Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Янукович здав останній збройовий уран

Україна погодилася відмовитися від своїх запасів високозбагаченого урану. Про це заявив прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс на брифінгу в рамках саміту з ядерної безпеки, повідомляє Голос Америки. Ця заява була зроблена за підсумками зустрічі, між президентами США Бараком Обамою і президентом України Віктором Януковичем.


За словами Гіббса, запасів високозбагаченого урану, які Україна використовує для проведення досліджень та створення медичних ізотопів, достатньо для створення декількох ядерних зарядів.

За словами прес-секретаря Білого дому, Київ погодився позбутися цих запасів до 2012 року.

Крім того, у спільній заяві Януковича і Обами йдеться, що президент США позитивно оцінює рішення України позбавитися усіх запасів високозбагаченого урану.

"Президент Обама відзначив унікальний внесок України у справу ядерного роззброєння і запевнив, що гарантії безпеки, надані в рамках Будапештського меморандуму з Україною від 5 грудня 1994, залишаються в силі", - наголошується в заяві.

"Янукович оголосив про рішення України позбутися усіх запасів високозбагаченого урану до проведення наступного саміту з ядерної безпеки, в той час коли США нададуть необхідну технічну і фінансову допомогу для підтримки цих зусиль", - йдеться у заяві.

Крім того в документах підкреслюється, що Україна має намір вивести значну частину цих запасів до кінця 2010 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Президент Обама високо оцінив рішення України як історичний крок і підтвердження лідерства України у справі ядерної безпеки та нерозповсюдження", - наголошується в заяві.


В тему:

Україна повинна відновити ядерний статус

«Гаранти» можуть продати Україну з потрухами

«Гарантії безпеки України з боку Європи, Америки й Росії — це мильна бульбашка»

"Україна позбавилася свого ядерного потенціалу бездарно"

Для створення атомної бомби Україні потрібно 3 мільярди доларів і рішучий президент

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи