Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вольфганг Штайнке: Документи проти Івана Дем’янюка дуже сумнівні

Одним із головних доказів у кримінальнiй справi проти Івана Дем’янюка фігурує службове посвідчення СС за номером 1393, видане на ім’я Івана Миколайовича Дем’янюка, який народився 3.4.1920. Федеральне кримінальне відомство висловило серйозні сумніви щодо правдивості цього посвідчення ще в 1987 році.
На посвідченні зроблено помітку від руки чорним чорнилом дещо нахиленим у ліво почерком: "Відряджено 27.3.1943 в Собібор". Посвідчення неодноразово перевірялося експертами в США, Ізраїлі та востаннє експертами Баварського кримінального відомства i визнано справжнім.

Однак в автентичності цього документу, переданого в США в 1976 роцi радянськими органами, сумнівається Вольфганг Штайнке (Wolfgang Steinke) - колишній Директор кримінального технічного інституту Федерального кримінального відомства (ФКВ) ФРН.

В інтерв’ю для каналу Першого німецького телебачення АРД на початку червня цього року Вольфганг Штайнке повідомив, що Федеральне кримінальне відомство висловило серйозні сумніви щодо правдивості цього посвідчення ще в 1987 році.

Зроблену 22 роки тому відповідну службову помітку в справі підписав начальник відділу відомства Луїс Фердинанд Вернер, який помер 2005 року.

Наприкінці 1987 року до ФКВ у Вісбаден із службовим відрядженням прибув із Єрусалиму Амнон Базалелі - головний експерт Ізраїльської поліції та начальник лабораторії з перевірки документів. В той час в Ізраїлі судили 66-річного Джона Дем’янюка. Пізніше Дем’янюка виправдали. Вже тоді ізраїльські власті мали на руках посвідчення СС за номером 1393. Перебуваючи в Німеччині з метою перевірки правдивості документу, Базалелі, окрім інших кримінологічних експертиз, хотів звірити підпис Карла Штрайбля, прізвище якого стоїть на посвідченні, з іншими документами, підписаними цим полковником СС. Штрайбль командував навчальним табором СС у східнопольських Травниках, де згідно цього посвідчення проходив вишкіл також і Дем’янюк.


Фальшиве службове посвідчення СС № 1393, видане на ім’я Івана Миколайовича Дем’янюка

Як стверджує Штайнке, Федеральне кримінальне відомство мало надати ізраїльській стороні висновки своєї експертизи. "Ми поділилися з Базалелі сумнівами, які отримали після того, як об’їхали Німеччину та ретельно дослідили посвідчення. Тоді Базалелі подзвонив в Ізраїль і коли там почули про те, що наші сумніви в правдивості документу будуть зазначені в офіційних висновках, то від нашої експертизи відмовилися", - заявив Штайнке.

За матеріалами: Репорт, Майнц, ARD, журнал "Штерн",
06-07.2009


В тему:

Відкритий лист до канцлера Німеччини пані Меркель

Нащадки організаторів і виконавців Голодомору хочуть української крові

Волю Івану Дем’янюку! Ліберали, досить вбивати українців!
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи