Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Злочинна вакцинація від грипу стартує в грудні: під прицілом діти і вагітні

Категорія:

Міністр охорони здоров’я Василь Князевич прогнозує, що масова вакцинація від грипу розпочнеться в Україні у найближчі тижні. "У грудні реально можна почати вакцинацію", - сказав міністр на брифінгу в Кабміні.
Він також зазначив, що, відповідно до домовленостей із Всесвітньої організації охорони здоров’я, вона готова надати в грудні перший транш вакцини обсягом 100 тисяч доз.

Князевич повідомив, що за доручення уряду на засіданні Кабміну в середу він вніс проект листа ВООЗ про прохання надати Україні вакцину, однак воно ще не затверджено.

Він підкреслив, що вакцинація є добровільною справою громадян. Зокрема міністр зазначив, що сам не вакцинувався.

У свою чергу головний санітарний лікар Олександр Біловол повідомив, що Кабінет міністрів 25 листопада затвердив план імунізації населення проти грипу на 2009-2010 роки. Відповідно до цього плану визначені основні групи ризику захворюваності на грип.

"На сьогодні був затверджений план заходів щодо імунізації населення на умовах одночасної циркуляції сезонного й пандемічного вірусів в 2009-2010 роках", - сказав Біловол.

Нагадаємо, 24 листопада президент Віктор Ющенко повідомив, що Всесвітня організація охорони здоров’я надасть Україні 5 мільйонів доз вакцини для профілактики пандемічного грипу.

У свою чергу, ВООЗ готова надати безкоштовно 5 мільйонів доз вакцини від свинячого грипу, якщо Україна не буде проводити її клінічних досліджень.

Крім того, ВООЗ вимагає на урядовому рівні відмовитися від будь-яких претензій до виробника вакцини, у випадках, якщо вона комусь нашкодить.

Водночас, Міністерство охорони здоров’я оцінює потреби України у вакцині у 15,3 млн доз. З них 1 млн 45 тисяч доз пропонуєть розповсюдити серед працівників сфери охорони здоров’я, 530 тисяч - серед вагітних жінок, 7 млн 928 тисяч - серед дітей віком після 6 місяців.

Решту доз МОЗ пропонує розподілити серед хворих на цукровий діабет, бронхіальну астму, а також серед студентів медичних вузів.

Ми все повернемо, а винні будуть покарані.

NO-music

Машингвери (аудіо, mp3, 4.45 Мб)


В тему:

Свинячий грип може виявитися найбільшою аферою сучасності

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи