Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Херсонці відвідали могилу Бандери

Делегація херсонської молоді відвідала могилу легендарного українця, провідника ОУН Степана Бандера, похованого в місті Мюнхен на кладовищі Вальдфридгоф. Молоді патріоти помолились за душу спочилого та попросили Божого благословення для України та її народу.

15 жовтня 1959 року в під'їзді будинку на вулиці Крайтмайр, 7 (Kreittmayrstraße), в Мюнхені в 13:05 знайшли ще живого залитого кров'ю Степана Бандеру. Медична експертиза виявила, що причиною смерті була отрута. Богдан Сташинський зі спеціального пістолета вистрілив в лице Степану Бандері струменем розчину ціаністого калію. Два роки пізніше, 17 листопада 1961 р., німецькі судові органи проголосили, що вбивцею Степана Бандери є Богдан Сташинський з наказу Шелєпіна і Хрущова. Після докладного слідства проти вбивці Сташинського відбувся процес від 8 до 15 жовтня 1962 р. Присуд проголошено 19 жовтня, в якому Сташинського засуджено на 8 років важкої в'язниці.

Німецький Верховний Суд у Карлсруе (Karlsruhe) ствердив, що головним обвинуваченим у вбивстві Бандери є радянський уряд у Москві. В iнтерв'ю росiйськiй газетi «Комсомольская правда», опублiкованому у номерi за 6 грудня 2005 року, колишнiй голова КДБ СРСР Володимир Крючков визнав що «убийство Степана Бандеры было одним из последних устранений КГБ насильственными методами нежелательных элементов».

20 жовтня 1959 року Степана Бандеру поховали на мюнхенському цвинтарі Вальдфридгоф (Waldfriedhof).

Цього року виповнюється 99 років з дня народження легендарного українця. Молоді херсонці подолали чималу відстань аби відвідати місце поховання Бандери, аби від імені херсонців віддати шану великому Герою.

Вічна пам'ять! Бандері Слава!

--------------------------------------

В тему:

Влада чотирьох українських областей проголосила 2008-й - роком Степана Бандери

В Мікрорайоні “Таврійський” (Херсон) буде вулиця Р.Шухевича

Молоді націоналісти у Херсоні

Молодь вшанувала Степову Дивізію

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи