Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Толерастія: В університеті Манчестера заради комфорту транссексуалів більше не буде "чоловічих" і "жіночих" туалетів

Наприкінці червня в одній з шкіл Таїланду з"явилися туалети для трансвестітів, оскільки опитування показало, що 200 учнів-трансвестітів відчувають дискомфорт при відвідинах туалету для хлопчиків і не завжди бажані в туалеті для дівчаток.
Університет Манчестера заради студентів-транссексуалів відмінив традиційне розділення вбиралень на "жіночі" і "чоловічі". Тепер там є просто "туалети" і "туалети з пісуарами", мовиться в повідомленні студентського союзу навчального закладу. Відтепер чоловіки і жінки мають право відвідувати будь-які туалети, не дивлячись на те, що на них написано.

Відмінити традиційні написи "ladies" і "gents" в університеті вирішили після низки скарг від студентів-транссексуалів, яким, за їх словами, було не комфортне відвідувати чоловічі або, навпаки, жіночі туалети, пише NEWSru.com.

У університеті відзначили, що за відміну розділення вбиралень виступила "значна" кількість людей, проте відмовилися розкрити, скільки конкретно скарг поступило і скільки транссексуалів навчається в університеті. За припущеннями студсоюзу, таких студентів як мінімум 35 тисяч.

"Якщо ви народилися жінкою і виглядаєте як представниця слабкої статі, але відчуваєте, що ви чоловік, і вважаєте себе таким, то у вас повинно бути право відвідувати чоловічий туалет. Це питання вашого самовизначення. І абсолютно необов"язково, щоб ви зробили операцію зі зміни статі", - відзначила представниця університету Джені Килліп.

Проте далеко не всі студенти з радістю зустріли зміни, що відбулися. "Дівчата просто можуть не захотіти користуватися тими ж туалетами, що і чоловіки. Отже питання не вирішиться", - відзначив один з студентів. "Я особисто не піду в туалет, де чоловіки", - погодилася з нею інша студентка. Проти нововведень виступила і редакція студентської газети університету.

Але, не зважаючи на незгоду студентів, що не міняли і не мають наміру міняти стать, влада університету продовжує міняти традиційні таблички для туалетів на нові, "коректні" написи.

Нагадаємо, що в кінці червня в одній з шкіл Таїланду з"явилися туалети для трансвестітів, оскільки опитування показало, що 200 учнів-трансвестітів відчувають дискомфорт при відвідинах туалету для хлопчиків і не завжди бажані в туалеті для дівчаток. Нові туалети в школі Кампанг, яку відвідують 2 600 учнів з сільськогосподарської провінції Сисакет на північному сході країни, відкрилися з початком академічного року в травні. Над входом в туалет зображена фігурка, розбита на дві частини: чоловіча половина - синього кольору, а жіноча - червоного.

Раніше також для того, щоб забезпечити комфорт всіх людей, а не тільки всіх груп, в одному з університетів Вермонта в США обладнали нейтральні туалети для людей, які не можуть однозначно зарахувати себе до певної статі. До таких заходів віце-президента з студентського життя підштовхнуло нерозуміння, з якими стикаються транссексуали в туалетах для людей з традиційною орієнтацією, що в деяких випадках закінчується їх арештом або підозрами в непристойній поведінці.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи