Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Буковині виявлено 8 різних вірусів. Де взяти на всіх вакцини?

Категорія:

Щонайменше 8 різних вірусів циркулює нині на території Буковини. Такі висновки зробили фахівці облСЕС за результатами майже 6 тисяч досліджень на виявлення гострих респіраторних вірусних інфекцій. Про це 11 листопада на брифінгу заявив головний державний санітарний лікар області Олександр Світличний.
За його словами, усі гострі респіраторні вірусні інфекції, які нині циркулюють на території Буковини, лікуються. Проте, зважаючи на те, що вони накладаються, змінюється і клініка захворювання, і тактика його лікування. Тому, аби призначити правильне лікування, лікарю необхідно знати, який саме вірус виявлено у пацієнта.

Серед вірусів, які зареєстровані на Буковині, Світличний відзначив АН3N2, АН2N2, АН1N1, велику групу грипу В, парагрип трьох типів.

Для виконання таких досліджень в обласній санітарно-епідеміологічній станції є вірусологічна лабораторія. Але необхідного для визначення вірусу грипу АН1N1 обладнання у лабораторії немає. Тому відібрані у хворих буковинців зразки надсилають до центральної лабораторії у Києві.

За словами Світличного, вірусологічне обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції, імуноферментного аналізу, ілюмінісцентний мікроскоп на суму майже 900 тисяч гривень від Міністерства охорони здоров’я в область досі не надійшли.

Окрім того, терміново необхідні кошти для закупівлі імуноферментних тест-систем, набору реактивів, які потрібні безпосередньо для проведення вірусологічних досліджень. Тих реактивів, які наявні сьогодні у вірусологічній лабораторії, вистачить ще на один-два тижні, – відзначив головний державний санітарний лікар області, повідомляє ЗІК.

Від НО:

Всі вірусі інфекції лікуються однаково: спокій, багато теплих напоїв, легка їжа, гарний настрій. Без жодних полімеразних ланцюгових реакцій та ілюмінісцентних мікроскопів на суму майже 900 тисяч гривень.

Докладніше - Як правильно жити під час епідемії


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи