Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Свята трійця Борії

Релігія давньоукраїнської Борії полягала в плеканні (культивуванні) трьох егрегорів: Небесного Батька (Творця Всесвіту), Матері Землі та їхньої дитини – Народу Вепра, тотемом якого був Вепр-Бор. Тобто ця релігія основувалася на трьох культах: Сварога, Лади і Бора.
Початок:

Всесвіт, Сварга, Брахма

Три поверхи духовного світу

Фізичний світ: душа, плоть, реінкарнація

Нова раса

Перша людська раса – неоантропи

Егрегори

Егрегор Сварога – Творця Всесвіту

Егрегор Лади – Матері Землі

Хрест – графічний аналог жовто-блакитного прапора

Культ вепра – вчителя і захисника

Три настанови Святого Вепра

Стратегія Вепра

Продовження:

Символом поєднання небесного (чоловічого) і земного (жіночого) начала, що породжує людину Білої раси, стала «Трійця» (Трисуття, Тризуб). Це був головний релігійно-світоглядний символ, різноманітні зображення якого (два десятка різновидів) зафіксовані ще на Мізинській палеолітичній стоянці 18–25 тис. до н. е. (Олексій Губко. Психологія Українського народу. Наукове дослідження в чотирьох книгах. Книга перша. – Київ: ПВП «Задруга», 2003. – 400 с., с. 160, таблиця 2).

Найдавнішим, первинним, а тому найпростішим (і найвиразнішим!) зображенням Трійці є руна «Альгіз». Ліва гілка позначає егрегор Творця (батька), права – егрегор Землі (матері-природи, неньки України), середня – егрегор Народу Вепра (дитини). Перебування в єдності з ними дає людині захист, точніше, перебування у стані захищеності.

Сенс у тому, що людина, підключена до цих головних егрегорів, стає невразливою. Егрегор Сварога просвічує людину божественними знаннями і пробуджує в ній божественні можливості, егрегор Лади дає підтримку земних стихій, а егрегор Бора наснажує силою свого народу – дає знання, накопичені народною традицією (культурою), і енергетику колективного егрегора.

Тому Трійця завжди вважалася оберегом, оскільки включала одночасно в три головні егрегори, виступала в ролі «точки входу».

Дивлячись на Трійцю, давня українська людина згадувала про те, що вона є духовно-божественною сутністю, яка втілилася у фізичному світі.

Згадуючи про Вепра-Бора, вона згадувала три головні настанови, три імперативи борійського способу життя – святість, войовничість, плодючість.

Культивування цих настанов протягом трьох десятків тисячоліть привело до того, що вони перетворилися на глибинний архетип, зафіксований у колективній підсвідомості і генокоді кожного українця.

NO-music


Кому вниз: "Ліра. Вишня Борія"

Продовження: Адам – першолюдина Білої раси


В тему:

Згадай себе!

Святий Йосип і Діва Марія були друїдами

Маги, волхви, егрегори, сили, боги

Банк-що-не-збанкрутує
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи