Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Виборців підкуповують не лише в Україні…

Європейці починають освоювати наші вітчизняні технології зі спотворення народного волевиявлення. Пункт перший – підкуп виборців.
Минулого тижня в Норвегії відбулись місцеві вибори. І ось за кілька днів потому почався скандал в місті Драммен неподалік Осло. Газета «Drammens Tidende» опублікувала свідчення, що місцевим наркоманам пропонували гроші та їжу за те, щоб вони проголосували за правлячу Трудову Партію (Arbeiderpartiet).

Газета наводить слова одного із свідомих наркоманів Бента Сандберґа (Bent Sandberg), котрому пропонували 50 норвезьких крон (приблизно 9 доларів) за голос на користь Трудової Партії, і котрий відмовився від цього хабара:

«Огидно використовувати найслабкіших членів суспільства. А пропонувати по 50 крон просто принизливо. Проте я знаю багатьох, хто узяв гроші.»

Журналісти також виявили, що деяким наркоманам пропонували не гроші, а просто їжу, щоби вони «проголосували правильно».

Ільзе Марія Ромсет (Else Marie Romset) – одна з тих, хто узяв гроші за голосування. На виборчу дільницю вона приходила із супутником, якій на її бюлетені поставив хрестик біля імені Юсуфа Ґілані (Yousuf Gilani) – місцевого представника Трудової Партії, повідомляє газета.

Пан Ґілані вже заявив, що нічого не знав про хабарі, і скоріше за все ця історія задумана для його дискредитації. Голова місцевого осередку Трудової Партії Торґіер Мікаельсен (Torgeir Micaelsen) розпорядився почати внутрішнє розслідування, щоби виявити та покарати вигнанням з партії тих, хто пропонував наркоманам хабарі.

Цікаво, чи відбудеться у норвезьких трудовиків очищення, чи на наступних виборах вони застосовуватимуть й інші українські напрацювання, як то «каруселі», фальшиві відкріпні талони, зайві бюлетені, «мертві душі» тощо.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи