Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Варнова економіка ТГ в запитаннях і відповідях

Економіка ТГ створюється як альтернатива існуючій економічній системі. Її учасниками будуть українці, організовані в сотенно-полкову структуру глобальної держави-корпорації. Оскільки ТГ твориться передусім брахманами, то в ній домінуватимуть брахманські підходи.
Ця стаття є продовженням статті «Варнова економіка Третього Гетьманату». Вона народилася завдяки запитанням і зауваженням зацікавлених читачів. Тому перед її прочитанням доцільно ознайомитися з текстом Варнова економіка Третього Гетьманату.

1. Що буде головним джерелом наповнення державного бюджету?

Економіка ТГ створює можливості для того, щоб будь-який громадянин міг легко розпочати свою справу. Це досягається за допомогою сучасних інтернет-технологій. Практично всі транзакції відбуватимуться безготівковим способом, за допомогою електронних грошей і електронних переказів. З кожного переказу автоматично знімається 1% – у такий спосіб кожний громадянин робить внесок на підтримку і розвиток своєї держави.

Внески 1% з транзакцій є головним джерелом внутрішнього наповнення державного бюджету. Це спонукатиме державу максимально заохочувати внутрішню ділову активність і не чинити їй зайвих перепон.

2. Чи вистачить цього для життєдіяльності держави?

По-перше, завдяки різкому підвищенню ділової активності всередині інформаційно-фінансової системи ТГ малопомітні для окремого громадянина 1-відсоткові внески разом зіллються в достатньо потужний фінансовий потік.

По-друге, функції державного апарату різко зменшуються: він займається в основному внутрішньою і зовнішньою безпекою, слідкує за точним виконанням законів, забезпечує конкурентоспроможність держави на глобальному ринку. Зокрема, втручання держави в ринкову економіку обмежується тим, щоб не допускати монополії, неправдивої реклами і продажу заборонених речей.

Всі інші економічні, культурні та інші функції здійснюватимуться бізнесом, громадськими організаціями і місцевим самоврядуванням.

3. За рахунок чого різко підвищиться фінансова активність громадян?

А. Легкість відкриття власної справи.

Достатньо заповнити анкету і заплатити символічний реєстраційний внесок (напр. 100 грн.), щоб отримати власну інтернет-сторінку з розрахунковим рахунком проекту і мінімальним сервісом для обліку ресурсів і персоналу започаткованого проекту.

Б. Внутрішня безподаткова зона.

Всередині інформаційно-фінансової системи ТГ громадяни взагалі не знають що таке податки. Податки використовуються тільки при експортно-імпортних операціях – щоб держава мала інструмент регулювання зовнішньої торгівлі з погляду Українських національних інтересів.

Виведення грошей з системи (при імпортних операціях) оподатковується мінімальним збором 10% – для заохочення формування внутрішньої економіки самодостатності. Експортні операції зазвичай не оподатковуються, хіба що для стримування надмірного експорту.

В. Легкість грошових переказів.

Всі транзакції можна робити безготівковим способом:

• on-line через інтернет, в т. ч. мобільний, а також за допомогою дебетових карток та SMS-банкінгу;

• off-line, для обмежених сум (обмеження – на вибір користувача) за допомогою кредитних карток або через Bluetooth мобільних телефонів продавця і покупця з наступною синхронізацією при першому ж доступі до інтернету (див. також статтю Google замінить кредитні картки на мобільні телефони).

Але якщо учасник системи бажає використовувати паперові чи інші готівкові гроші (ми можемо робити свої внутрішні матеріальні гроші з будь-якого придатного матеріалу і будь-якої форми), то він сплачує внесок 10% від транзакції – це потрібно для того, щоб компенсувати витрати на виготовлення таких матеріальних грошей і заохотити учасників працювати зі значно економнішими електронними грошима. Економіка ТГ не зацікавлена у широкому застосуванні неелектронних грошей, оскільки це зменшує базу для 1-відсоткових внесків.

4. Як держава регулює ринкову економіку?

Ринкова економіка майже повністю дерегульована. Держава контролює тільки три аспекти:

А. Виробляти, продавати і купляти можна все, що явно не суперечить національним інтересам і національній безпеці. Тобто йдеться практично про все, що сьогодні легально продається і купляється. Для реєстрації проекту (бізнесового чи небізнесового) треба просто заповнити лаконічну стандартну форму і заплатити символічний реєстраційний внесок (наприклад 100 грн.). Після отримання реєстраційного внеску і заповненої форми, засновник проекту отримує рахунок проекту (на якому вже є 50 грн.), доступ до веб-сторінки проекту з мінімально необхідними сервісами для керування учасниками проекту та його ресурсами. За правдивість інформації, поданої в реєстраційній формі, відповідає засновник проекту. Заявлена діяльність виконує роль реклами проекту, що сприяє його розвитку, тому немає сенсу записувати нереальні, перспективні та неіснуючі напрямки діяльності.

Б. Реклама повинна точно і повністю відповідати реальній якості рекламованих товарів і послуг. Наприклад, якщо продаються газовані напої, то має бути чітко вказано про їхній вплив – негативний та позитивний. Будь-яка брехня буде рішуче присікатися, у брехунів буде спочатку знижуватися публічний рейтинг довіри, а при повторних спробах буде скасована реєстрація. Це також стосується випадків, коли реальна діяльність не відповідає заявленій діяльності у реєстраційній формі. Контроль якості здійснюють кілька (2-3) спеціальних державних структур, які діють за сприяння споживачів та їхніх організацій, розглядають скарги, формують рекомендації, перевіряють висновки і рекомендації один одного (змагаються між собою). Повна прозорість і відповідальність за свої слова згідно з Євангельською настановою: «Хай слово ваше буде: так – так, ні – ні, а що понад це, те від лукавого».

В. Не допускається монопольна діяльність – відверта чи прихована (монопольні змови), оскільки ринкова економіка тримається на змагальності. Монополії руйнують ринкову економіку. Держава або розділяє монополіста, або інвестує (чи навіть засновує) конкуруючі проекти.

5. Чим займається державна економіка?

Державна економіка – це військово-промисловий комплекс, аерокосмічна промисловість, державний зв’язок, високі технології, фундаментальна і прикладна наука, а також все, що стосується національної безпеки та конкурентоспроможності ТГ на глобальних ринках.

Державна економіка фінансується з бюджету і наповнює бюджет завдяки прибуткам з зовнішньо-економічної діяльності.

Окрім того, держава може інвестувати чи засновувати підприємства ринкової економіки, які діють на загальних засадах, беруть участь в ринковій змагальності і наповнюють бюджет шляхом відрахування державі належної їй частки прибутків – як інвестора чи засновника бізнесу.

6. Хто має право отримувати подарунки?

Кожний громадянин може дарувати і отримувати подарунки, засновувати та інвестувати в проекти, отримуючи належні дивіденди. Обмеження вводиться тільки для державних службовців, які можуть бути приватними інвесторами бізнесових проектів, але керувати можуть тільки державними проектами – тобто тими, що засновані державою і своїми прибутками наповнюють бюджет.

Брахмани є головними суб’єктами економіки дарування, кшатрії – державної економіки, господарники – ринкової економіки. Такий розподіл встановлюється не через законодавчі обмеження, а природно, оскільки брахмани будуть найефективнішими в економіці дарування, кшатрії – в державній економіці, а господарники – в ринковій економіці.

Повторимо, що кожний громадянин ТГ може вільно отримувати подарунки і вільно їх витрачати на будь-які цілі, в тому числі й приватні. При цьому ведеться автоматичний обрахунок отриманих і зроблених дарувань, загальна сума яких складає показник «харизми» окремої людини чи проекту. «Харизма» має вагу тільки як показник інтенсивності включення людини в економіку дарування, на основі якого можна робити припущення щодо її суспільного авторитету. Весь рух коштів дарування є публічним, тобто всі надходження і витрати з грифом «дар» є доступними для всіх учасників інформаційно-фінансової системи ТГ.

7. Держава все ж таки втручається в ринкову економіку...

Тільки тоді, коли потрібна демонополізація або розвиток нових галузей – тоді вона може інвестувати або засновувати підприємства ринкової економіки, які діють на загальних засадах. Також держава контролює виконання правил ринкової економіки, головне з яких – чесна реклама.

8. Одновідсотковий збір з кожної фінансової операції нагадує лихварство...

Це звичайна плата за послугу транспортування грошей, причому зовсім не велика. Зазвичай банки беруть від 0,5% (якщо всередині системи) до 3, 5 і більше відсотків.

Робота в системі ТГ комфортна для користувачів, оскільки не передбачає жодного оподаткування всередині системи. Порахуйте, скільки грошей щомісяця ви отримуєте і сплачуєте і відрахуйте з них 1%. Оце і всі ваші податки, причому без заповнення декларацій і тяганини з фіскальними органами.

І це не є лихварство, оскільки зібрані внески йдуть на розвиток ВСІЄЇ ДЕРЖАВИ, тобто повертаються до учасників через послуги з організації, контролю якості, безпеки, просування приватного бізнесу на світові ринки тощо.

9. Платити 10% за користування готівки – це не забагато?

Хто не хоче платити 10% – хай використовує безготівкові форми розрахунків: інтернет- та SMS-банкінг, кредитні та дебетові картки, блютуз-систему «продавець-покупець». Внесок 10% потрібний передусім для заохочення людей використовувати передові фінансові технології.

10. Як будуть захищені авторські права на інтелектуальну власність?

У нашій системі вся інформація буде платною, за замовчуванням – 1 копійка за сторінку. Власник інформації при бажанні може виставити свою ціну, наприклад, «мінус 1 коп.» – тоді за кожне завантаження вже читач буде отримувати 1 коп. Це буде корисно для заохочення читати такі «рекламні» сторінки.

При бажані власник може виставити ціну 10 грн. за сторінку – тоді цю сторінку читатимуть тільки ті, кому це дійсно дуже потрібно. Так само власник, для швидкого поширення потрібної інформації, може виставити ціну «мінус 1 грн.» – для заохочення читачів відкривати цю сторінку.

Після відкриття сторінки читач має можливість виставити їй оцінку (від 0 до +5) і дати свій коментар, а також подарувати власникові сторінки будь-яку суму з відповідним поясненням чи без нього. Тоді може бути ситуація, коли читач відкрив «рекламну» сторінку вартістю «мінус 1 грн.» і автоматично отримав за це 1 грн. на свій рахунок, але потім подякував власнику і заплатив йому 100 грн.

Будь-яка оплата вважається транзакцією, тому з неї знімається 1%. Тож чим більше люди будуть платити і дякувати один одному, тим більшим буде наповнення бюджету ТГ.

Вся інтелектуальна власність має бути рішуче захищена авторським правом, що гарантується державою. Автор сам визначає умови, на яких можна передруковувати його інформацію: від «заборонено» до «повністю дозволено без жодних умов», від «при оплаті за передрукування» до «винагородження за передрукування» (це коли авторові треба швидко поширити інформацію і від платить тим, хто її передруковує) тощо. При виявленні порушення інтелектуальної власності порушник публічно вибачається і компенсує власнику інформації збитки в 10 кратному розмірі.

Ми говоримо тільки про правила роботи з внутрішньою корпоративною інформаційно-фінансовою системою ТГ («Інтернет ТГ»). Це не забороняє людям користуватися зовнішнім інтернетом.

Обов’язкові платежі за використання інтелектуальної власності і добровільні подяки за неї гармонійно доповнюють одне одного.

11. Що таке «харизма»?

«Харизмою» називається сума всіх вхідних і вихідних платежів з позначкою «дар». Всі дарування є публічними, тобто інформація про них є загальнодоступною для всіх учасників системи ТГ. Висока «харизма» є важливим індикатором того, що ця людина є авторитетним громадським діячем, який має реальну підтримку від своїх прихильників і використовує цю підтримку на суспільно-корисні справи.

12. Звідки у брахманів візьмуться гроші на здійснення великих дарувань?

Брахмани можуть достатньо багато отримувати завдяки отриманню дарувань, завдяки отриманню дивідендів з бізнесових проектів, де застосовуються їхні розробки, а також через автоматичні надходження від своїх інтернет-сторінок.

13. Хто визначає належність людини до певної варни?

Людина визначає сама. Зазвичай, щоб піднятися до варни брахманів, людина прискорено проходить через варни господарників і кшатріїв, здобуваючи в них необхідний життєвий досвід.

Більше того: у будь-який час людина може змінити варну, тобто включитися у спосіб життя іншої варни.

В реальному житті може бути поєднання варнової діяльності. Наприклад, людина може на 70% працювати як брахман, при цьому 20% часу віддавати роботі в державній структурі (з фіксованою ставкою), а решту 10% часу віддавати своєму бізнес-проекту, в якому вона є інвестором-акціонером, а може й керівником.

Проте найефективнішими будуть ті, які повністю занурюються в життя своєї варни. Риба може жити тільки на певній глибині. Часта зміна «глибини», тобто варнової спрямованості, зменшує ефективність людини. Хоча час від часу корисно змінювати діяльність.


В тему:

Варнова економіка Третього Гетьманату

Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011

Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи