Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Толерантний геноцид

Категорія:

Ліберальні чиновники випробували вакцину безпосередньо на неелітних дітях. 19 підлітків потрапили до лікарні.
В четвер, 15 травня, ще 19 дітей було госпіталізовано після щеплень проти кору і краснухи індійською вакциною в Краматорську Донецької області, повідомляє прес-служба МНС. З них як мінімум четверо перебувають у реанімації. Один з них - учень з тієї ж школи в Краматорську, де навчався загиблий Антон Тищенко.

15 травня старшокласник загальноосвітньої середньої школи №8 Кременчука (Полтавська область) був доставлений в реанімаційне відділення Кременчуцької дитячої лікарні після вакцинації від кору і краснухи. Про це повідомила заступник головного лікаря з лікувальної частині Кременчуцької дитячої лікарні Валентина Бондарь.

За її словами, у підлітка спостерігається почервоніння на місці щеплення, висока температура і головний біль. Зараз постраждалий перебуває у відділенні інтенсивної терапії, загрози життю немає.

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич заявляє, що повністю довіряє цій вакцині. За його словами, повідомляє УНІАН, вона сертифікована Всесвітньою організацією охорони здоров'я і нею користуються в Європі та в США. Коментуючи випадок смерті після щеплення старшокласника, Князевич зазначив: "Незрозуміло, чому так сталося. Можливо, у хлопця була якась патологія".

Тим часом журналісти з'ясували: дев'ятимільйонна партія щеплень, яку отримала Україна в рамках гуманітарної допомоги, реєстрацію в Україні взагалі не проходила. Більше того, клінічних випробувань вакцини теж не було, стверджують в Держслужбі лікарських засобів. "За наказом Кабміну в Міністерстві охорони здоров'я прийняли добродійну допомогу від ЮНІСЕФ і, не відкладаючи в довгий ящик, вкололи її школярам. Чиновники, по суті, провели випробування вакцини на дітях", - пише "Газета "24".

Джерела видання в Донецьку, близькі до міськздраву, повідомили, що сертифікат щеплень Краматорська не відповідав завезеній партії вакцини. Реєстрації і необхідних тестів вакцина не пройшла, а лише отримала разовий дозвіл на ввезення.

"Був наказ Кабміну від 27 лютого про додаткову імунізацію населення проти кору і краснухи. Вакцина поставлена до України як гуманітарна допомога за договором з ЮНІСЕФ. Але у нас вона не зареєстрована і не проходила клінічних випробувань", - розповіла "24" Інна Демченко, заступник начальника Державної служби лікарських засобів і виробів лікарського призначення.

Демченко пояснила, що у вакцини була так звана передкваліфікація ВООЗ - тобто, ВООЗ проконтролювала умови, в яких виготовляється вакцина. "У такому разі вакцина дійсно може законно ввозитися до України і без клінічних досліджень. Але для безпечного використання треба було провести клінічні випробування, зокрема на побічні ефекти, в самій Україні. А цього не було", - підкреслила вона. Та й сертифікат ВООЗ - це не державна реєстрація, яка може повністю гарантувати якість препарату.

Мінохоронздоров'я ж всі звинувачення відкидає. Днями заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська заявила, що вакцина сертифікована ВООЗ для України в законному порядку в квітні цього року. Проте колишній міністр охорони здоров'я Микола Поліщук стверджує, що ще в лютому жодного дослідження проведено не було.

"Я був присутній на зустрічі де обговорювалася доцільність використання цієї вакцини. І виступив проти щеплень, оскільки на той момент не було ні реєстрації ні - головне - належних експертиз препарату. Це викликало неспокій", - сказав "24" екс-міністр.

Людмила Мухарська ж відповіла виданню: "Хай ті, хто вас дезінформував, і відповідають за свої слова. Висновок про якість вакцини дала та сама Держслужба лікарських засобів. Зараз я тримаю в руках документ, датований 18 квітня 2008 року і підписаний головою служби Соловйовим. У ньому зазначається: вакцина Serum Institut of India Ltd. для профілактики кору і краснухи відповідає показникам якості". Дослідження, за словами Мухарської, вакцина теж пройшла в Україні: "У лабораторії, де тестують імунобіологічні препарати. А сертифікат видала ВООЗ".

Зараз вакцинація в Україні призупинена. Нагадаємо, 12 травня у старшокласника з Краматорська через три години після щеплення піднялася висока температура, він був госпіталізований. О 3 годині ночі 13-го травня хлопець помер в реанімації. Міністерство охорони здоров'я заявило, що смерть учня після щеплення не пов'язана з якістю вакцини.

Але для розслідування інциденту в Краматорську була створена спеціальна комісія під керівництвом першого заступника міністра охорони здоров'я Миколи Проданчука. Фахівці проводять епідеміологічну, патологоанатомічну експертизу, аналіз надання медичної допомоги.

Згідно з попередніми даними, на сьогоднішній день в Україні в рамках кампанії з масової імунізації проти кору і краснухи вже вакциновано близько 60 тисяч людей. В цілому планується вакцинувати 9 мільйонів українців у віці від 15 до 29 років. В той же час люди почали масово відмовлятися від щеплень.

Україна - перша європейська країна, де випробовують індійську вакцину

В анотації до препарату вказаний цілий "букет" побічних афектів, можливих при вакцинації, з'ясували "Известия в Украине". Це, зокрема, - коровий енцефаліт, що призводить до інвалідності, в 25% випадків - до артралгії (болі в суглобах), ще в 10% випадків - до артритів (запалення суглобів), тромбоцитопенії ( ушкодження системи згортання крові). Анафілактичний шок, що зазвичай розвивається протягом кількох годин після уколу.

За словами президента організації "Ліга захисту громадянських прав" В'ячеслава Костильова, анафілактичний шок вакцина викликає в одному випадку із ста тисяч.

"Тривале тестування - це зокрема випробування на добровольцях. Врахуйте, ця вакцина абсолютно по-різному показала себе в різних куточках Азії. Україна - перша європейська країна, де її випробовують. Невідомо, як її приймуть люди з іншою генетикою", - наголосив Костильов в коментарі "Газеті "24".

А головлікар однієї з лікарень Донецької області вважає, що цілком могло статися порушення режиму транспортування або умов, при яких повинна зберігатися вакцина.

Костильов додає: порушення неминучі. "Це жива вакцина. Щонайменші відхилення від норм - і вона стає непридатною. В Україні таке вже траплялося: в буквальному розумінні медсестри з сумками сідають в електричку і везуть препарат в область".
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи