Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створюємо громади УНГ

Основою Української Національної Громади (УНГ) є первинні громади (ПГ). Згідно з козацькою традицією, первинну громаду називаємо «роєм», а голову ПГ — «ройовим». Якщо кількість членів ПГ перевищує 30 осіб, то вона називається «чотою», а її голова — «чотовим». Засновником ПГ може стати кожен українець, що підтримує Маніфест УНГ, визнає її цінності та правила.
1. ВИЗНАЧАЄМО КОЛО СВОЇХ БЛИЖНІХ
Творення громади Засновник починає з процедури «перегляду стосунків» — визначення кола своїх «ближніх», тобто людей, яким він готовий надати безкорисну допомогу і впевнений, що таку ж допомогу вони нададуть йому. Це люди, яких ти любиш і які люблять тебе. Це ті, з ким тобі буде приємно здійснити арійський обряд побратимства: випити з однієї чаші вина, розламати коровай і спожити його, заспівати український духовний гімн «Боже, великий, єдиний». Це твої духовні брати і сестри. Громада прив’язана до певного міста, села чи селища (хоча до неї можуть входити ближні з інших поселень як в Україні, так і за її межами). Це пов’язано з тим, що українці повинні стати господарями своєї землі, всього свого життєвого простору.

2. ОЗНАЙОМЛЮЄМО БЛИЖНІХ З УНГ
Познайомте своїх ближніх з ідеєю УНГ, Маніфестом, арійським вольовим імперативом, трьома золотими правилами, принципами управління, метою і стратегією її досягнення. Розкажіть про переваги, які дає об’єднання в глобальну українську етномережу.

Передусім це психологічна підтримка та комфортні стосунки («Український мир»), відчуття більшої захищеності і впевненості в майбутньому, — адже з’являється громада близьких людей, які готові тебе підтримати, порадити, допомогти своїми зв’язками тощо.

По-друге, це входження у «групу здоров’я» — в середовище здорових і життєрадісних людей, а «з ким поведешся, того й наберешся»; для активу УНГ проводитимуться семінари з теорії і практики «Живого Слова».

По-третє, це можливість взяти участь у проектах і сервісах УНГ, серед яких знайомства, конференції, працевлаштування, торгівля, книги, паспорт українця, спільні подорожі, стрілецькі клуби, літні табори, оздоровчі центри АРСА в мальовничих місцях України тощо.

По-четверте, це реальна участь в українському державотворенні, цікава робота з професіоналами, можливість стати активним діячем глобального Третього Гетьманату.

3. СТВОРЮЄМО ОРГАНІЗАЦІЮ
Після ознайомлення з ідеєю УНГ, частина ближніх відразу ж на неї відгукнеться. З ними й треба активно працювати, залишивши в спокої тих, хто сумнівається чи байдужий. З тих, що виявили намір створити первинну громаду, відберіть трьох найкращих і запропонуйте їм стати організаційним ядром громади. Для цього розподіліть між собою обов’язки голови (ройового), радника, аудитора і адміністратора (виконавчого директора). Адміністратор — це помічник голови з оперативної роботи, адже радник і аудитор нею не займаються. У структурі первинної громади реалізується євангельський принцип «один керує трьома»; цей же принцип, як відомо, застосовується в бойових частинах.

Розподіл функцій зробіть згідно з вашими природними схильностями, щоб кожний займався тим, що йому найбільше подобається («роби те, що любиш!»). Зафіксуйте це протоколом і починайте розширення громади, залучаючи до неї своїх ближніх і ближніх ваших ближніх. Чим чисельнішою буде громада, тим більшою буде її впливовість.

Встановіть систему членських внесків, виходячи з реальних можливостей членів громади. Майже дві третини внесків (62%) залишається в самій громаді і витрачається на її розсуд: це можуть бути і громадські акції, і просування важливої інформації, і спільні подорожі та відпочинок, і придбання техніки колективного використання (комп’ютер з інтернетом, пристрій для запису лазерних дисків, принтер для тиражування інформаційних матеріалів, цифровий фотоапарат тощо), і періодичні зібрання громади за святковим столом.

Решта 38% внесків щоквартально передаються на розвиток всієї глобальної УНГ, при цьому мінімальна сума внеску громади має покрити передплату на щотижневик «Народний Оглядач» (приблизно 120 грн. на квартал). Тобто мінімальний внесок громади є передплатою одного комплекту друкованого інформаційного органу УНГ. Це обов’язкова умова реєстрації первинної громади, адже принцип етномережі передбачає спільний інформаційний простір. Разом з заявкою на передплату надішліть протокол установчого зібрання громади, а також телефон та електронну пошту ройового.

4. ОБ’ЄДНУЄМОСЬ У СОТНІ ТА ПОЛКИ
Після створення своєї первинної громади (рою, чоти) та її реєстрації, знаходимо інші зареєстровані громади УНГ у своєму населеному пункті та взаємодіємо з ними. Три ПГ при загальній кількості не менше 30 осіб можуть створити сотню на чолі з сотником. В одному населеному пункті може бути лише одна сотня УНГ. Якщо сотня має понад 150 членів, то її називаємо «куренем», а її голову – «курінним». Три сотні при загальній кількості не менше 300 осіб можуть створити полк. Розподіл території України на полки здійснюємо на основі 225 територіальних виборчих округів (див. сайт Центральної виборчої комісії України). Ці полкові округи називаємо «паланками». Центри виборчих округів стають полковими містами; у великих містах, що мають кілька виборчих округів, полки створюються на основі міських районів. За межами України полки формуються згідно з місцевим територіальним поділом (штати, землі, префектури, графства тощо).

Голова первинної громади є доволі впливовою особою, адже за ним стоїть організація з одного чи кількох десятків людей. Ще впливовіший сотник, якого підтримує принаймні три первинні громади, а що вже казати про полковника, за яким принаймні 9 первинних громад зі щонайменше трьома сотнями організованих однодумців.

Сотники обираються з найавторитетніших ройових та чотових, полковники — з найавторитетніших сотників та курінних. Головні критерії добору:

1) знання напам’ять звукон і цифрон «Живого слова» (для посади ройового і сотника достатньо лише звукон);

2) наявність досвіду успішного керування своєю громадою;

3) вагомість внеску своєї громади у розвиток всієї глобальної УНГ (членські внески від громади, пожертви, добрі справи).

На звільнене місце голови громади, що очолив сотню або полк, обирається новий голова. Полковники українських і закордонних громад на зібранні Великого Віча обирають з-поміж себе Гетьмана — голову УНГ.


В тему:

Український мир Залізної доби

Українці для України — Україна для українців! Маніфест Української Національної Громади

13-й випуск журналу нової еліти «Перехід-IV»

25 грудня 2008 року — день народження Української Національної Громади

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

Українці починають і виграють

Структура управління УНГ

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи