Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як стати кращими батьками?

Звичайно, ідеальних матерів і татів немає. Але чимало батьків замислюються, чи правильно вони поводяться зі своїми дітьми. Тож передусім їм і стануть у пригоді такі елементарні нагадування-настанови.
ЛЮБОВ — НАЙВАЖЛИВІША ПОТРЕБА ВСІХ ДІТЕЙ й одна з передумов їхньої позитивної поведінки. Не забувайте якомога частіше казати своїм дітям, що ви їх любите, оскільки це допомагає дитині формувати впевненість у собі, викликає почуття власної гідності.

НАМАГАЙТЕСЬ ПОБАЧИТИ СВІТ ОЧИМА СВОЄЇ ДИТИНИ. Згадайте, як ви самі почувалися, коли були дитям, і яким ворожим видавався світ, коли з вами чинили несправедливо.

ХВАЛІТЬ I ЗАОХОЧУЙТЕ ДИТИНУ. Спонукайте її докладати зусиль і хваліть за зроблене-виконане нею, в тому числі за зразкову поведінку.

ШАНУЙТЕ ДИТИНУ ТАК, ЯК ДОРОСЛОГО. Дозволяйте малюкам брати участь у вирішенні тих питань, які стосуються їх. Прислухайтеся до їхньої думки. Якщо ви змушені сказати дитині щось неприємне, спершу подумайте, як би ви те висловили своєму ровесникові.

ПЛАНУЙТЕ РОЗПОРЯДОК ДНЯ ДИТИНИ. Малеча почуватиметься краще, якщо дотримуватиметься чіткого ритму в повсякденному житті.

БУДЬТЕ ПОСЛІДОВНИМИ В ДОТРИМАННІ СІМЕЙНИХ ПРАВИЛ. Виявляйте гнучкість стосовно виконання їх маленькими. Пам'ятайте: и діти почуватимуться обманутими, якщо одного дня якийсь припис у домівці виконується, а наступного — ні.

НЕ ЗАБУВАЙТЕ І ПРО СЕБЕ! Коли батьківство починає нагадувати важку працю й ви відчуєте, що не стає терпіння, вділіть трохи часу лише собі. Робіть те, від чого маєте радість. Якщо усвідомлюєте, що починаєте втрачати контроль над собою й можете накричати на дитину, образити, принизити чи й ударити її, то ліпше залиште її на самоті, в дійдіть на декілька хвилин, полічіть до десяти й заспокойтеся.

---------------------
В тему:

Прихований геноцид. Тяжке похмілля від легкого алкоголю

Пляшка для недолітків

Надмірне захоплення телебаченням призводить до смерті

Телевізор калічить дітей

Інформаційна диверсія

Євгеніка для України
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи