Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Німеччині вперше відкрилась виставка, присвячена Гітлеру

У Німецькому історичному музеї в Берліні вперше у післявоєнній Німеччині відкрилась виставка, присвячена Адольфу Гітлеру під назвою "Гітлер і німці. Націоналістичне суспільство і насильство". Організатори побоюються, що вона може перетворитися на місце паломництва неонацистів.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



15 жовтня в Німецькому історичному музеї в Берліні відкрилась перша у післявоєнній Німеччині виставка, присвячена Адольфу Гітлеру.
Куратори виставки були змушені з обережністю підійти навіть до її назви. Первісна версія - "Гітлер" - була змінена на більш конкретне: "Гітлер і німці. Націоналістичне суспільство і насильство".

Організатори побоюються, що виставка може перетворитися на місце паломництва неонацистів і викликати різке обурення з боку вцілілих жертв Голокосту.

На виставці буде представлено близько 600 експонатів, що ілюструють життя і діяльність німецького диктатора, зокрема його особисті речі, близько 400 фотографій і картин з його зображенням, а також книги, газети, журнали та різноманітні предмети побуту часів Третього рейху.

Одна з цілей виставки - дослідити вплив Гітлера на Німеччину, який відчувається в країні і досі. Увагу також приділено тому, наскільки відкрито нацистська Німеччина проводила гоніння на євреїв.

Ідея створення експозиції з’явилася у професора історії Ганса-Ульріха Тамера ще шість років тому. Головне завдання вченого полягало в тому, щоб виставка в жодному разі не була сприйнята як прославлення нацистського лідера.

Основну увагу організатори приділили поданню візуальних образів Гітлера. Аудіо- та відеозаписи його виступів демонструватися не будуть.

Куратори також вирішили уникнути показу портретів Гітлера, де він позує як герой. Ці портрети - їх близько двох тисяч - є власністю американської армії.

Виставки, які розповідають про епоху нацизму, проводяться в Німеччині досить часто. А навесні у Берліні взагалі відкрився музей СС і гестапо. Відмінність нової експозиції - в тому, що її організатори свідомо висувають Гітлера на перший план, щоб змусити людей замислитися про його вплив на сучасну Німеччину.

Відкриття виставки збіглося з публікацією результатів загальнонімецького опитування, згідно з яким кожен десятий мешканець Німеччини хотів би, щоб до влади прийшов "сильний національний лідер".

Понад 35% опитаних зізналися, що стурбовані напливом до Німеччини іммігрантів.


 


В тему:

День і ніч Європи

Фашизм чи солідаризм?

Нацизм і більшовизм

Німецький експеримент

Гітлер, якого ви ще не бачили

Надцивілізація Волі
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи