайомих — якщо вони лише цього захочуть. Подібно як людина, що навчилася плавати, може навчити плавати будь-кого бажаючого.

За короткий час українці навчать один одного самозціленню і перетворяться на найздоровішу націю планети. І тоді Україна рине вперед!

Маєш волю стати сонячним арієм? Пиши на адресу [email protected] і починай роботу!

Хай Буде!

-------------------------
В тему:

Живи граючи, твори дерзаючи!

Де і коли народився Ісус?

Іван Хреститель — відновлювач арійських традицій

Таємна вечеря чи арійський Новий рік?

1 --- П’ЯТИЙ ЕЛЕМЕНТ

Добра Новина для кризового людства

Нова книга І. Каганця «ПШЕНИЦЯ БЕЗ КУКОЛЮ. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень»

«Машина бажань»: читання Живого Слова допомагає здавати екзамени

Живе Слово творить життя! — нова книга Олександра Філатовича

Олександр ФІЛАТОВИЧ: «Справжнє одужання настає, якщо «стерти» хворобу на рівні духу»

Мова і здоров’я

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи