Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німеччина: хай живе космополітичний демолібералізм?

Світ:

В черговий раз німецький політикум продемонстрував свою проституйованість, влаштувавши цькування людині, котра насмілилася назвати речі своїми іменами. Член правління Федерального банку Німеччини Тіло Саррацин був позбавлений частини своїх повноважень за різкі, критичні вислови в адресу турецьких та арабських мігрантів, повідомляє Welt.

Відповідне рішення було ухвалене 13 жовтня на засіданні правління Бундесбанку в штаб-квартирі у Франкфурті.

Контроль над обігом готівки у ФРН був переданий від Тіло Саррацина іншому членові правління Бундесбанку Хансу-Георгу Фабріциусу (Hans-Georg Fabritius). Проте, під контролем Саррацина залишилося ще два, правда значно менш важливих напрями: контроль над ризиками та інформаційні технології.

Як відзначає Welt, прийняте на правлінні рішення виявилося м’якшим, ніж припускали спостерігачі: перед засіданням багато хто чекав, що коло повноважень Саррацина скоротять ще сильніше і залишать йому всього лише контроль над інформаційними технологіями - самим незначним з трьох напрямів, якими він займався.

Наголошувалося, що тим самим голова Бундесбанку Аксель Вебер нібито спробує змусити Тіло Саррацина піти за власним бажанням. Кремер украй негативно віднісся до висловів Тіло Саррацина щодо мігрантів, розцінив їх як такі що дискредитують Бундесбанк і офіційно заявив, що правління дистанціюється від них.

Відзначимо, що в інтерв’ю берлінському журналу "Lettre International" Тіло Саррацин пов’язав занепад Берліна з напливом арабських і турецьких мігрантів, які не бажають або через низький рівень не можуть інтегруватися в німецьке суспільство, сидять на соціальній допомозі, а вся їх виробнича функція полягає в торгівлі фруктами і овочами.

Саррацин висловив побоювання, що в осяжному майбутньому ці малоосвічені і культурно чужі Німеччині мігранти набудуть домінуючого становища завдяки високому рівню народжуваності.

"Турки завойовують Німеччину точно так, як і албанці захопили Косово, - відзначив Саррацин. - Я б не почав заперечувати, якби мова йшла про східноєвропейських євреїв, IQ яких на 15 відсотків вище, ніж у німців, але мені не подобається, що мова йде про групи населення, які не збираються інтегруватися".

"Я не збираюся визнавати тих, хто живе за рахунок держави, при цьому відкидає цю державу, не піклується про освіту своїх дітей і постійно відтворює нових дівчаток в хустках", - підсумував Саррацин, який раніше займав пост міністр фінансів Берліна.

Вихід з ситуації, що склалася,Сарацин, за власними словами, бачить в тому, щоб привернути до Берліна освічених мігрантів, а решті різко скоротити виплату допомоги, брати "класом, а не масою", якістю, а не кількістю, і тоді із столиці тих, що живуть на допомогу Берлін повинен стати столицею еліт, як це було в 20-і роки XX століття.

Вислови Саррацина спровокували гостру дискусію в Німеччині. Він піддався гострій критиці за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, проте у банкіра виявилося багато прихильників. За даними соцопитувань, 51 відсоток громадян Німеччини погодилися з тим, що мігранти з Туреччини і арабських країн не хочуть або не можуть інтегруватися, лише 39 відсотків заявили про те, що не згодні з Саррацином.

Рішення правління Бундесбанку також викликало неоднозначну реакцію. Прес-секретар фракції ХДС/ХСС в Бундестазі Отто Бернхардт (Otto Bernhardt) назвав його "непрозорим і таким, що викликає запитання", оскільки у Саррацина відняли повноваження, що ніяк не співвідносяться з його висловами. Депутат від СДПГ Петер Данкерт (Peter Danckert) зі свого боку заявив, що про вислови Саррацина можна дискутувати, але позбавляти його частини повноважень - крок в невірному напрямі.
 


В тему:

Свій до свого по своє (Залишайся білим)

Нація з погляду біології. Неполіткоректні висновки

Раса проти розпусти

Расизм – це добре. Докази.

Расизм – це природно

Мозкові клітини вміють розпізнавати представників свого етносу

Твоя шкіра – твоя уніформа!

Неосновний інстинкт

Тягар Білої людини

Джон Ріс-Девіс: Розділення людей за расовою ознакою — наше культурне завдання

“Володар кілець”: логіка расового мислення

Глобальна трансформація починається з духовного імпульсу

Небезпека змішаних шлюбів

Етногенетичні інтереси і міжрасові змішування. Нова книжка Франка Солтера в огляді Майкла Полігнано

Доповідь білого доктора

Тягар білої людини

Ціна міжрасових стосунків
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи