Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ігор Каганець: «Стань арієм – і навколо тебе засяє сонце»

Стало доброю традицією: коли Ігор Каганець відвідує Івано-Франківськ, то заходить до редакції газети «Галичина». 25 серпня 2009 року відбулась чергова зустріч. Пропонуємо запис надзвичайно цікавої розмови про Українську Національну Громаду, дух Козака Мамая, музику Кому Вниз, воскресіння Ісуса Хреста, Євангеліє та арієзацію України.
------- ПРО НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

«Галичина»: - «Народний Оглядач» – це інтернет-додаток до часопису «Перехід-IV». Уже вийшли два його перші друковані номери. Чому зробили такий хід – вийшли на газетний формат?

Ігор Каганець: - Багато українців ще не мають доступу до Інтернету. А якщо він і є, то, сидячи за екраном комп’ютера, люди схильні поспішати, сприймають інформацію поверхово. А глибокі статті потребують концентрації. Тому зробити передплату і отримувати найважливіші матеріали на папері – зручно для всіх. До того ж так краще доносити інформацію до друзів, знайомих. Адже одне діло – розповідати, який чудовий сайт SD.ORG.UA, і зовсім інше – дати в руки гарно оформлене видання.

- Гаслом газети є: «Інформація – це те, що приховується. Все інше – реклама». Що приховали в перших номерах «Народного Оглядача»?

- Ми не приховуємо, а даємо те, що не прочитаєш в масових газетах. Тому що масові видання комерційні, а щоб збільшити кількість споживачів, їм треба опуститися на якомога нижчий, базовий рівень. А це тваринні інстинкти, секс, страх, якісь «чудеса». Натомість наше завдання інше – ми піднімаємось вгору самі і піднімаємо своїх читачів.

- Перший випуск «Народного Оглядача» присвячено створенню Української Національної Громади.

- УНГ – це форма самоорганізації світового українства. Адже зараз українці оновлюються. Чимраз більше з них розуміють, що наш світ створено досконалим і люблячим Творцем. Якщо людина діє згідно з Його правилами, то вона розвивається в радості й добробуті. Будь-які хвороби чи життєві труднощі – це лише індикатори, які вказують на наші помилки. Змінюєш мислення – змінюється навколишній світ.

Такі люди відмовляються від шкідливих звичок, не знищують себе алкоголем і тютюном, не дивляться «зомбоящик», бо це найпотужніше джерело інформаційного бруду. Вони оздоровлюються за допомогою технології самозцілення «Живе Слово», говорять чистою мовою, дбають про дітей. Для об’єднання таких людей потрібна відповідна організація.

Оскільки українці – це планетарна спільнота, то УНГ створена як міжнародна громадська організація. Так сталося, що офіційна реєстрація припала на 25 грудня 2008 року – на день народження Сина Божого. Це гарний знак. Виходить, що нас зареєстрували не тільки в Мінюсті, але й у «небесній канцелярії». Тепер цю організацію треба наповнити якісними кадрами, свідомими людьми.

------- ПРО АРІЙСЬКУ СТРІЛЕЦЬКУ АСОЦІАЦІЮ

– Де ж ви знаходите таких свідомих українців?

Ми це робимо у формі козацької гри, яка називається «Арійська Стрілецька Асоціація», скорочено АРСА. Це звичаєва українська гра-творення. Вона була започаткована на шостій конференції «Буття українців» 22 березня 2008 року в Києві. Для творення нового українського світу нам треба повернутися до втраченого духу Гри, який пронизував все життя наших предків. Прикладом може бути толока, коли за один день всією громадою будували хату — це було суцільне свято праці з піснями, музиками, вечірнім застіллям і веселими танцями. Люди поспішали взяти участь в толоці, бо це була цікава і повчальна звичаєва Гра! Так само творення нової української цивілізації треба перетворити на свято праці, на радісну захоплюючу Гру.

– А чому вона «арійська» і «стрілецька»?

Арійська – значить сонячна. Космогонічним образом реалізованого українця є Козак Мамай – святий воїн. Він зображений у позі молитви-медитації. Справа від нього єпископська митра – головний убір людини високого духовного звання, зліва – чаша для жертвоприношень. Це символи брахманства. І тут же напоготові атрибути воїна – рушниця, шабля і осідланий кінь. Переконливий образ святості, захищеної зброєю. Українська нація може відродитися лише як нація козаків, тобто вільних озброєних людей. Тому кожна громада АРСА – це стрілецький клуб.

– Як стати членом Арійської Стрілецької Асоціації?

Найперше треба усвідомити й прийняти Арійський вольовий імператив, подарований нашим предкам на зорі Трипільської цивілізації — 7500 років тому: «Все, що робиться з власної волі, – добро. Все, що робиться з чужої волі, – зло». Не секрет, що в багатьох головах сьогодні домінує психологія жертви, такої собі «дохлої чайки при битій дорозі». АРСА пропонує світогляд вільної творчої людини, яка усвідомлює себе ковалем своєї долі, паном-господарем. Причини своїх перемог і поразок сонячна людина шукає не назовні, а в собі.

Окрім цього, учасник Гри дотримується трьох золотих правил арія, що їх заповів нам Григорій Сковорода: 1) ОЗДОРОВЛЮЙСЯ! Пізнавай себе, розвивайся духовно, психічно й фізично. 2) РОБИ ТЕ, ЩО ЛЮБИШ! Займайся тим, що відповідає твоїй природі, вродженим талантам. 3) ТРИМАЙСЯ ЗА СВОЇХ! Вартість мають лише суспільно корисні справи.

- АРСА-УНГ – це соціальний чи політичний проект?

- Це громадський проект, проте рано чи пізно він виллється в політичний. Ті учасники, що мають хист до політики, будуть реалізовувати себе як державні діячі.

- Яка ваша політична стратегія?
- Це класична бойова стратегія. Сенс у тому, що активні дії починаєш лише тоді, коли здатний перемогти. Бо мистецтво перемагати – це мистецтво удару твердого по порожньому. Як каменем по яйцю – повна гарантія успіху. Будь-яка перемога має бути порівняно легкою. Для цього досвідчений стратег спочатку бере плуг, і лише потім – зброю. Коли ми будемо готові, то, можливо, навіть не доведеться боротися – світ сам підлаштується під нас.

------- ПРО ОНОВЛЕННЯ СВІДОМОСТІ

- Після 5-річної перерви побачив світ 13-й випуск журналу «Перехід-IV». Додатком до нього є аудіодиск «Реформація: 25 пунктів», створений спільно з гуртом «Кому Вниз». Чому саме їх музика?
- Це музика сили, яка робить людину шляхетнішою, надає їй оптимізму і безстрашності. Ми відібрали 13 композицій, які володіють цими якостями, і 12 фрагментів з індоарійської «Бгагавад-гіти» в українському поетичному перекладі. Вийшов дуже потужний сплав. Люди, які послухали цю музику, стали духовно сильнішими.

- Вам іноді закидають ідеалізм, те що ви виходите за межі звичних уявлень про людину…

- Справді, дехто сприймає те, що ми робимо, як фантастику. Але для тих, що доклали вольових зусиль і здобули особистий досвід самооновлення, це самозрозуміло. Наприклад, оновлені українці дивуються, як можна труїтися цією хімією, яку чомусь називають «охороною здоров’я»? Бо ці люди просто не хворіють, не хворіють їхні діти, в них гармонійні стосунки з людьми.

- Що на Вашу думку може вплинути на зміну свідомості решти українців?

- Позитивно, що більшість з них не влаштовує існуючий стан і вони прагнуть змін. Зокрема, хвороби стають стимулом до розвитку. З другого боку, є добрий приклад людей, які вже здійснили перетворення. Вони радо допомагають всім, хто має волю змінитися. «Щасливі засмучені існуючим станом, бо вони отримають допомогу» – сказано в «Нагірній проповіді».

- Скажіть, яка світоглядна база оновлення людини?

- Це Євангеліє – «Добра новина Ісуса Хреста, Сина Божого». Саме Хреста, бо це арійське слово означає «боголюдина, син Божий». Натомість слово «христос» означає «помазаник» в розумінні іудейський месія, раб Ієгови. Хрест – це символ поєднання небесного і земного, символ боголюдини, арійський оберіг. У селі Яворів на Косівщині досі є каплиця, на якій написано «Слава Ісусу Хресту!» – бо так говорили наші предки.

Євангеліє – це послання, інструкція для теперішнього кризового людства, для кожного з нас. Там розказано, як треба жити, яка повинна бути організація. Ісус сказав апостолам: «Не давайте себе звати учителем, один бо ваш Учитель, а ви усі брати. Та й отця собі теж не іменуйте на землі: один бо у вас Отець — той, що на небесах. Ані наставниками не давайте себе називати, один бо ваш Наставник — хрестос». Учитель – це сам Ісус, так його звали апостоли. А хрестос – це стан боголюдини, це мета, до якої треба прагнути: «Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть».

Тому коли ми створили «Арійську Стрілецьку Асоціацію», то обрали почесним головою, вчителем і небесним покровителем Ісуса Хреста. Він був продовжувачем 5-тисячолітньої арійської традиції. Наприклад, Таємна вечеря – це святкування арійського нового року в четвер 22 березня 31 року н. е. Ісус з апостолами випили по колу вина з однієї чаші. Потім він розламав коровай і спожив разом з ними. Після цього всі разом проспівали славні – духовні гімни. Це причастя – народний обряд побратимства, який ще й донині здійснюється в деяких наших селах.

- Знаю, що ви ретельно вивчили Євангеліє, три роки тому видали книгу «Пшениця без куколю. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень». Там ви розмежували його первинний текст і пізніші фальшиві вставки. Скажіть, як відреагувала Церква?

- Ніяк. Я думав, що коли вийде книжка, то це буде бомба. Реакції ж ніякої. Спочатку здивувався, я цього не чекав. Розумів, що може бути схвалення, може бути опір, але не байдужість. Потім мені пояснили. Виявляється, що наше священство Євангелієм мало цікавиться, бо занурене в організаційну роботу. Немає часу.

------- ПРИПИНІТЬ РОЗПИНАТИ СВОГО ГОСПОДА!

До речі, хочу звернути увагу, ось у вас в редакції висить розп’яття Ісуса Хреста. Він спеціально дозволив себе вбити, щоб воскреснути і показати приховані можливості людини. Щоб люди повірили у свій духовний потенціал і нічого не боялися. Воскресіння – це вершина діянь Сина Божого, це найпереконливіша маніфестація перемоги добра над злом, світла над темрявою.

Він завжди перемагав! Натомість на таврі, тобто Т-подібній конструкції, Ісус був розіп’ятий лише 3 години – з 12-ї до 15-ї за місцевим часом. У цей час фарисеї, первосвященики та інші, за словами Ісуса, «діти диявола» раділи його начебто поразці. Ось, мовляв, дивіться, що ми зробили з вашим учителем! І так буде з кожним, хто виступатиме проти нашої влади.

Та це була лише ілюзія перемоги сатаністів, бо вже через півтори доби Ісус воскрес. Він показав, що сила арійської людини сильніша за будь-які ворожі підступи. Торжество його противників тривало лише три години, проте їм вдалося зосередити увагу людей саме на цьому епізоді. Ті, хто тримають у себе розп’яття на видному місці, мають усвідомлювати, що цим підтримують оцих дітей диявола і неначе торжествують разом з ними. Але ж головне не розп’яття, а Воскресіння!

Я розумію, що люди це роблять з найкращих почуттів, але насправді вони прогинаються перед силами зла і поширюють навколо себе негативні емоції, дух поразки. А потім дивуються, чому такі бідні й нещасні. Перестаньте розпинати свого Господа! Славте Воскреслого Хреста, торжествуючого, в силі і славі, то й самі будете перемагати!

- А от реінкарнація через призму Євангелія...

- Вчення Сина Божого базувалося на традиційній арійській концепції. Вона передбачала реінкарнацію, перевтілення. Це додавало людям сили, бо вони знали, що живуть багато разів на цьому світі. Тому намагалися діяти так, щоб світ після них ставав кращим – бо що залишиш після себе, те й отримаєш в наступному втіленні.

І в Добрій Новині це чітко прописано, там вживається термін «палінгенезія». Це давньогрецький відповідник слову «реінкарнація» – багатократне перенародження. «Озвавсь Петро і сказав до Нього: Ось ми покинули все й пішли за Тобою; що будемо за те мати? Ісус відповів їм: Істинно кажу вам: ви, що пішли за Мною, в палінгенезії у сто разів більше одержите і життя вічне успадкуєте». Якщо правильно проживете це життя, то наступне буде ще кращим.

- Повернімось до арійства. Як ви бачите арієзацію українців?

- Арієзація – це генерування сонячної енергії, це пасіонарність України. Для того, щоб українці набули здатність робити великі справи, вони повинні мати ясну свідомість, бути здоровими, мати правильну організацію. Це і є арієзація. Почни з себе, перестань боятися, заздрити. Більшість нинішніх українців, які вони? Слабкодухі, необов’язкові, полохливі. Стань арієм – здоровим, сильним, радісним – і навколо тебе засяє сонце!


В тему:

Говорить і показує TV Сенсар

Запрацював "Канал ПОЛІТИКА" радіо Сенсар

Розмови з Ігорем Каганцем (аудіо, відео)

Щасливі снайпери, бо вони синами Божими стануть


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи