Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Лондоні рекламуватимуть атеїзм

Світ:

На вулицях Лондона незабаром з’являться автобуси з написом «Мабуть, бога немає. Досить непокоїтися, насолоджуйся життям!». Протягом чотирьох тижнів вулицями британської столиці їздитимуть три десятки пасажирських автобусів з атеїстичним написом. Подібні автобуси з’являться вже в січні і їздитимуть в районі Вестмінстера.
Ідея розміщення на автобусах атеїстичних плакатів, підтримана відомим ученим Річардом Докінсом, належить Британській Асоціації Гуманістів. На проведення акції було потрібно 5,5 тисяч фунтів стерлінгів, проте сума добровільних пожертвувань, отриманих організаторами від приватних осіб і установ, вже склала 36 тисяч фунтів стерлінгів. «Зайві» гроші вирішено витратити на істотне розширення масштабів акції.

Оскільки на проведення кампанії вдалося зібрати більшу кількість коштів, ніж очікувалося, плакати будуть розміщені не лише на зовнішній панелі автобусів, але і в салоні громадського транспорту. Також розглядається питання про розповсюдження акції на інші міста, такі як Бірмінгем, Манчестер та Едінбург.

За поясненнями організаторів акції, хоча слоган звучить весело і безтурботно, кампанія спрямована на серйозні цілі. «Атеїсти хочуть світської держави, а ми хочемо світську школу і світський уряд», - заявив один з ініціаторів, журналістка Еріан Шерін.

Також варто відзначити, що представники різних напрямів християнства поставилися до ініціативи атеїстів на диво спокійно.


В тему:

Пшениця без куколю

Відповіді на запитання, що мучили все життя

Текст книги І. Каганця «ПШЕНИЦЯ БЕЗ КУКОЛЮ. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень» (1,3 МВ)

Куди подівся Іуда Іскаріот?

Святий Йосип і Діва Марія були друїдами
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи