Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пандемії чи параної?

Світ:

Сучасні суспільства не здатні зустрічати смерть лице в лице природно, тому що попередньо їх запевнили, що науковий прогрес гарантує їм існування напівбогів. Коли такі суспільства виявляють, що отой невразливий рай, який їм обіцяли, починає хитатися на своїх чванькуватих підвалинах через якийсь невідомий вірус, спалахує параноя. І тоді господарі становища витягають з рукава "фальшиве чудо" у вигляді вакцини чи протиотрути.
Майже кожного дня за сніданком ми читаємо газетні заголовки, які повідомляють про нові смертельні жертви так званого грипу А; але у кожної людини, якою ще не цілком заволоділа параноя, виникає враження, що загалом грип А не є єдиною причиною отих кончин, він радше є супутньою причиною, оскільки жертви зазвичай є людьми, які страждають на інші недуги, часто хронічні і майже завжди важкі.

Спочатку грип А дещо образливо називали «мексиканським грипом» (як колись звичайний грип стали називати «іспанкою»); потім його на декілька тижнів охрестили «свинячим грипом», але відразу ж пропагандисти параної увели більш герметичну і страхітливу назву «грип А».

Річ у тім, що назва «свинячий грип» викликала у нас спогад про попередню пандемію, яка тримала в страху цілу планету, про так званий «пташиний грип», жертвами якого, як заявила свого часу Всесвітня організація охорони здоров’я, мали стати сім мільйонів осіб!

Повідомлення ВООЗ завжди сіють паніку, провіщаючи небезпеку… чи принаймні величезні прибутки для фармацевтичних компаній; шкода, що ті зусилля, що їх докладають до поширення параної, не витрачаються на викорінення таких захворювань як малярія.

Після появи того повідомлення ВООЗ уряди західних держав розв’язали оскаженілу кампанію підготовки до боротьби із оголошеною пандемією пташиного грипу, очолювані урядом США, який тоді виділив з бюджету понад мільярд доларів на придбання вакцин.

Зараз ми не станемо розмірковувати, чи було щось сумнівне в тих операціях, хоча підозрюємо, що було. Однак беззаперечним є той факт, що кількість хворих, які померли від пташиного грипу, не сягнула цифри понад сім мільйонів, якою нас лякала ВООЗ. Все обмежилося трьома сотнями доведених випадків. Не надто велика цифра, особливо, якщо порівняти її з півмільйоном смертей в цілому світі, до яких щороку призводить звичайний грип (чи принаймні, звичайний грип є їх супутньою причиною) або ж з двома мільйонами смертей, причиною яких є малярія.

Звісно, кількість цих смертей не підтверджена газетними заголовками, на відміну від тих, які спричинені отими новими "пандеміями", про які розводиться ВООЗ, породжуючи в західних країнах хвилю параної, розмах якої важко передбачити. Параної, поживу якій дає гандж, завжди присутній в ідолопоклонницьких суспільствах, які не здатні зустрічати смерть лице в лице природно, тому що попередньо їх запевнили, що науковий прогрес гарантує їм існування напівбогів.

Коли такі суспільства виявляють, що отой невразливий рай, який їм обіцяли, починає хитатися на своїх чванькуватих підвалинах через якийсь невідомий вірус, спалахує параноя; тоді господарі становища, перш, ніж ідолопоклонство похитнеться, витягають з рукава "фальшиве чудо" у вигляді вакцини чи протиотрути.

Фальшиве чудо, яке, можливо, й не працює; або ж виявляється непотрібним, як це було з пташиним грипом. Але тим часом хтось собі нагріє руки; тому що за всяким ідолопоклонством завжди є той, хто лопатою гребе гроші.

Автор: Хуан Мануель де Прада [Juan Manuel de Prada], іспанський письменник і журналіст
Назва оригіналу: ¿Pandemias o paranoias?
Джерело: АВС, 29.08.2009
Зреферувала Галина Грабовська



В тему:

Фізичний світ: душа, плоть, реінкарнація

Реінкарнація при передчасній смерті

Експерти ПАРЄ: пандемії грипу AH1N1 не було

Половина захворювань грипом проходить без жодних симптомів

Ігор Каганець про добрі віруси, Живе Слово, кінець світу і досягнення невразливості (відео)

Віруси – добрі вісники Всесвіту

СПИД — мистификация мирового масштаба (рос.)

Небезпечна вакцинація (підбірка актуальних статей)

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи