Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гетьманат - це швидке оновлення України

Звернення до всіх українців в Україні і в усьому Світі Божому Українського Гетьманича Бориса Даниловича Скоропадського з нагоди 91-ї річниці Гетьманату Павла Скоропадського
Я не знаю жодної країни в світі, яка після проголошення своєї незалежності спромоглася б на те, чого досяг Другий Гетьманат лише за кілька місяців свого існування. І то в умовах війни, суцільних розрухів, паніки та анархії, що ними була вражена мало не вся тогочасна Європа...

Здавалося б, нащадки просто не мають права знехтувати таким феноменом.

Проте вже минуло доволі часу, аби зробити об’єктивний аналіз тих подій. І зробити його необхідно вже зараз, оскільки події сьогоднішнього дня беззаперечно свідчать, що найлихіші виверти історії мають тенденцію до повторення. Ми йдемо до управлінського хаосу, кризи, коли політики б’ються за владу, забувши про очолюваний ними народ, і відкривають тим самим шлях до знищення України. Так само наші достойники нищили її 91 років тому...

Для побудови сильної, незалежної, здорової України, піднесення її авторитету серед інших держав ми маємо досить багато — кількатисячолітню історію та величезний потенціал, закладений в нас самих і в нашій землі. Нам треба глибше усвідомлювати свою національну ідентичність, неповторність, плекати й оберігати свою мову, культуру, звичаї та історію — історію народу, який перемагав і досягав того, чого прагнув.

Немає чого тут покладати надії на когось іншого. Як ми самі себе не врятуємо, то ніхто нам не допоможе. Все у цьому світі, і народи також, підпорядковане законам природи — виживає найсильніший, найпристосованіший, найорганізованіший. Боротьба за існування нині особливо загострюється, ми це бачимо повсюди навколо нас.

Неодноразово чули — мовляв, для розбудови держави потрібні десятки років. А між тим результати, що їх добився уряд Скоропадського буквально за кілька місяців, набагато перевершують наші здобутки за останні майже 18 років.

У числі факторів швидкої розбудови Української Держави в 1918 році були українізація суспільства, вдала аграрна політика та соціальні реформи, відновлення козацької інституції, влада, зосереджена в руках однієї особи, яка несла персональну відповідальність за свої дії. Бо, як відомо, там, де відповідають більше ніж один, — не відповідає ніхто. А проте не було сильної армії, що могла б захистити молоду державу від зовнішніх зазіхань та внутрішнього розбрату. Її неможливо було створити за тодішніх обставин. І не було єдності, якої, на жаль, бракує і зараз.

Зараз наша сила — в єдності, в консолідації наших сил задля досягнення однієї мети — творення тієї України, яку ми всі, українці, хочемо бачити.

Усе велике починається з маленького. Хай кожен з нас, полишивши на мить повсякденні проблеми, замислиться: «А що я можу зробити для своєї країни сьогодні?» Хай небагато, хай навіть дрібницю, але ж, як відомо, краплини зливаються в море, і якщо кожен з нас буде робити свої маленькі кроки і ми разом будемо рухатися всі в одному напрямку — то витягнемо наш віз із болота!

Наша доля і доля наших дітей залежить лише від нас самих. Не будьмо байдужими!

Слава Україні !

Український Гетьманич Борис Данилович СКОРОПАДСЬКИЙ

29 квітня 2009 року
м. Івано-Франківськ


В тему:

Борис Скоропадський: Я закладаю фундамент для Третього Гетьманату

Безпечно. Чисто. Весело

Сингапурський гетьманат

Генерал де Голль визнаний кращим президентом сучасної Франції

Тиранія чи Гетьманат?


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи