Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

7 образів, які допомагають жити

Світ:

Ось 7 яскравих образів. Кажуть – вони допомагають жити тут і зараз. Звісно, це не заповіді Божі – можна не погоджуватись, можна сперечатися. Щось прийняти для себе, щось відкинути. А щось виглядає дійсно універсальним – для людини (і для політиків у тому числі), для країни, для нації.
1. ДЗЕРКАЛО

Люди – моє дзеркало. Вони віддзеркалюють особливості мене самого, які я нерідко не усвідомлюю. Наприклад: якщо хтось мені хамить – значить, я цього хочу, я це дозволяю. Якщо мене обманюють знову і знову – значить, я готовий вірити в обман. Нема чого ображатися.

2.ВИБІР

Все, що відбувається в моєму житті – результат мого власного вибору. Якщо я спілкуюсь з нудною людиною – значить, я сам нудний і занудний. Якщо колупаюсь в чужих проблемах – значить, мені це подобається. Автор і творець своєї долі – я сам.

3. ПОМИЛКА

Я можу помилятися. Не завжди люди повинні вважати мої думки і мої вчинки – правильними. Я маю право на помилку. Головне – вміти визнати її і вчасно виправити.

4. ВІДПОВІДНІСТЬ

Я маю рівно те і рівно стільки, на що заслуговую і чому відповідаю. Йдеться і про стосунки з людьми, і про роботу, і про гроші. Якщо я не можу самовіддано любити людину – смішно вимагати, щоб вона ТАК любила мене. Отже, всі мої претензії позбавлені сенсу. І разом з тим, коли я покращуюсь – покращуються і люди навколо мене.

5. ЗАЛЕЖНІСТЬ

Мені ніхто нічого не винен. А от я – я можу допомогти всім, кому можу. Мені це в радість! Щоби бути добрим, потрібно стати сильним. Щоби стати сильним, треба повірити в себе. А я вірю! Але потрібно й уміти сказати "Ні".

6. ПРИСУТНІСТЬ

Я живу тут і зараз. Минулого немає – тому що кожну мить наступає тепер. Майбутнього немає – тому що воно ще не наступило. Прив'язаність до минулого призводить до депресії; занепокоєність майбутнім породжує тривогу. Поки я живу теперішнім – я справжній.

7. ОПТИМІЗМ

Поки ми лаємо життя – воно проходить повз нас. Дивіться на життя як на неймовірне поле Можливостей. Очі бачать, ноги ходять, вуха чують, серце б'ється, Душа радіє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи