Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Харизматичний шведський кіт в Україні

У видавництві зарубіжної літератури «Юніверс» побачила світ нова книжка «Пелле Безхвостий і Такса Макс», шоста із серії пригод всесвітньо відомого шведського кота Пелле Безхвостого, що вийшли з-під пера славнозвісного письменника Єсти Кнутсона.
Усього книжок – 12, і всі їх переклала українською мовою знаменита перекладачка зі скандинавських мов (з оригіналів!) Галина Кирпа. «Юніверс» почав видавати «котячу епопею» 2005 року першою книжкою серії «Пригоди Пелле Безхвостого». Далі були «Нові пригоди Пелле Безхвостого» (2005), «Пелле Безхвостий в Америці», (2006) «Пелле Безхвостий – молодець!» (2006) та «Пелле Безхвостий і випробування» (2007).

І ось, незважаючи на світову кризу, таки дочекались нової, шостої, книжки! Всі книжки оформила, й має намір оформляти далі, до самісінької дванадцятої, київська художниця Оляна Рута, чиї дотепні вигадливі ілюстрації полюбились уже не тільки дітям, а й дорослим.

Українські діти вже з нетерпінням чекають кожної нової книжки з продовженням пригод Пелле Безхвостого, який, попри те, що лиходії повсякчас готують йому пастки й каверзи, завше гідно й дотепно виходить зі скрутного становища. Чого, до речі, й українцям варто повчитися в харизматичного кота зі здоровим почуттям гумору.

У книжках про Пелле Безхвостого задіяно не менше 70 котів, відтак можна собі уявити цю палітру характерів та моделей поведінки. І – дотепних, прогресивних, креативних способів приборкування й нейтралізації дрібних халамидників.

У шостій книжці письменник далі весело й дотепно розповідає історії з котячого життя, щоправда, життя це вже не суто котяче. Адже в Пелле з’являється новий приятель, що завше приходить на допомогу в скрутну хвилину, коли на довірливого котика чигає чергова небезпека. Хто цей приятель? Пес! Такса на ім’я Макс. Дружба між котом і собакою таки буває, та ще й яка! Разом з однодумцями ще веселіше перемагати!

Нині видавництво рук не складає і не відпочиває, а вже взялося готувати до друку сьому книжку серії, яка матиме назву "Пелле Безхвостий у школі".
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи