Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

І уряд, і Президент лобіюють інтереси транснаціональних фармацевтичних корпорацій

Категорія:

Експерти про вакцинацію: диму без вогню не буває
Експерти, опитані Київським інститутом проблем управління імені Горшеніна, розходяться у поглядах стосовно того, кому вигідний скандал навколо вакцинації від кору і краснухи, і чи є він політичним.

Як повідомили УНІАН в Інституті Горшеніна, міністр у справах сім’ї, молоді і спорту, представник НУ-НС Юрій ПАВЛЕНКО вважає, що надати висновки щодо ситуації навколо вакцинації повинні і міжвідомча комісія, і правоохоронні органи.

За його словами, "необхідно з’ясувати, чи відповідає дійсності інформація з цього приводу, яка була розповсюджена, чи справді вакцинанція стала причиною смерті та хвороб дітей, чи були дотримані всі законодавчі моменти при закупівлі цієї вакцини".

Безумовно, заявив Ю.ПАВЛЕНКО, "ця ситуація підняла певну проблему, і держава має досить жорстко відреагувати, з тим, щоб у майбутньому цього не було. Те, що вакцинація потрібна – це факт. Кому вигідний цей скандал, я не можу сказати, але однозначно, фармацевтична галузь – одна з тих, які дають величесзні прибутки. Дуже хотілося б, щоби від війн фармацевтів не страждали діти».

На переконання лідера партії «Нова сила», лікаря за фахом Юрія ЗБІТНЄВА, «скандал набуде ще більшого розголосу, адже через десять днів після загибелі хлопчика Президент України подав до парламенту проект Закону «Про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року», який передбачає розробку державної програми «Здорова дитина» відповідно до Європейської стратегії ВООЗ "Здоров’я і розвиток дітей і підлітків". Останній документ власне і передбачає обов’язкову вакцинацію".

Як заявив Ю.ЗБІТНЄВ, якщо цей закон буде ухвалений, то рішення міжвідомчої комісії щодо того, чи потрібна обов’язкова вакцинація, не відіграє жодної ролі.

За його словами, "дуже схоже на те, що і уряд, і Президент лобіюють інтереси транснаціональних фармацевтичних корпорацій, адже відмова України від вакцинації вдарила б по фінансових показниках цих компаній. Це величезний бізнес світових масштабів, але, як не цинічно це звучить, водночас це і бізнес на українських дітях".

Перший заступник голови парламентського Комітету з питань охорони здоров’я В’ячеслав ПЄРЄДЄРІЙ (БЮТ) вважає, що обов’язкова вакцинація потрібна, але вона має бути відповідної якості і враховувати стан імунізації населення. "А коли медична галузь перетворилася на нечесний бізнес – це жахливо і несе небезпеку для кожного. Про який скандал можна говорити, якщо помер 17-літній хлопець, а 130 інших перебувають у стаціонарі, і невідомо, які зміни у їхньому здоров’ї відбудуться в майбутньому? Мені як лікарю ця ситуація нагадує 1986 рік, Чорнобильську трагедію, яка кілька років просто замовчувалась, а сьогодні ми маємо величезне зростання захворювань на рак щитовидної залози, СНІДу тощо. Про це ніхто не говорить, бо за цим стоять величезні кошти. Політичний підтекст можна знайти в будь-чому, але смерть дитини - це не політика, це – трагедія".

У свою чергу лідер ВО «Свобода», лікар за фахом Олег ТЯГНИБОК наголосив, що «це не політичний скандал, це наслідок критичної ситуації в державі, і, зокрема у медичній галузі".

За словами О.ТЯГНИБОКА, вакцинація - це добровільна процедура, проте сьогодні з цього приводу не проводиться ані достатньо профілактичних заходів, ані освітньої роботи серед населення. З іншого боку, сказав він, "є величезна підозра щодо походження самої вакцини. Дуже схоже на те, що таким чином просто відмивалися гроші. Подібні речі відбуваються переважно в тих країнах, де є повний хаос, і, якщо влада не реагуватиме на цю ситуацію, суспільство мало би зробити висновки щодо необхідності змінити всю систему такої влади".

Як зауважив директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость БОНДАРЕНКО, «скоріш за все, це справа, яка не мала політичного підтексту, але обов’язково буде використана політиками. Політики надзвичайно гостро реагують на резонансні проблеми, що зачіпають загал".

"Сьогодні опоненти Президента вповні можуть використати ситуацію довкола вакцинації для нагнітання антизахідної істерії. Президент у нас хто (з точки зору пересічного обивателя)? Ставленик Заходу! Значить, потрібно вибивати міфологічну підпорку з-під Президента, звинувачуючи захід у всіх бідах. Яку фірму у нас оголошено найкорумпованішою? Американську «Венко». Хто у нас головний порушник законодавства? Американська дружина Президента. Хто намагається вчинити геноцид проти України через вакцинацію? ЮНІСЕФ і ВООЗ. Саме так подається інформація, і «Венко», Катерина ЮЩЕНКО-ЧУМАЧЕНКО, вакцинація – це ланки одного пропагандистського ланцюга. Опоненти ЮЩЕНКА цим самим хочуть ще й сподобатися Росії", - вважає К.БОНДАРЕНКО.

"Ось і вся політика, якщо вона присутня в цій справі, - сказав він. - Диму без вогню не буває, це зрозуміло, але я не прихильник того, аби надавати резонансним справам політичного звучання. В руках політиків ці справи не вирішуються, а перетворюються на інструмент міжусобиць".


В тему:

В Україні розпочалася біологічна війна?

Нардеп Тетяна Бахтєєва закликає українців не робити щеплення від кору

Замміністра порадив дочці Тимошенко зробити щеплення від краснухи

Щеплення – величезні гроші на масштабній брехні

Щеплення мають робити лише за медичними показами і за письмової згоди батьків

Антона Тищенка проголосять святим

Безжальна імунізація, або правда про щеплення

Вітаю, мамо! Я вже труп. Помер учора від вакцинації.

«Всі щеплення небезпечні! ВООЗ — на передньому краю боротьби за депопуляцію»

Злочинну імунізацію української молоді профінансував американський мільярдер – спонсор скорочення «зайвого населення»

СПИД — мистификация мирового масштаба

Кузьма Іванович, Трамадол і Аюрведа...

Взірець заяви з відмовою від вакцинації від кору та краснухи

Примусова вакцинація: Ну, й навіщо нам ця «КаКа»?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи