Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 5

Культ вепра – вчителя і захисника

Культ Творця і культ Землі існував в Україні уже на зорі Білої раси, тобто після 40 тис. до н.е. Вірогідно, що з цього ж часу існував і третій культ – Вепра. Згідно з історичною реконструкцією, тотемом перших українців був Вепр (Бор), а територія України називалася «Земля Вепра» (Борія).

Початок:
Всесвіт, Сварга, Брахма
Три поверхи духовного світу
Фізичний світ: душа, плоть, реінкарнація
Нова раса
Перша людська раса – неоантропи
Егрегори
Егрегор Сварога – Творця Всесвіту
Егрегор Лади – Матері Землі
Хрест – графічний аналог жовто-блакитного прапора
 

Продовження: 

Уявлення про Небесного Батька і Матінку Землю – це первинні уявлення людини про світ. Культивування цих уявлень дозволило нашим предкам сформувати потужні егрегори Творця і Неньки України.

Численні статуетки Великої Матері, найдавніші з яких виготовлені в 38–33 тис. до н. е. («Венера з Шельклінгена», південний захід Німеччини), свідчать про те, що культ Творця і культ Землі існував уже на зорі Білої раси. Вірогідно, що з цього ж часу існував і третій культ – Вепра.

Річ у тім, що перший народ нової раси (раса завжди починається з одного, первинного народу), який народився на землі України, усвідомлював себе цілісною колективною істотою (біосоціальним організмом) – продуктом взаємодії божественного і земного начал.

Згідно з історичною реконструкцією, тотемом цього народу був Вепр (Бор), а територія України називалася «Земля Вепра» (Борія). Вітер з Борії традиційно називався «Борієць» (гелленською: Βορέας). Прикладом назви вітру за «країною його базування» є Афганець — гарячий вітер з Афганістану, або Левантієць — так іспанці називали вітер зі Сходу (Леванту). Найбільша річка на території Борії називалась Бористенець (гелленською: Βορυσθένης, буквально «Бористенес», від «Бори-стан» – Земля Бора), сучасна назва – Дніпро.

Корінь «бор» означає «сила», «енергія», звідси «боротьба» (силова протидія), «буря» (сильний вітер), «буряк» (червоний – колір енергії), «бордовий» (буряковий). У німецькій мові слово «вепер» існує у формі «ебер», в латинській – «aper», в англійській – «боар», російській – «боров». Зі словом «вепер» пов’язані слова «перти» (з силою рухатися вперед) і бути «першим».

У давнину до родового тотема ставилися з великою любов’ю і повагою – його вважали «вчителем», «старшим братом», який допомагає людям цього роду. «Тотем дозволяє пов’язати даний людський колектив з даною територією, сучасне — з минулим, культурне і соціальне — з природним, а також об’єднати цей колектив певною спільною системою норм поведінки» (Мифы народов мира. М.: «Советская энциклопедия», 1980–2000. Т. 1, с. 442).

По-суті, тотем був видимим уособленням невидимого егрегора. В технологічному плані тотем здійснював включення людини в народний егрегор. Відгомони тотемізму легко можна побачити у фольклорі: в чарівних казках тварини мають надзвичайні здібності, вони часто уподібнюються людині, стаючи її другом, заступником, порадником, помічником.

Полювання на тотемну тварину і вживання її м’яса задля харчування були суворо заборонені – вживання м’яса тотема допускалося тільки як особливий ритуал долучення до народного егрегора.

Кожний народ (великий рід) мав свій тотемний центр, з яким були пов’язані легенди, спогади про предків, вірування, що надавали сили та життєспроможності. Борія вважалася родовою колискою, країною-початком і священною землею всієї Білої раси.

На думку авторитетного знавця давньої традиції Рене Генона, Борія була планетарним духовним полюсом – місцем перебування первинного духовного центру нинішнього циклу проявлення світу, який в арійських Відах називається «Швета-вараха-Кальпа», тобто «Світлого (святого) вепра цикл» (Генон Рене. Символы священной науки: Пер. с франц. – М.: Беловодье, 1997. – 496 с., с. 190).

Рід носив ім’я свого тотему, звідси імена давньоукраїнських племен та кланів – «вольки» (вовки), «солов’ї», «лелеки» (пелазги), «сколоти» (соколи), «тури». Члени роду вірили, що мають зі своїм тотемом особливу спорідненість. Відповідно, вони в чомусь намагалися імітувати його поведінку – подібним чином давні бойові стилі імітують журавля, змію, мавпу, леопарда, кота тощо.

Продовження: Три настанови Святого Вепра

 

 


В тему:
Борія, тобто сонячно-потужна
Атлантида: Знайдено кам’яні кола, які на 7 тис. років давніші за Стоунхендж
Архетип вепра у психологічних війнах Богдана Хмельницького
Свиня — це звучить гордо
Давні люди робили з неандертальців прикраси та поїдали їх
На Кіровоградщині знайшли палеолітичні стоянки 32-го тис. до н.е.
Люди почали носити взуття 40 тисяч років тому
Терношорська Лада, або патріотизм по-кроманьйонськи
Арійський Адам знаходиться у Січеславі
Мій бог – Україна, моя релігія – націоналізм
Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.
Третій Гетьманат «Вишня Борія»

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ірина Висота.
0
Ще не підтримано

По ідеї ми не повинні їсти свинини. Навіть в деяких християнських країнах ( приклад Ефіопія) і в мусульманстві заборонено їсти свинину. Які причини?

Твори!!!

Коментарі

Зображення користувача Ірина Висота.
0
Ще не підтримано

По ідеї ми не повинні їсти свинини. Навіть в деяких християнських країнах ( приклад Ефіопія) і в мусульманстві заборонено їсти свинину. Які причини?

Твори!!!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А ми і не їмо свинини...

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ірина Висота.
0
Ще не підтримано

Вийняткові люди на Україні та й в інших Євро державах не їдять свинину. Сподіваюсь, що таких людей побільшає

Твори!!!