Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ситуація в Греції обвалила євро до річного мінімуму

Світ:

Курс євро до американського долара опустився нижче позначки 1,29. Перспективи Європи оцінюють песимістично. Ситуація в Греції дестабілізує зону єдиної європейської валюти.
Курс євро до американського долара 5 травня опустився нижче позначки 1,29 вперше з 22 квітня 2009 року. Грецька криза зачепила і міжнародні фондові ринки: акції впали на фондових біржах Азії та Австралії, а напередодні таке ж падіння відбулося на біржах Європи та США.

Інвестори не впевнені в успіху плану оздоровлення грецької економіки, яка отримала фінансову допомогу від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду обсягом 110 мільярдів євро в обмін на зобов’язання значно урізати витрати бюджету.

Це рішення вже викликало в Афінах і Салоніках масові заворушення, жертвами сутичок стали троє людей.

У МВФ перспективи Європи оцінили песимістично. На думку глави МВФ Домініка Стросс-Кана, єдиними країнами, які поки що залишаються стійкими до загального "захворювання", є Німеччина і Франція. Проблеми Греції вже почали позначатися на Португалії.

Мільярдер Джордж Сорос вже кілька місяців передрікає колапс грецької економіки і падіння євро. За останнім прогнозом Єврокомісії, економіка Греції в цьому році скоротиться на 3%, а бюджетний дефіцит складе 10% ВВП.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи