Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Львівська марина

У Львові спорудять морську Січ і яхт-клуб.
Товариству “Кіш” виділять територію у Львові для будівництва морської Січі. За словами голови товариства Юрка Волощака, таку обіцянку дав міський голова Львова Любомир Буняк, який відвідав чайку “Пресвята Покрова” напередодні Дня військово-морських сил України на озері Задорожньому в Миколаївському районі. Пан Буняк також пообіцяв матеріальну підтримку з боку міської ради.

Нагадаємо, що човен-чайка “Пресвята Покрова”, збудували за кресленнями середньовічних бойових кораблів запорізьких козаків. Юрко Волощак розповів “Газеті”, що підтримку товариству також готова надати Львівська обласна організація Морської партії України. Незабаром товариство “Кіш” має намір продемонструвати чайку на озері Свитязь чи на іншому із Шацьких озер. Є запрошення продемонструвати човен у польському місті Вроцлаві.

Як повідомив пан Волощак, ініціатива відвідин чайки міським керівництвом належить Василеві Дзері – голові Франківської райадміністрації, який підтримує стосунки з товариством “Кіш” ще з 1991 року. “Приємною несподіванкою став візит директора львівської ТЕЦ-1 Романа Мозіля. На території ТЕЦ впродовж трьох місяців здійснювали капітальний ремонт чайки, – зазначив пан Юрій. За словами голови товариства “Кіш”, Любомир Буняк запропонував матеріальну підтримку чайки в одній із трьох програм за 2004 рік: участь в Олімпійських іграх в Греції, міжнародна регата довкола Чорного моря або міжнародні фестивалі кораблів Руан-2004 і Брест-2004 у Франції. “Ці кошти – це підтримка харчування екіпажу, – зазначив пан Волощак. – Це дуже приємний крок влади назустріч громадській організації, яка впродовж 11 років представляє Львів на міжнародних форумах морських країн у Західній Європі. Наше товариство виступає з ініціативою створення поряд із Січчю яхтклубу “Львів – Порт”, який міг би стати акціонерним товариством на зразок середземноморської марини – місця зустрічі човнів і моряків, що включає кафе, фітнес-центр та клубні приміщення”.

“Минулої суботи надійшла ще одна пропозиція. Заступник голови Львівської обласної ради Андрій Парубій задекларував бажання облради розглянути пропозиції товариства, зокрема про будівництво Січі, і виділити для цього відповідні кошти”, – зауважив Юрко Волощак. На території Січі, крім зимової стоянки чайки, в курені-ангарі планують облаштувати майстерні навчання традиційних ремесел: кузні, пекарні, римарні, гончарні, столярні, майстерні для виготовлення обладнання вітрильника та будівництва човна, конюшні та звіринець, а також фотовиставки з експедицій чайки довкола Європи, прапорів, клейнодів і зброї товариства. “В окремому приміщенні хочемо відтворити копію першого житла на території Львова з V століття, відкопаного в 1992 році на місці сучасного базару “Добробут”. Цього ж року відбулася перша експедиція чайки з Києва до Сан-Тропе через Туреччину, Грецію, Італію та Монако”, – додав голова товариства “Кіш”.


В тему:

Чайка вирушає в похід

Усі на чайку!

Човен “Сварог” прибув до Києва

В Чернігові закладено давньоруську лодію
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи