Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці згадають козацькі традиції (відео)

Категорія:

Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнському фестивалі Бойового Гопака, що відбудеться 5-6 червня 2010 р. в «Музеї народної архітектури та побуту України» м. Київ (поблизу селища Пирогів). Офіційний початок - в суботу 5-го о 12-00.

Відео з прес-конференції в УНІАН

5-6 червня на території Національного музею народної архітектури та побуту України у селі Пирогів відбудеться перший Всеукраїнський фестиваль бойового гопака «Козацькі Забави».

Про це повідомив президент Міжнародної федерації бойового гопака, засновник стилю Володимир ПИЛАТ сьогодні на прес-конференції в УНІАН. За його словами, фестиваль проводиться з метою популяризації прадавнього національного виду бойового мистецтва - бойового гопака, залучення всіх верств населення до вивчення та пізнання української культури, створення етно-культурного середовища та створення сімейного свята в кращих українських традиціях.

Як повідомив В.ПИЛАТ, програмою фестивалю передбачено проведення майстер-класів з бойового гопака, виступ кінного козацького клубу, дитячі конкурси та змагання для дорослих, виставка-ярмарок продуктів бджолярства та виробів народних художніх промислів, конкурс козацької пісні, велике шоу з феєрверком та пригощанням кулішем, приготовленим за рецептами з різних регіонів України тощо. “Родзинкою” фестивалю стане презентація другого доповненого видання книги “Бойовий гопак”.

За інформацією президента Міжнародної федерації бойового гопака, участь у фестивалі візьмуть близько 160 дітей, а також 15 інструкторів, які проводитимуть майстер-класи з бойового гопака.

“Цей фестиваль унікальний ще й тим, що вперше за 25 років моєї роботи я виставляю на світ Божий школу характерників (людей, які мають езотеричні знання на зразок екстрасенсів – УНІАН). Приїдуть унікальні люди, які мають надзвичайні можливості”, - зазначив В.ПИЛАТ, пояснивши, що ці люди вміють не тільки лікувати від тяжких невиліковних хвороб, але й володіють надзвичайними фізичні здібності, наприклад, можуть довго рухатися, не втомлюючись та не непомітно.

За словами В.ПИЛАТА, на підтримку фестивалю в Пирогів приїде багато козацьких колективів та організацій.

В рамках фестивалю в Пирогів відбудеться безкоштовно концерт Олега КУЛЬЧИЦЬКОГО (виконавця в стилі classic folk modern), який приїде зі своєю апаратурою і обладнанням.

Заступник директора Національного музею народної архітектури та побуту України Ігор ПАНЬКІВ додав, що працівники музею намагатимуться створити у дні проведення фестивалю особливо атмосферу, щоб максимально передати українські традиції та культуру й продемонструвати, що все національне надбання зберігається і має популяризуватися з метою патріотичного виховання молоді в дусі національної свідомості.

Він прогнозує, що фестиваль відвідають 10-15 тис. гостей.

І.ПАНЬКІВ повідомив, що на фестиваль також запрошені посли держав, видатні громадські та державні діячі.

Як повідомили організатори, фестиваль планується проводити мінімум двічі на рік. Найближчий наступний проведуть восени.

Довідка УНІАН. Міністерством юстиції України Міжнародну Федерацію Бойового Гопака зареєстровано 11 грудня 2001 року. За МФБГ закріплено право контролю за розвитком бойового гопака, як в Україні, так і за її межами. Осередки федерації діють далеко за межами України: в Канаді, Англії, Іспанії, Італії, Португалії та Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи