Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підпільна організація "Молода гвардія" була сформована учасниками ОУН-івських похідних груп

Категорія:

15 вересня голова Луганської обласної організації ВО "Свобода" Дмитро Снєгирьов був запрошений журналістами української служби BBC на зустріч. Темою розмови стала звернення голови Луганської обласної організації Дмитра Снєгирьова до СБУ щодо перевірки діяльності і джерел фінансування та можливого зв’язку з російськими спеціальними службами молодіжної організації "Молода гвардія", яка діє під патронатом ПР на теренах Луганської області.

Під час інтерв’ю Дмитро Снєгирьов підкреслив ганебну практику використання назви молодіжної антигітлерівської підпільної організації "Молода гвардія" (яка була фактично сформована безпосередньо учасниками ОУН-івських похідних груп) зокрема Є.Стахівим, як бренд або торгову марку для ведення антиукраїнських дій на теренах Луганщини.

Зупинившись на історичному аспекті проблематики, та ще раз окремо підкресливши, що молодіжна підпільна організація "Молода гвардія" була сформована з числа української патріотичної молоді, показовим є той факт, що сидячи у казематі, перед стратою, молоді люди співали " Сиджу я на небі...", а не "Інтернаціонал", Дмитро Снєгирьов підкреслив той факт, що практичних дій, які б сприяли увічненню пам’яті загиблих героїв з боку так званих "молодогвардійців" немає. Тому вважати новоутворену організацію "Молода гвардія" правонаступницею легендарних полеглих земляків, які віддали свої життя за волю України, немає жодних підстав.

Причиною звернення голови Луганської "Свободи" до СБУ стала прес-конференція керівника "Молодої гвардії", на якій останній озвучив документи, надані йому з архівів російського ФСБ, щодо начебто причетності ОУН-івського підпілля до знищення вчителів, які були направлені на Західну Україну з Луганської області. Матеріали, які озвучив на прес-конференції лідер громадської організації, є закритими та такими, що не є у вільному користуванні. Тому, на думку луганських "свободівців", оприлюднення цих матеріалів можна вважати ідеологічною диверсією з боку російських спецслужб, мета яких очорнити національно-визвольний рух на Україні в період 40-50 рр.

Окремо було підкреслено, що луганськими "свободівцями" разом з громадською організацією "Жінки до влади" була проведена велика робота в архівах СБУ, де були знайдені матеріали, які повністю спростовують версію, щодо причетності підпілля ОУН до знищення вчителів зі Східної України. Більше того, знайдені документи, які беззаперечно свідчать про те, що це справа так званих "спецбоївок", організованих органами НКВД для боротьби з ОУН-УПА.


 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи