Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google створив власний індекс споживчих цін

Світ:

Компанія Google оголосила про створення власного індексу споживчих цін – Google Price Index (GPI), який буде визначатися на основі даних з інтернет-магазинів.

Про новий проект компанії розказав головний економіст Google, Хал Вар”ян. На його думку, GPI може стати альтернативним індексом для визначення економічних показників, наприклад, інфляції. Вар”ян порівняв його з так званим “індексом Біг-мака”, який використовують для того, щоб порівняти вартість виготовлення цього продукту McDonald’s у різних країнах, і дізнатись таким чином, наскільки заниженим є курс місцевої валюти.

Інтернет дозволяє вираховувати такі економічні показники набагато швидше, сказав економіст Google. Для цього компанія буде збирати статистику цін в інтернет-магазинах раз на місяць і публікувати її у вигляді Google Price Index. Тим не менш, Вар”ян підкреслив, що споживчий кошик товарів в інтернеті досить відрізняється від тих, які ми купуємо в реальному житті, тому не можна говорити про те, що GPI повністю замінить індекс споживчих цін.

Поки що всі дані GPI є закритими для публіки, і Google оприлюднив лише деяку інформацію щодо статистики по США та Великобританії, в інтернет-магазинах яких і ведеться підрахунок GPI.
 


В тему:

ВИШНЯ БОРІЯ: мережева гра-стратегія творчого класу

Український денар

У світі набувають популярності віртуальні валюти

Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011

Паралельне суспільство: Косівський урок для України

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи