Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трудовий Рух «Солідарність» буде організовувати бойкот виборів Президента України

Костянтин Ільченко: «Це форма заяви народу про те, що він є в цій країні. І ось тоді, коли народ заявить, а ті нездари, які сьогодні керують державою, зрозуміють, що населення країни готове до самоорганізації, готове брати за вухо і бити об коліно цих негідників, тоді почнеться народження громадянського суспільства».
Спілка громадських об’єднань «Трудовий Рух «Солідарність» Луганської області (СГО «ТРС») та профспілкки й організації які входять до складу СГО «ТРС» неодноразово надсилали до керівництва країни звернення, де йшлося про грубі порушення трудового законодавства з боку керівників державних установ, зокрема вугільних об’єднань, та корупцію, яка вже стала нормою спілкування держави зі своїм народом. На привеликий жаль на свої звернення ми у кращому випадку отримували цинічні відписки.

Ми не можемо зрозуміти – де ж кінець цієї вакханалії, коли ж влада казнокрадів припинить своє існування, хто здатний у нашій країні навести правовий порядок і гарантувати народу соціальну, трудову та економічну справедливість?

Протягом 18 років, завдяки зусиллям вчорашніх «комсомольців», які сьогодні стали «славними» представниками партії Регіонів, наша Луганщина перетворилась на депресивну територію, де неподільно панує зло та несправедливість.

Ми не розуміємо, що ж змінилося у житті луганчан, коли до влади прийшли представники іншої політичної сили, якою керує безпосередньо Прим’єр-Міністр України? Чи стало більше справедливості, чи стало більше поваги до шахтарської праці, чи хоча на трохи стали меньше грабувати державу та руйнувати рабочі місця корумпованні чиновники? Ми кажемо – НІ !

На вугільних підприємствах області системно порушуються норми трудового законодавства й беспечної праці. Складається враження, що вугільна галузь зовсім некерована і лишилась сам на сам з купою шахраїв та зрадників народу. Чим займається Міністр вугільної промисловості, у той час коли всілякі «куратори» галузі щоденно позбавляють шахтарів їхніх законних трудових і соціально-економічних прав?

Завдяки такому невмілому і шкідливому керівництву та «кураторству» ми стали свідками злиденності й бідності шахтарських сімей – з причини штучного створення умов для унеможливлення заробити працею на гідне життя. Ми стали свідками використання державних вугільних підприємств на користь чиновників та нардепів. Завдяки «куратору» вугільної отраслі у Луганській області народному депутату Н. Королевській, кримінальний видобуток кам’яного вугілля на копанках став візитною карткою Луганської області. Так звані «копачі» сьогодні, з метою отримання кримінальтного прибутку, руйнують наприклад у м. Зорінську місцевий цвінтар. Не вже цього мало, щоб влада задумалася і зрозуміла, що ж вона робить з країною і з людьми?

Спілка громадськіх об’єднань Трудовий Рух «Солідарність» 03.12.09 р. провела попереджувальну акцію протесту громадськості Луганської області проти прушення трудових, соціальних прав громадян з боку чиновників та тотальної корупції, яка утворилася на вугільних підприємствах області. Пікетувальники мали за мету не тільки публічно висловити своє обурення діями влади, але й в останній раз запропонувати владі стати поряд зі свої народом, поряд з його болем та нескінченними проблемами.

Спілка громадських об’єднань «Трудовий Рух «Солідарність» вимагає від Прем’єр-Міністра України, негайно:

1. У зв’язку з недотриманням стандартів у сфері оплати праці, в частині гарантованого з 01.10.09 р. державою мінімального тарифа, у зв’язку з незабеспеченням вугільних підприємств у повному обсязі необхідним обладнанням, що неуможливлює розвиток галузі та створення нових робочих місць, а також за відсутності безпечних умов праці шахтарів - відправити діючого Міністра вугільної промисловості Полтавця В. І. у відставку.

2. Притягнути до відповідальності винних у скоєнні завданної шкоди державі, суспільству й шахтарям у спосіб не забеспечення стандартів умов праці та використані засобів виробництва в інтересах бізнеса і на шкоду державі, за фактами корупції, викладених у звернені СГО «ТРС» за №17/1 від 07.11.09 р.

3. Створити умови для системного й конструктивного діалогу між Конфедерацією вільних профспілок Луганської області, яка є одним із засновників СГО «ТРС», з органами виконавчою влади, а саме: на рівні КМУ, міністерств та Луганською обласною державною адміністрацією.

У разі, якщо вимоги не будуть виконані у повному обсязі, громадськість Луганської області змушена буде зробити висновок, що Тимошенко Ю.В. як Прим’єр-Міністра України особисто підтримує казнокрадів і захищає їх від законного покарання. Тому СГО «ТРС» та профспілкки й громадскі об’єднання, які входять до її складу, більше не будуть звертатися до органів влади, так як після цього буде зрозуміло, що влади в Україні більш не існує.

У цьому випадку учасники попереджувальної акції протесту, повернувшись до дому, почнуть закликати населення області до самостійної боротьби за свої права, за своє життя, через організацію актів громадської непокори, утворювання комітетів контролю на підприємствах та в органах влади.

СГО «ТРС» розпочне бойкот виборів Президента. Вибори не потрібні, бо люди вважають, що для того, щоб стати поруч зі своїм народом і разом з ним навести у країні порядок, не потрібно бути Президентом, для цього потрібно лише бути гідною людиною та любити свій народ. Якщо немає в Україні національного лідера, то народ сам про себе подбає. Луганщина стане прикладом для всієї України!

На прес-конференції, яка відбулась після акції протесту у УНІАНі, Костянтин Ільченко зазначив, що на всі звернення профспілок, громадських організацій, пікети, акції протесту немає жодної реакції, яка була б ефективною – ні від влади, ні від правоохоронних органів.

Відповідаючи на запитання журналістів він повідомив про те, що СГО «ТРС» не буде чекати формальної відповіді від влади, бо всім зрозуміло, що влада не зацікавленна працювати на людей, тому й ніякої конструктивної відповіді не буде.

Він сказав: «Ми тут для дотримання процедури, щоб потім ніхто нас не звинуватив, що ми не попередили владу, не зверталися до неї...». При цьому К. Ільченко відзначив, що серед народних обранців не знайшлось майже нікого, окрім народного депутата України Омельченка Г. О., кого б зацікавило гірке становище шахтарів та їх сімей. Григорій Омельченко не тільки поспілкувався з шахтарями, а й прийняв у них Резолюцію акції та забов’язався особисто передати її керівництву держави.

СГО «Трудовий Рух «Солідарність» закликає громадян до самоорганізації з метою консолідованого виступу проти кримінальної влади та боротьби за свої права. Він також висловив сподівання, що їхню ініціативу підтримають інші регіони України.

«Це форма заяви народу про те, що він є в цій країні. І ось тоді, коли народ заявить, а ті нездари, які сьогодні керують державою зрозуміють, що населення країни готове до самоорганізації, готове брати за вухо і бити об коліно цих негідників, тоді почнеться народження громадянського суспільства », - заявив К. Ільченко.


В тему:

Ми все повернемо, а винні будуть покарані. Долучайся!

Всі ви несете колективну відповідальність за скоєне!

Цунамі

Луганський форум ТР «Солідарність»: Економічна система України спрямована на пограбування держави

Влада банкрут! Бойкот виборам? Всіх у відставку!

Маніфест трудового руху «Солідарність»

Щоб контролювати владу – необхідно об’єднуватися

Чтобы контролировать власть – необходимо объединяться

Створено всеукраїнське громадське об’єднання «Трудовий рух Солідарність»

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи