Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Німеччині не знають, куди подіти вакцину від "свинячого" грипу

Світ:

Хвороба року в Німеччині вже йде на спад – що робити з вакциною? Німецькі федеральні землі тепер ризикують не використати 50 мільйонів замовлених доз вакцини. Німці хочуть відмовитися від частини замовленого обсягу. Свій інтерес у придбанні німецької вакцини висловили деякі держави, серед них й Україна.
Станом на 3 грудня в Німеччині загалом зафіксовано 172 тисячі випадків інфікування «свинячим грипом». Минулого тижня у Німеччині захворіли 23 тисячі осіб, тоді як тижнем раніше кількість нових інфікованих була на рівні 33 тисяч. Тим часом, федеральний уряд поки не дає відбій надзвичайній ситуації. Очікується важке протікання хвороби та летальні випадки, кажуть в Берліні.

Президент Інституту Роберта Коха Йорг Гакер пояснив, що станом на вівторок цього тижня в Німеччині зареєстровано загалом 66 смертей від «свинячого грипу». Здебільшого померлі мали додаткові фактори ризику, попередні хронічні хвороби. «Зимова хвиля» грипу ще триває, однак, цілком ймовірно, він вже досягнув свого рубежу, припустив Гакер.

У шести європейських державах та частинах Великобританії активність грипу також пішла на спад, як заявило європейське відомство з охорони здоров’я в своєму нещодавньому звіті. Сполучені Штати ще 45-го календарного тижня (з 2 по 8 листопада – ред.) повідомили про уповільнення пандемії у більшості штатів.

Досі від «нового грипу» прищепилися приблизно 2 мільйони німців, твердять в Інституті Пауля Ерліха. За консультаціями до лікарів звертаються дедалі менше людей.

Як випливає з інформації журналу «Шпігель», німецькі федеральні землі тепер ризикують не використати 50 мільйонів замовлених доз вакцини. Співробітник одного з регіональних міністерств в інтерв’ю тижневику розповів, що німці зондують у британського виробника GlaxoSmithKline, чи ще можна відмовитися від частини замовленого обсягу.

Свій інтерес у придбанні німецької вакцини також висловили деякі держави, серед них й Україна.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи