Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На порозі розбитого корита

В приміщенні Житомирської обласної державної телерадіокомпанії відбулась нарада за участю Міністра аграрної політики України Присяжнюка М.В. з питань комплексної програми реформування та розвитку сільського господарства України.
Міністр-житомирянин презентував план реформування агропромислової галузі України. Під час свого виступу головний аграрій країни спробував відповісти на питання, яка ж форма розвитку аграрного сектору буде пріоритетною в Україні найближчими роками. Свою промову він розпочав з тези про те, що «…Україна опинилась на порозі розбитого корита…», а його заступник продовжив видавати «перли», заявивши, що Віктор Янукович ще у 2003 році, будучи прем’єром, «…об’єднав всі континенти Америки…» на міжнародній конференції з питань сільського господарства. Ну що ж тут скажеш, урядовці намагаються не відставати від свого «лідера».

Всім відомо, що Україна має найбагатші грунти і, відповідно, найбільший потенціал в розвитку аграрного сектору. За словами Міністра, останнім часом цей сектор розвивався у правильному напрямку, тому реформи не повинні бути радикальними. Отже, щоб нічого «радикального» не сталось, головним реформатором аграрій «призначив» сільських голів, які не з теорії, а зі щоденної практики знають про проблеми галузі та мають уявлення про шляхи їх вирішення. І оскільки ці уявлення між собою відрізняються, «ремонт» буде лише «косметичним»…

Основними пріоритетними напрямками реформ пан Микола зазначив навчання сільських голів, розвиток рослинництва, свинарства та молочного скотарства, створення державного зернового оператора, і найголовніше (і найцікавіше) – реформа освітніх та наукових закладів.

На освітній реформі Микола Присяжнюк зробив особливий наголос, пообіцявши знайти механізм поєднання освіти та науки, щоб мати змогу впроваджувати на практиці найкращі інноваційні практики аграрної промисловості. Адже за роки незалежності було повністю зруйновано систему зв’язку освітніх закладів, де відбувалось навчання професійних кадрів, з науковими установами, які займались інноваційною діяльністю, та, що найгірше, з практичним виробництвом, яке мало би впроваджувати на практиці найкращі розробки науковців.

Останні роки функціонування аграрної галузі поза вищенаведеною системою показали, що ані закордонні новинки селекції, ані технічні розробки не підходять для використання у вітчизняних умовах через певні особливості. І врахувати ці особливості можуть лише українські науковці.

Читати далі

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи