Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Парад вишиванок у Львові

У середу, 28 квітня, центральними вулицями Львова пройшов парад вишиванок, присвячений пам’яті дивізії Галичина і спрямований на пропаганду традиційного українського одягу як засобу боротьби проти русифікації молоді.


“Цей марш організований у відповідь на істерію українофобії: плакати та пам’ятники Сталіну, бігборди з Леніним, червоні ганчірки над обласними центрами, арешти студентів-патріотів”, – пояснили організатори параду вишиванок.

Почалося хода, в якій узяли участь понад дві тисячі чоловік, біля пам’ятника Степану Бандері: молодь розгорнула великий плакат з написом: “Не для ката наша хата” і колоною рушила до центру міста, скандуючи гасла “Галичина – дивізія героїв!”, “Слава Україні – Героям слава!”,”Хто ми? – Українці!, Що нам потрібно? – Влада!”, “Час знати правду!” та інші.

Біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів хода зупинилася – учасники параду хвилиною мовчання вшанували загиблих та поклали квіти до монумента.

Потім колона зробила коло по центральній площі Ринок і зібралася на віче біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Там учасники параду вишиванок висунули колективне вимогу вшанувати воїнів дивізії Галичина і визнати їх місце в українській історії. Крім того, було ухвалено рішення зробити акцію щорічною.

Фоторепортаж на сайті "Рідна мода"


В тему:

Марш величі духу у Львові

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

ОДЯГ СИЛИ: Ігор Каганець на Радіо Ера (аудіо)

Гімнастерка «Перехід-IV» на «Червоній руті»

Шеврони Арійської стрілецької асоціації (АРСА)

Гімнастерка-сорочка “Перехід-IV”

Кепі «Галар»

100% позитиву! (відео)

Надцивілізація Волі


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи