Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

CША: збільшення формувань самодіяльної міліції на захист Конституції

У Сполучених Штатах, де восени мають відбутися вибори до Конгресу, помічено значне зростання кількості озброєних приватних формувань самооборони.
На відміну від багатьох західних держав, в Америці закон не забороняє самодіяльних озброєних угруповань. Вони цілком легальні, спираються на Другу поправку до Конституції, яка стверджує: «Оскільки для безпеки вільної держави необхідна добре організована міліція, право народу посідати й носити зброю не підлягає обмеженням».

Ці приватні формування називають міліціями. Назва сягає своїм корінням у сімдесяті роки 18 століття, коли починалася стихійна боротьба американських колоністів проти британської корони.

Джеймс Келлегер, журналіст, що досліджує міліції як суто американський феномен, сказав в одному телевізійному інтерв’ю: «За підрахунками правозахисної організації Anti-Defamation League, кількість озброєних самодіяльних формувань у Сполучених Штатах від 2006 року зросла учетверо, тож нині їх близько 6 тисяч. У цей рік проміжних виборів до Конгресу, коли (партійне) протистояння загострюється й обопільна ворожість наростає, ці загони приватної міліції, з їхньою уніформою військового стилю, добре озброєні, з регулярними тренуваннями, дедалі більше непокоять громадськість».

Відданість Конституції

Більшість міліцій називають себе «Охоронцями Конституції», вони виступають проти надмірних, як вони вважають, податків і за скорочення урядової бюрократії. Це ідеї подібні до ідей, які обстоює новий рух громадянського невдоволення – «Чайна партія». Крім того, посідання зброї міліційні формування вважають не лише своїм громадянським конституційним правом, а й патріотичним обов’язком, символом рівноправ’я громадян і уряду.

Варто підкреслити, що для самодіяльних міліцій символом віри є відданість Конституції США. Разом з тим, вони вважають, що уряд порушує Основний Закон країни, загрожує правам і свободам громадян.

Не всі міліції однаково демократичні. Є серед них і формування, створені неонацистами та партіями, назви яких вже містять мету, чи, радше, мрію, їхніх членів: «Влада білих», «Арійське верховенство», «Хрестоносці» тощо. Одначе вони вельми нечисленні і жодного впливу не мають, як власне, не має впливу й Ку-Клукс-Клан, чиї білі балахони й палаючі хрести на лісовій галявині нині сприймаються як поганий жарт на Півдні Америки.

Назагал міліційні формування всіляко наголошують свою відданість ідеалам демократії і вважають себе заборолом від «тиранії більшості» – вираз Алексіса де Токвіля, французького письменника 19-го століття, який вважав, що «тиранія більшості» загрожує республіканському ладові Сполучених Штатів.

Коментар НО:

Досвід США щодо захисту Конституції особливо актуальний для України, де владна верхівка брутально розтоптала Конституцію, починаючи з "політреформи" (2005) і закінчуючи діями "переможців" після виборів-2010.


В тему:

Справжня Народна Самооборона. Досвід американської демократії

Зброю отримають 7-9 мільйонів українців

Щасливі снайпери, бо вони синами Божими стануть

Арійська Стрілецька Асоціація (АРСА)

Зброя та самооборона

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи