Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 59
  • Переглядів: 66

Телегонія: явище першого самця

Телегонія – це явище впливу попереднього самця на спадкові ознаки всього подальшого потомства. Явище властиве всім організмам, які розмножуються статевим шляхом.

Необхідно відзначити, телегонія не вписується в існуючу теорію спадковості. З погляду генетики, у ссавців сперматозоїд і яйцеклітина містять гаплоїдні (одинарні) набори хромосом. У процесі запліднення з’являється зигота з диплоїдним (подвійним) набором хромосом. Тобто рівно половина генетичного матеріалу йде від батька, а друга половина - від матері.

Проте є вчені та навіть наукові колективи, що не погоджуються з офіційною думкою. Академік Нью-йоркської академії наук професор Геннадій Бердишев виділяє три основні моменти в цьому питанні: «По-перше, телегонія дійсно існує. По-друге, вона може виявлятися і в людини. По-третє, механізми цього явища до тепер не вивчені».

«У біології вона є - це факт, як би її не заперечували деякі вчені. Правда, щодо людей переконливих даних я не зустрічав. Випадок народження негренят від білих батьків, швидше за все, можна віднести до інших причин - скажімо, нещирості жінки або наявності у неї «чорних» генів. А ось у тварин таке трапляється доволі часто. Але чому це відбувається - напевно не знає ніхто» - каже директор українського центру медичної генетики професор Ігор Бариляк.

Прийняття теорії про телегонію найбільше поширене серед селекціонерів. Це явище виявив у XIX столітті в Англії приятель Чарльза Дарвіна - лорд Мартон. Він схрестив чистокровну англійську кобилу з жеребцем - зеброю. Потомства не було. Через деякий час, коли він її ж схрестив із англійським жеребцем, кобила народила лоша з явними слідами смуг як у зебри. Лорд Мартон назвав це явище телегонією. Проте спроби відтворити результат Мартона в дослідах селекціонерів Кассара Юарта (1889), а також І. Іванова в заповіднику Асканія-Нова закінчилися невдачею.

Стверджується, що це явище постійно зустрічають ті, хто тримає і розводить чистопорідних голубів. Якщо сизий «топтав» чистопорідну голубку, її відразу вбивають. Тому що надалі, навіть при найелітнішому «шлюбі» у неї будуть тільки нечистокровні пташенята.

Будь-який собаковод знає, що якщо він не устежить за своєю породистою сукою і вона перший раз погуляє з дворнягою, то породистих щенят від неї вже не дочекатися ніколи.

Не лише перший приплід може отримати ознаки і властивості першого самця, але і всі подальші нащадки. Передбачається, що успадковуються не лише зовнішні ознаки першого партнера, але і його хвороби: психічні, венеричні, захворювання крові і так далі.

Зрідка в пресі зустрічаються повідомлення, що у білої сім’ї з’являються чорні діти. Автор книги «близнюків з пробірки» Близнюченко А.Г. пише в своїй статті із цього приводу: «Аналіз показує, що така жінка була раніше з чорношкірим чоловіком».

Про це ж говорить також Іванов І. у своїй статті «Телегонія: за, проти чи утриматися?»: «Через дев’ять місяців після Усесвітнього молодіжного фестивалю 1958 року в Москві народилося немало чорних немовлят. Цьому мало хто здивувався, і основна частина новонароджених відразу ж поповнила місцеві дитячі будинки. Здивування прийшло через кілька років, коли в деяких московських сім’ях несподівано почали народжуватися негренята. При цьому нещасні матусі признавалися, що перший статевий контакт вони мали кілька років тому під час фестивалю з гостем з Африки, а дітей народили через кілька років від свого білого чоловіка, якого навіть і не думала зраджувати».

Відомі також і випадки чужорідних ознак не в першому, а в подальших поколіннях.

Що стосується існування телегонії як спадкового явища, то, за твердженням Близнюченка А.Г., для неї сьогодні існує генетичне пояснення. Річ у тому, що гамети самця, потрапляючи в статеві шляхи самок, розповсюджуються там і досягають яєчника, який покритий так званим зародковим епітелієм, з якого утворюються яйцеклітини. У такому разі сперматозоїди, які несуть заряд генів, розпадаються, і окремі гени можуть проникнути в первинну статеву клітину самки, що після її запліднення призведе до появи ознак попереднього самця. Звичайно, з теоретичної точки зору такі випадки дуже рідкісні.

Повідомляється і про випадок, коли телегонія може вплинути на чоловіка. У світло-русявих батьків народився первісток з явними рисами азіата, що було пояснене дошлюбними стосунками чоловіка з жінкою монголоїдної раси. Звичайно, в цьому випадку це твердження можна спростувати: можливо, гени азіата дитині передалися від батьків або дальших предків чоловіка або дружини.

Близнюченко А.Г. в своїх дослідах показав, що телегонія, заснована на проникненні окремих фрагментів ДНК, що утворилися після розпаду сперматозоїдів, безпосередньо в яйцеклітину, існує, хоча і маловірогідна.

Однак описаний механізм телегонії не єдиний. Такої думки дотримуються Артур Мінгрейм, директор Шведського інституту молекулярної біології і генетики, а також фахівці медико-генетичного наукового центру РАМН.

У багатьох тканинах організму міститься так звана гіалуронова кислота. Чоловіча сперма не є винятком - уміст гіалуронової кислоти в ній становить 1,3 міліграм на 100 мл. За своєю формою її молекула є «сіткою», здатною захоплювати ланцюжки ДНК. Оскільки ця кислота дуже активна, то вона здатна легко розчиняти клітинні оболонки, а отже вводити в жіночу ДНК чужі гени. Поширюючись з кров’ю по всьому організму, гіалуронова кислота здатна досягати і яєчників, викликаючи телегонію. Важливо відмітити, що в разі вагітності вірогідність роботи цього механізму в багато разів збільшується, оскільки обмін гіалуроновою кислотою відбувається вже з плодом.

Автор статті «Телегонія. Уперті факти», опублікованої на сайті РЗНС (Російський Загальнонаціональний Союз), Дмитро Богомолов розвиває цю тему ще далі:

«Останнім часом також інтенсивно вивчається роль рибонуклеїнової кислоти (РНК) в спадковості. Був виявлений цілий клас цих з’єднань, що отримали назву малих інтерферовників РНК (sirna), на які раніше дослідники просто не звертали увагу. Такі РНК не є переносником самої генетичної інформації як такої, проте істотно впливають на її інтерпретацію, блокуючи вироблення деяких білків у клітині. Наприклад, нещодавно в дослідах французьких дослідників із мишами були отримані вельми дивні з погляду класичної теорії спадковості результати. При схрещуванні мишей, гетерозиготних по гену, відповідальному за забарвлення хвоста, очікувалося розщеплення подальшого покоління за цією ознакою.

Проте очікуваного розщеплення не сталося, і практично всі мишенята народилися з хвостиками білого кольору. Генетичний аналіз показав, що, незважаючи на те, що чверть мишенят були носіями генів, які дають чорне забарвлення хвоста, дана ознака не виявилася. Разом з тим, в їхніх клітинах були виявлені відповідні малі РНК, які блокують прояв ознаки. Уже відомо, що стосовно цих РНК не діють закони Менделя і вони здатні впливати у низці поколінь»
- пише Дмитро Богомолов.

Коментар НО:

Будь-які об’єкти, що хоча б раз взаємодіяли, залишають один на одному інформаційний слід. Що ж тоді казати про перший статевий контакт, який завжди супроводжується бурхливими емоціями та інтенсивним інформаційним обміном. Найвірогідніше, що саме тут треба шукати причини телегонії.

При цьому виникає практичне запитання: а чи можна чоловіку й жінці очиститися від небажаної інформації, залишеної першим статевим партнером?

Відомо, що найглибшу інформаційну очистку дає застосування універсальних форм технології самозцілення Живе Слово. Додатковим наслідком її застосування стає посилення впевненості в собі та інтелектуальної активності (учні та студенти починають краще вчитися), поступове розчинення хронічних хвороб, психофізичне омолодження, покращення долі (до людини починають притягуватися позитивні люди і події, з’являється цікава робота, збуваються мрії тощо).

Тому для людей, які вирішили очиститися перед одруженням, доцільно пройти 40-денний курс самозцілення універсальними формами Живого Слова.

Обговорити на форумі «Клуб знайомств Перехід-IV»
 


В тему:

Дівчино, а чому Ви не вагітні?

Живе Слово: про спеціалізовані та універсальні форми

Лікування захворювань дихальної системи (відео)

Живе Слово: Як назавжди вилікувати ендометріоз, аденоміоз, гіперплазію, фіброміому матки та інші хвороби статевої системи (відео)

Живе Слово лікує хвороби нирок (відео)

Феномен плацебо: зцілюючий ефект досягається не ліками, а вірою

Режим самовідновлення. Натисни кнопку!

Живе Слово і арійські молитви

Водою і вогнем

Живе Слово за 5 хвилин (для тих, у кого мало часу)

Як стати арієм

Героями не народжуються

Мистецтво перемагати

Таємниця Живого Слова (відео)

Заради швидшого одужання люди переходять на україномовний варіант Живого Слова

Олександр Філатович: «Завжди будь чистий, променистий!»

Лікує живе світлоносне слово

Олександр ФІЛАТОВИЧ: «Справжнє одужання настає, якщо «стерти» хворобу на рівні духу»

«Машина бажань»: читання Живого Слова допомагає здавати екзамени

Живе Слово творить життя! — нова книга Олександра Філатовича

Живе Слово — нова розробка Інституту метафізичних досліджень Перехід-IV

Мова і здоров’я

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи