Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гроші обдурених вкладників King’s Capital вкрав афронегр-аферист Аделаджа

Світ:

Глава компанії King’s Capital Олександр Бандурченко звинуватив пастора Сандея Аделаджу в краху компанії, і заявив, що Аделаджа знає, де знаходяться кошти обдурених вкладників.
Бандурченко розповів, що діяльність King’s Capital контролював Аделаджа і люди, яких пастор буквально нав’язав засновнику компанії Бандурченку, представивши їх як видатних експертів у фінансах і земельних питаннях, - Сергій Голованов та Ігор Колесніков.

"Аделаджа поручився за них. Пастор сказав, що треба довірити їм розміщення грошових коштів, які залучаються компанією KC. Більш того, він наполягав на тому, щоб саме Голованов вів фінанси компанії, інакше він обіцяв докласти всіх зусиль, щоб збанкрутити компанію (виступити перед паствою із закликом розривати договори з King’s Capital). На той момент сума активів компанії набагато (майже в два рази) перевищувала суму зобов’язань, але ліквідність була невисока. Вільних грошей на рахунках не було, і така поведінка Аделаджі могла спричинити тяжкі наслідки для King’s Capital, розповідає Бандурченко.

За словами Бандурченка, він не зміг захистити свій бізнес, піддавшись тиску духовного лідера Аделаджі, допустив до зовнішнього фінансового управління його людей (Голованова і Колеснікова).

"Ці шахраї не лише не примножили даний їм капітал, але ще й не хочуть повертати, що їм було дано", - сказав Бандурченко.

Глава King’s Capital також розповів, що став прихожанином Посольства Божого на початку 2006 року. Його партнер - Олександр Сафонов, будучи молодіжним пастором цієї церкви, познайомив Бандурченка з Сандеєм Аделаджею. За словами Бандурченка, остання розмова з пастором відбулася в листопаді 2008 року.

"Я наполягав, щоб його зовнішні керівники (Голованов і Колесніков) дали звіт про використання грошових коштів. Пастор погодився, більше я з ним не спілкувався. Пізніше, вже в СІЗО, побачив по телевізору, як Аделаджа говорить, що взагалі мене не знає. А на очній ставці він раптом забув російську мову, і поспілкуватися не вдалося", - розповів Бандурченко.

За словами Бандурченка, гроші вкладників віддавалися Голованову і Колеснікову і зараз знаходяться в них, а Сандей Аделаджа стверджував неодноразово при багатьох свідках, що особисто контролює процес зростання грошей.

Нагадаємо, 24 листопада 2008 року київська міліція затримала Бандурченка за звинуваченням у шахрайстві з коштами громадян. Наприкінці вересня Бандурченка випустили під підписку про невиїзд.

За інформацією правоохоронців, загалом виявлено близько 6 тисяч договорів фінансової піраміди з вкладниками. В цілому сума, отримана підозрюваними у шахрайстві від громадян, склала понад 100 мільйонів гривень.

У березні 2009 року міліція заарештувала майно фінансової групи King’s Capital. Нещодавно "фінансову піраміду" було оголошено банкрутом, тепер на загальних зборах вкладникам пояснять, як їм отримати свої гроші.

У справі King’s Capital проходив пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа. В заявах постраждалих від діяльності King’s Capital вказується, що саме Аделаджа під час своїх проповідей закликав прихожан вкладати гроші в цю фінансову установу.

За матеріалом: Газета по-киевски

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи