Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олександр Скіпальський: ”Я знаю, як готують військові перевороти”

Треба зубами, руками і ногами захищати національні інтереси на кожному кроці. Ми не ставитимемо повсюди кулемети і не виводитимемо танки на вулиці. Ми хочемо навести елементарний порядок. Бо корупція й організована злочинність зайшли так далеко, що вичистити їх можна тільки жорсткими і радикальними заходами.
Навіщо відкладати вибори?

— Було би благородно і по-державницькому, якби всі зареєстровані кандидати зібралися біля ЦВК і самі попросили про це, доки епідеміологічна обстановка не стабілізується. Люди психологічно не налаштовані на вибори. У когось захворіла дитина, мати, хтось із рідних помер — то хіба до того? І це — на тлі катастрофічного зростання цін.

До того ж є реальна загроза руйнації державного механізму. Президент визнав, що за таких виборів ми або підемо в європейську спільноту, або втратимо незалежність. У Європі сьогодні нас не чекають. Керівники ЄС заявляють, що найближчі 10 років це нереально. Залишається друге — руйнація держави. Навіщо мені як громадянину вибори, в результаті яких я втрачу свою державу?

Як сприймуть у країні та світі введення надзвичайного стану людиною з таким низьким рейтингом?

— Треба не спостерігати, куди крива виведе, а повести людей за собою. На перебіг подій у нашій країні впливають зовнішні сили, які мають на меті не дати Україні розвиватися як самостійній державі. Вони випливають звідусіль — із Заходу, Півночі, Півдня. Є такі й у нас. То має спрацювати державний імунітет. Треба зубами, руками і ногами захищати національні інтереси на кожному кроці. Нарешті президент починає це розуміти. Якщо його дії сприйматимуть так, то ми роз’яснимо і суспільству, і світовій спільноті, задля чого це робиться. Ми не ставитимемо повсюди кулемети і не виводитимемо танки на вулиці. Ми хочемо навести елементарний порядок. Бо корупція й організована злочинність зайшли так далеко, що вичистити їх можна тільки жорсткими і радикальними заходами.

Безумовно, це треба робити відкрито, зі збереженням конституційного поля і правопорядку. Жоден надзвичайний стан не приведе до позитивного зрушення, якщо не передбачити конкретних дій, можливих лише за таких умов.

Що має зробити президент?

— Перебрати на себе всі управлінські функції та відповідальність, права Кабінету Міністрів, аби побудувати жорстку вертикаль влади. Повністю замінити кадри в Секретаріаті президента і Раді національної безпеки та оборони, а також окремих міністрів. На їхнє місце треба ставити професіоналів, які працюватимуть на державу, а не бігатимуть піаритися. Не встигли призначити Порошенка міністром закордонних справ, як він уже побіг уночі до літака, що привіз пару ящиків ліків. Це функція міністра?

Указ президента про введення надзвичайного стану має затвердити парламент. Як Ющенкові переконати депутатів?

— Я дуже сумніваюся в тому, що цей парламент піде на таке. Ми рекомендуємо скликати Народні збори із делегатів із кожного району. І вони як реальні представники влади, переконаний, підтримають указ. А оті охоронці і шофери, які прилаштувалися в парламенті за закритими списками, — це фікція народного представництва.

На які структури має опертися президент — армію, Службу безпеки, міліцію?

— Усі порядні люди в усіх структурах виконуватимуть вказівки глави держави. Це — 90 відсотків працівників і службовців. За винятком окремих керівників, які прилаштувалися біля кормушок.

Чи не призведе це до узурпації влади? Які механізми противаги мають бути?

— Участь представників громад у Народних чи Конституційних зборах. Ці люди не керуватимуться особистими інтересами. Вони визначать, коли скасувати надзвичайний стан. Треба розставити кадри, які працюватимуть на державу, організувати громадський контроль. Запросити іноземних спостерігачів, аби вони переконалися, яких радикальних заходів уживають, щоб не дати розвалити державу. І про всі дії треба говорити чесно і відкрито. Будь-які недомовки, залякування військовим переворотом, інтриги слід відкинути.

За 45 років служби в органах я знаю, як готують військові перевороти. Це коли вночі вибивають двері й усіх політичних опонентів збирають в одному місці, на стадіоні. Як це було в минулому столітті у Чилі. Але ми пропонуємо інше — задоволення реальних потреб людей. Надзвичайний стан — це засіб виходу з політичної й економічної криз.

Проти цього, напевне, виступлять провідні політичні сили. Як досягти згоди в суспільстві?

— Треба провести роз’яснювальну роботу. І українці розберуться, де реальна програма, а де обіцянки-цяцянки Януковича і Тимошенко.

Ви говорите ”ми”. Хто це?

— Це багато тисяч громадян — військові, працівники розвідки і контррозвідки, політики, колишні міністри і віце-прем’єри, які розуміють, що відбувається в державі.

Якщо президент очолить виконавчу владу, що має робити прем’єр?

— Юлія Володимирівна — талановита людина, особливо як виконавець. Їй можна буде підшукати роботу, з якою вона впорається. Наприклад, створити для неї Міністерство легкої промисловості. Хай керує виробництвом одягу для українців. Їй це добре вдається — вона щодня міняє наряди.

Ви планували бути кандидатом у президенти. Передумали?

— Я принципово відмовився брати участь у виборах, бо Конституційний суд не скасував рішення Верховної Ради, що кандидат має внести заставу в розмірі 2,5 мільйона гривень.

А кого підтримуватимете?

— Поки що не зупинився ні на кому. Мене зацікавила персона юриста Олега Рябоконя. Він — офіцер запасу, не світився у корупційних діях. Багато чого мені імпонує в програмі Анатолія Гриценка. Але вони приречені за такої виборчої кампанії. Усе скуповується на корню. Розцінки для політичної реклами на телебаченні збільшили втричі. Ефірний час перекуповують і перепродують.

Які небезпеки можуть критися у президентській кампанії?

— Повзучий розвал держави від протистояння тих, хто бореться за президентське крісло.

Музика під настрій:
ТНМК. Сила (аудіо, mp3, 4.7 Мб)

NO-music




В тему:

Ющенку радять ввести надзвичайний стан і очолити уряд

Генерал-лейтенант Скіпальський про необхідність оновлення нинішньої влади (відео)

Юрій Збітнєв про шкідливість вакцинації і перспективи розвитку політичної ситуації (відео)

Юрій Збітнєв про Конституційні збори (відео)

Військові та громадські організації вимагають введення надзвичайного стану

Припинити психотерор проти українського народу, відновити законність і громадянський мир! Звернення до Президента

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи