Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американцям почали вшивати мікрочіпи для стеження

Категорія:

Американська компанія, що створює устаткування для прихованого спостереження, як експеримент імплантувала мікрочіпи в передпліччя двох своїх співробітників.

Метою імплантації був не науковий інтерес, а можливість обмежити доступ цих людей в приміщення, де зберігається секретна інформація. У цьому сенсі картки-проходки і кодові замки - вчорашній день в порівнянні з можливістю сканування сітківки ока і мікрочіпом. Тому керівництво компанії і запропонувало двом співробітникам "добровільно" здійснити їх план.

Інформація про це просочилася в ЗМІ і викликала масу суперечок, оскільки це перший в світовій практиці випадок імплантації пристрою, що дозволяє встановити особу людини і постійно відстежувати її місцезнаходження. Американські захисники прав людини упевнені, що розповсюдження нової технології здатне зруйнувати приватне життя громадян.

Імплантація мікрочіпа в людський організм стала причиною для гострої полеміки законодавців відразу декількох штатів США, зокрема Каліфорнії та Техасу. А в таких штатах як Вісконсін і Північна Дакота незабаром був прийнятий закон, згідно з яким насильницька імплантація мікрочіпів в людське тіло заборонена, повідомляє Lenta.ru.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи