Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Природні катастрофи стаються у світі в чотири рази частіше, ніж 30 років тому - ООН

Світ:

Природні катастрофи стаються у світі в чотири рази частіше, ніж ще 30 років тому, а збитки від руйнувань зросли у 7 разів, заявив директор аналітичного відділу Департаменту економічних і соціальних проблем ООН Роб Вос.
Як передає РІА "Новости", Роб Вос є основним автором доповіді, присвяченої сучасним економічним ризикам, яку презентовано у нью-йоркській штаб-квартирі ООН на сесії Економічної та Соціальної Ради ООН. Автори доповіді не висувають власної версії, чому кількість природних катаклізмів зросла, однак припускають, що це пов'язане із глобальними змінами клімату.

За останні 48 років зареєстровано понад 7 тисяч стихійних лих, у результаті яких загинули щонайменше 2,5 мільйона людей, переважно, у країнах, що розвиваються. Кількість жертв стихійних лих у цих країнах у 20-30 разів перевищує кількість загиблих у розвинених країнах.

"Наслідки катастроф стають більш руйнівними, а самі країни не в змозі їх ефективно подолати без координованої допомоги міжнародного співтовариства. Ми вважаємо за необхідне створити фонд допомоги потерпілим від стихійних лих з бюджетом 4-5 мільярдів доларів", - сказав Вос.

ООН зазначає, що, починаючи з 1990 року, природні катастрофи забирають менше життів, однак стають більш руйнівними для економіки.



В тему:

Кліматичні війни

Секретні висновки Пентагону були опубліковані в українському журналі “Перехід-IV”

Через 5-10 років лід Арктики розтане повністю

Cвітова атмосфера забруднюється в три рази сильніше, ніж вважалося

Урбанізація=смерть! Забудова=геноцид!

Продовольча криза зачепить кожного з нас

Запаси питної води у світі скорочуються

Земля майже вичерпала свої ресурси. Час починати цивілізаційний Перехід

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи