Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український мир Залізної доби

Доповідь на Сьомій науково-практичній конференції «Буття українців» (Київ, 16 травня 2009 р.)

Якщо людина хоче змінити ситуацію навколо себе, їй передусім потрібно заспокоїтись, досягнути внутрішнього миру. Це універсальне правило дійсне і для всього народу. Якщо українці прагнуть стати сильною націю, їм треба досягнути миру між собою.

Сьогодні українцям явно не вистачає солідарності. В чому причина? Річ у тім, що українці – це народ Золотої доби. В українському характері закладено прагнення до ідеалу, тому українці критично ставляться до всього, що цьому ідеалу не відповідає. Проте ми живемо в час, коли світ переживає жорстку кризу Залізної доби і наш народ перебуває у важкому стані. Тому треба змінювати психологію, а саме: ми повинні вітати будь-яку українську активність, навіть якщо вона здійснюється не ідеально. Кожен українець, який намагається хоч трішки зробити сильнішим себе й Україну, вже заслуговує на схвалення і підтримку. Схвалення заслуговує навіть сам факт того, що українцю вдалося вижити і зберегти етнічну самосвідомість.

Нинішня конференція «Буття Українців» вже сьома за рахунком. Сім – це число гармонії. Тому буде дуже доречно, якщо наша конференція проголосить настання доби взаємного примирення українців усього світу. Для цього ми сформуємо простір Українського миру. Відтепер кожна українська людина і кожна українська громада, що входить у цей простір, зобов’язується утримуватися від критики інших громад та їхніх лідерів. Ми можемо переконувати один одного, давати поради, умовляти, благати, але не критикувати. Порушники цього правила повинні або негайно виправитися, або вийти з простору Українського миру. Суперечки, що природно виникатимуть між українцями в процесі розвитку, мають вирішуватися виборним керівництвом українських громад.

Для того, щоб простір Українського миру мав чіткі обриси і внутрішній лад, він повинен мати організаційну форму. Такою формою може стати міжнародна громадська організація «Українська Національна Громада». Чому така назва? Тому що згідно з Конституцією України і реальною політичною практикою, Україна є мультиетнічною, мультикультурною і мультирасовою державою. Тобто юридично є державою всіх етносів, що проживають на її території. Ці етноси України мають законне право відстоювати свої етнокультурні, економічні та політичні інтереси шляхом створення національних (етнічних) громад. Так, за станом на 2007 р. в Україні зареєстровано 39 національних громад із всеукраїнським та міжнародним статусом. Етноси України активно користуються своїм конституційним правом. Для цього вони можуть мати навіть декілька етнічних організацій, наприклад, азербайджанці та поляки – по 2, росіяни – 4, євреї – 7. Це дозволяє їм законно лобіювати свої інтереси, користуватися державною підтримкою, впливати на прийняття державних рішень.

Єдиним етносом, який не має своєї етнічної організації, є українці. Тому що в їхніх головах ще живе ілюзія, що нинішня держава є державою українського етносу. В результаті етнос-господар, що повинен нести головну відповідальність за лад в Україні, перебуває у стані дезорганізації та пасивності. Для виправлення такого ненормально стану і створена Українська Національна Громад – організація, що об’єднує лише етнічних українців. Наше гасло: «Українці для України – Україна для українців!» Знаменно, що УНГ зареєстрована Міністерством юстиції 25 грудня 2008 року – точно на Різдво. Це небесний знак, що ми рухаємось у правильному напрямку.

УНГ не є централізованою, жорстко ієрархічною організацією. Це всесвітня мережа українських громад – українська етномережа. Її головне завдання – щоб українські громади знали одна про одну, перебували в стані Українського миру і продуктивно взаємодіяли.

Поінформованість громад одна про одну досягається методами сучасних комунікацій. Наприклад, вже сьогодні різні українські громади можуть представляти свою думку на інтернет-сайті «Народний Оглядач». Свої публікації вони здійснюють самостійно, під власну відповідальність, але згідно з принципом Українського миру. З цього місяця ми починаємо видавати щотижневу паперову версію «Народного Оглядача», де друкуватимуться найцікавіші і найважливіші новини. Фактично, «Народний Оглядач» починає діяти як інформаційний орган УНГ.

Перший випуск «Народного Оглядача»
Перший випуск «Народного Оглядача»

Для того, щоб увійти в простір Українського миру УНГ, українська громада передусім повинна свідомо прийняти Арійський вольовий імператив. Він сформульований 7 тисячоліть тому, на зорі Трипільської цивілізації, в «Законах Ману», тобто «Законах Боголюдини». Він звучить так: «Все, що робиться з власної волі – добро. Все, що робиться з чужої волі – зло. Треба знати це коротке визначення добра і зла». Громада, яка приймає Арійський вольовий імператив, не чекає ні від кого подачок, а покладається на власні сили і несе відповідальність за всі свої дії.

Для того, щоб творча діяльність великого розмаїття українських громад не призвела до внутрішнього хаосу, громади Українського миру твердо дотримуються трьох «золотих правил», що їх заповів нам Григорій Сковорода:

1) Оздоровлюйся!
2) Роби те, що любиш!
3) Тримайся за своїх!


Перше «золоте правило» – ОЗДОРОВЛЮЙСЯ! – означає: вдосконалюй себе і свій життєвий простір. Річ у тім, що людський світ має 4 рівні існування. Найнижчий – це простір страждань. У ньому нині перебуває значна частина українців. Вони зневірені, майже все бачать у темних тонах, а відтак генерують негативні емоції, притягуючи до себе нові нещастя.

Другий рівень – це простір боротьби. У ньому перебуває більшість українців. Вони борються за життя, відбиваються від хижаків, шукають порятунку. Тут також переважають негативні емоції, а навколишній світ сприймається як щось вороже й небезпечне.

Третій рівень – це простір пригод. Чимраз більше наших братів і сестер переходить у цей простір. У ньому також панує боротьба, проте вона вже насичена ігровим азартом, змагальністю, вірою у власні сили, прагненням самоствердження.

Найцікавіше ж – на четвертому рівні. Це простір волі. В ньому відчуваєш себе улюбленою дитиною Божою, паном-господарем своєї долі, перед яким відкриті тисячі доріг у світле майбутнє. Ознакою утвердження в цьому просторі є наявність достатньої кількості вільного часу. Людина волі перестає хвилюватися і метушитися, бо знає: часу в неї стільки, скільки потрібно, – не більше й не менше. Еволюційне завдання України – стрімкий і рішучий перехід у простір волі. Як це зробити? Читайте 13-й випуск журналу нової еліти «Перехід-IV», який повністю присвячений темі перетворення України, її духовної і політичної Реформації.

Обкладинка журналу «Перехід-IV»
Обкладинка журналу «Перехід-IV»

Друге «золоте правило» – РОБИ ТЕ, ЩО ЛЮБИШ! – означає: займайся тим, що відповідає твоїй природі, вродженим талантам і здібностям. Лише улюблену справу людина може робити досконало, лише природовідповідна праця дає людині щастя і розкриває її боголюдські потенції. Кожна громада Українського миру повинна мати чітко сформульовану місію і робити справу, корисну і цікаву для інших громад. Що це за справа? Нею може бути і книговидання, і садиба зеленого туризму, і гончарна майстерня, і торговельна мережа, і інтернет-радіостанція, і виробництво якісних продуктів харчування, і дитячий оздоровчий табір, і майстерня готового одягу, і приватний навчальний заклад, і тисячі інших справ — все, що потрібно для повноцінного розвитку української нації.

Третє «золоте правило» – ТРИМАЙСЯ ЗА СВОЇХ! – означає: вартість мають лише суспільно корисні справи. Підтримуй інших членів Громади, бо це твоя духовна родина, твої ближні. Налагоджуй з ними контакти, просвічуй їх знанням, поширюй славу про їхні добрі справи, народжуй і виховуй дітей. Захищаючи свого ближнього, ти захищаєш себе і своїх нащадків.

Таким чином, УНГ – це система правил, обов’язкових до виконання всіма учасниками Великої Української Гри.

Емблемою Української Національної Громади є «Галар» («Сонячна сила») – Козак Мамай на драконі, що вільно летять зоряним небом. Козак на літаючому «динозаврі» – це символ українця, що опанував грубу енергію землі, поставив її собі на службу, одухотворив і підняв до зірок. Сучасний українець не вбиває дракона, як це колись зробив Котигорошко зі Змієм Гориничем: він досягає абсолютної перемоги, бо перетворює свого ворога на друга. Українець покозачив дракона, дав йому ім’я Галар і розкрив сенс його існування – служити людині. Галару так сподобалось бути козацькою «літаючою фортецею» і він так перейнявся українським духом, що у нього виріс козацький чуб. Він несе українця небесами з явним задоволенням, на його хижій драконячій морді сяє радісна посмішка.

Козак Мамай на драконі (Галар) – емблема УНГ
Галар (Козак Мамай на драконі) – емблема УНГ

Політ в безкрайньому небі символізує досягнення українською людиною абсолютної свободи і можливості все робити з власної волі, без жодних зовнішніх обмежень. Українець визнає лише внутрішні обмеження, що диктуються голосом совісті та Божими правилами. Добрий український дракон Галар символізує непереможну масивну силу: в порівнянні з ним різні імперські орли виглядають як мухи. В кінцевому підсумку «Галар» – це символ української глобальної духовно-економічної держави-громади Третій Гетьманат, яка за історично короткий час має стати найбільшою культурно-цивілізаційною потугою людства. Езотеричний сенс емблеми УНГ детально описаний у статті «Український мир» в 13-му випуску журналу «Перехід-IV».

У цьому ж випуску журналу описана організаційна структура УНГ. Згідно з козацькою традицією, первинні громади називаються роями або чотами. Вони добровільно групуються в сотні або курені, що об’єднуються в 225 полків в Україні + необмежена кількість полків української діаспори. Виборне керівництво українських полків усього світу обирає Гетьмана, ухвалює українську етнічну Конституцію (правила Гри) і творить з усією Громадою нову українську реальність.

Політична програма УНГ викладена в документі «Реформація: 25 пунктів. Програмно-засадничі тези з розбудови всесвітньої української духовно-економічної Держави-громади». Нагадаю, що розробка цього програмного документу почалась на 4-й конференції «Буття українців» 24 березня 2007 р.

Прапором УНГ є традиційний арійський релігійно-світоглядний жовто-блакитний стяг: вгорі – сонячне, активне, божественне, творче начало; внизу – пасивна матерія, що прагне активізації, океан нашого історичного досвіду, бездонні глибини української підсвідомості, колективні архетипи вічної України.

Час існуючої цивілізації добігає кінця, проявом чого є загальна дестабілізація, обвальне поширення хаосу та розпаду. Що нам робити в ситуації, коли світ стає настільки складним і заплутаним, що прогнозування майбутнього втрачає сенс? Відповідь однозначна: сміливо творити таке майбутнє, яке ми хочемо! Не перейматися нюансами перегнивання старої системи, не підживлювати її емоціями страху чи тривоги, а натомість всю енергію сконцентрувати на радісному творенні свого, нового, українського світу!

Хай Буде!

Від НО: Сьома конференція «Буття українців» схвалила і підтримала концепцію Українського миру — Української Національної Громади.
 


В тему:

Український мир. Стратегія УНГ

Ми – арії, новий український етнос!

Основи самоорганізації Етномережі

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

13-й випуск журналу нової еліти «Перехід-IV»

25 грудня 2008 року — день народження Української Національної Громади

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

Українці починають і виграють

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи