Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Великий потоп” у долині Чорного моря

Світ:

Експедиція морських археологів з Національного географічного товариства Америки знайшла докази того, що Чорного моря колись узагалі не існувало.
Експедицією керував Роберт Баллард, який прославився тим, що виявив “Титанік”. Морські археологи, досліджуючи дно Чорного моря на глибині 100 метрів, знайшли добре збережену конструкцію з кам’яних брил, дерев’яних балок і перекриття. Розміри конструкції — 4х15 метрів. Знахідка була виявлена на другий тиждень п’ятитижневої експедиції в 20 кілометрах від північного узбережжя Туреччини. Археологи використовували підводний апарат “Аргус”, оснащений гідролокатором та відеокамерами, з’єднаний оптоволоконними кабелями з надводним дослідницьким судном. Учені вважають, що раніше на цьому місці було невелике прісне озеро, оточене долиною з плодовитою землею. Причиною загибелі поселення став потужний потоп, що прийшов зі сторони Середземного моря близько 7500 років тому (55 ст. до н. е., неоліт, бронзовий вік).

Чорне море — абсолютно унікальне місце на Землі за інертністю підводних потоків. На великій глибині концентрація кисню у воді екстремально низька, що й запобігло руйнуванню органічних матеріалів. Ідею про те, що дно Чорного моря було колись ділянкою плодовитої землі, висунули чотири роки тому американські морські геологи Вільям Раян і Вальтер Пітмен з Колумбійського університету (США) у своїй книзі “Всесвітній потоп”. Учені вважають, що під час останнього зледеніння процес замерзання води призвів до зниження рівня моря на 150 метрів. Згодом (12 тисяч років тому) льодовик почав відступати, і рівень Світового океану підвищився. Долина Чорного моря була відрізана від світового океану природною “греблею” на місці Босфорської протоки. У якийсь момент цю “греблю” прорвала морська вода. Процес був надзвичайно швидким: вода могла прибувати, затоплюючи сушу зі швидкістю 1,5 кілометра в день. Візуально це нагадувало 10000 Ніагарських водоспадів. Голова археологічної групи Фредерік Гіберт із Пенсильванського університету заявив, що це важливе відкриття уможливлює перегляд історії культур у цій частині світу. Баллард зізнався, що тепер його “рожевою мрією” залишається відшукати корабель Аргонавтів, на якому міфологічні сміливці вирушили за Золотим Руном.

Знахідка в Чорному морі додала наснаги й релігійним діячам, які досі нарікали на брак археологічних свідоцтв “Всесвітнього потопу”. Насправді ж йдеться про локальний природний катаклізм, який стався 7 тисяч років тому і знайшов відображення в різноманітних легендах. Крім знаменитих описів “Всесвітнього потопу” в Біблії, Торі й Корані, існує ще як мінімум 10 древніх писемних свідоцтв цієї події. Найдавніша згадка — у вавилонській “Поемі про Гільгамеша”, написаній на межі ІІІ—ІІ тисячоліття до нашої ери. Деякі вчені-історики вважають, що всі ці джерела відтворюють одну подію. Після останніх знахідок морських археологів стає очевидним, що цією подією було затоплення плодовитої долини майбутнього Чорного моря.

Джерело: Nationalgeographic.com

----------------------------------------
В тему:

Четверте пришестя Спасителя

Згадай себе!

Арійська метацивілізація
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи