Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Тризуб і сакура

Це пам"ятник 48-му йокодзуні Тайхо Кокі. Живій легенді сумо. Він єдиний хто за свою кар"єру зумів виграти Імператорський кубок аж 32 рази - це досягнення досі ніхто не перевершив. Коротше кажучи, в Японії - це культова особистість. Але найбільший прикол в тому, що Тайхо - не японець. Та і звати його не Тайхо, а Іван. Іван Боришко.
Батько Івана Маркіян Боришко народився в селі Рунівщина Полтавської Губернії, а в 1900-му разом з родиною переселився на Сахалін, в містечко Сікука (тепер Поронайськ). Там він одружився на японці Наї Кіе і щасливо жив з нею аж до 1945-го року, поки не прийшла Червона Армія. Наї з дітьми втекла до Японії. Маркіян залишився і більше ніколи не бачив свою родину. Маркіян помер в 1960 році. Саме тоді, коли його син тріумфував, перейшовши в елітний дивізіон японської професійної ліги сумо і отримавши приз за техніку боротьби.

Ще довгих сім років перший український сумоїст Тайхо Кокі не давав суперникам жодного шансу на перемогу. А потім спокійно пішов на пенсію, отримавши довічну іменну ліцензію на тренерську діяльність. До речі, японці й досі вважають його одним з найкрасивіших чоловіків країни. Хоча дідусь Тайхо Боришко вже далеко не той могутній воїн - тепер він тільки подорожує світом і слідкує за тим, як проходять заняття в організованій ним школі сумо.


В тему:

Україна на виставці ЕКСПО-2010 у Шанхаї

Арійці: культурне переміщення в Китай

Тризуб і сакура

Арійські корені культури давнього Китаю

У Китаї виявлені стародавні гончарні майстерні, створені європейцями

Гробницю першого китайського імператора побудували європейці

Рецепт від зігнутого хребта й підкошених колін

"А Будда родом з України!" — стверджує відомий тибетський Лама

У Китаї знайдено мумію шамана, що помер 2800 років тому

У Монголії знайдена стародавня мумія скіфського воїна

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи