Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пацани попались. Подробиці рішення суду про РосУкрЕнерго

Світ:

Українські засоби інформації й опозиція оприлюднили текст рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торговельної палати щодо РосУкрЕнерго. Хоча рішення з’явилося іще 8 червня, цей документ не опублікували ані "Нафтогаз України", ані український уряд.
(клацайте на фото, щоб збільшити)



З документу виходить, що українська сторона фактично визнала, що не мала права вилучати 11 мільярдів кубометрів природного газу у "РосУкрЕнерго" і добровільно відмовилась від захисту своєї позиції в суді.

Зокрема в параграфі 14 опублікованого тексту сказано:

"Хоча в ході данного арбітражного розгляду Нафтогаз від початку стверджував, що придбання ним 11 млрд. кубометрів мало достатні правові підстави, зараз стверджується, що це було не так, і що Нафтогаз більше не може стверджувати на якійсь відповідній підставі, що придбання ним 11 млрд. кубометрів мало достатні правові підстави".

На прес-конференції у Києві лідер опозиційного БЮТ Юлія Тимошенко висловила думку, що Стокгольмський суд міг винести рішення на користь України, якби уряд не відкликав з суду своїх юристів.

Пані Тимошенко закликала до відставки посадовців, причетних до підготовки чи ухвалення невигідного для України рішення.

Юлія Тимошенко повідомила, що опозиція вимагає усунути з посад голову Служби безпеки України Валерія Хорошковського, міністра палива та енергетики Юрія Бойко, а також голову правління "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна. Відповідні подання будуть зроблені у Верховній Раді.

Пані Тимошенко також закликала припинити кримінальне переслідування екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, якого нещодавно було заарештовано.

Юлія Тимошенко також ініціюватиме незалежне міжнародне розслідування у зв’язку з рішенням Стокгольмського суду.

Юлія Тимошенко вважає, що "Нафтогаз України" відмовився від захисту національних інтересів у суді. За її підрахунками, вартість газу, який рішенням суду має бути переданий «РосУкрЕнерго», дорівнює 20% золотовалютних резервів України.

Газета "Дзеркало тижня" вже назвала опубліковані документи "протоколом договірного матчу". Російськомовний текст рішення вміщено на сайті тижневика "Дзеркало тижня". Юлія Тимошенко на пресс-конференції сказала, що існує два варіанти тексту – англійською і російською мовами.

Тим часом парламент у четвер створив тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме ситуацію навколо рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо передачі Україною понад 11 млрд. кубометрів газу компанії "РосУкрЕнерго".


В тему:

Від кого засекретили рішення Стокгольмського арбітражу?

Тимошенко порадила Януковичу накласти на себе руки

Точка неповернення. Є вчинки, які не передбачають строку давності

Жаба в казані, або Як подолати кризу

Відновлення смертної кари має стосуватися економічних злочинів в особливо великих розмірах

Ініціативи Партії снайперів

ТОР-130: розстрільний список?

Корупція та історія: історичні реалії й українські аналогії

Авторитарний лідер і мобілізаційний проект можуть з’явитися миттєво

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи