Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Задля мирного розвитку треба позбутися двомовності, поліетнічності і мультикультуралізму

Колишній губернатор штату Колорадо Річард Ламм виголосив приголомшуючу промову про те, як знищити Америку. Передусім, треба зробити Америку двомовною, пропагувати «мультикультуралізм» і заохочувати іммігрантів підтримувати свою культуру.

Він сказав: «Якщо ви вважаєте, що Америка дуже самовдоволена, дуже благополучна, дуже багата – давайте уб’ємо Америку. Це зробити неважко. Не було в історії такої нації, яка пережила б руйнівну дію часу. Арнольд Тойнбі відмітив, що всі великі цивілізації переживають розквіт і занепад, і що «розтин трупа історії повинен був би показати, що всі великі нації покінчили життя самогубством».

«Постає питання, яким чином вони його здійснюють», — сказав Ламм. «Зробіть Америку двомовною, країною двох культур. Історія доводить, що жодна нація не здатна пережити напругу, конфлікт, антагонізм двох або більше конкуруючих мов і культур.

Володіти двома мовами – Боже благословення для окремої людини, але для суспільства бути двомовним – прокляття. Історик Сеймур Ліпсет визначив це таким чином: «Історії двомовних і двукультурних суспільств, що відмовилися від асиміляції, – це історії безладів, конфліктів і трагедій. Бельгія, Малайзія, Ліван – всі демонструють кризу національного життя, коли меншини вимагають автономії, якщо не незалежності. Пакистан і Кіпр розділилися. Нігерія придушила етнічний заколот. Франція зіткнулася з проблемами басків, бретонців і корсіканців».

Ламм продовжив: «Придумайте "мультикультуралізм» і заохочуйте іммігрантів підтримувати свою культуру. Слова «всі культури рівні» я зробив би аксіомою, як і слова про те, що «не існує жодних культурних відмінностей». Я зробив би аксіомою пояснення конкурентного відсіву темношкірих і латиноамериканцев упередженнями і дискримінацією з боку більшості. А будь-яке інше пояснення відміталося б.

Ми могли б без особливих зусиль перетворити Сполучені Штати на «іспанський Квебек». Ключ до вирішення цього завдання в тому, аби славити різноманітність на шкоду єдності. Як недавно сказав Бенджамін Шварц в The Atlantic Monthly: «Очевидний успіх нашого власного поліетнічного і полікультурного експерименту є результатом не толерантності, а панування. Без домінування, яке колись було продиктовано этноцентризмом і тим, що означає «бути американцем», ми б, намагаючись утриматися разом, мали б лише вимушену терпимість».

Я заохочуватиму іммігрантів підтримувати свої мову і культуру. Я заміню метафору «плавильного казана» метафорою «вінегрету». Доцільно було б так забезпечити існування різних культурних груп, щоб відмінності між ними зростали швидше ніж подібність.

По-четверте, я робив би наші найбільш швидкорослі демографічні групи найменш освіченими. Я б створив новий соціальний шар – люмпенізований, неасимільований, невиучуваний, ворожий нашому населенню. Я б забезпечив цьому шару 50-відсоткову квоту у вищих учбових закладах.

Мій п’ятий пункт програми руйнування Америки зобов’язав би крупні фонди і бізнес давати на цю програму багато грошей. Я вклав би капітал у формування етнічних ідентичностей, і встановив би культ відхилення від норми. Я змусив би меншини вважати, що їхній неуспіх – це провина більшості. Я створив би індустрію образ і звинувачень, яка б перекладала невдачі меншин на більшість.

Мій шостий пункт в плані розвалу Америки включив би подвійне громадянство. Я прославляв би різноманітність в єдності. Я підкреслював би відмінності, а не подібність. Розділені люди по всьому світу заклопотані головним чином ненавистю один до одного, – це коли вони не вбивають один одного. Різноманітне, і при цьому мирне і стабільне суспільство – історичний нонсенс.

Люди недооцінюють єдність, яка їх скріплює, зберігає націю. Пригадаєте древніх греків: геллени вважали, що вони належать до одного народу, вони володіли спільною мовою і літературою, поклонялися одним богам. Вся Геллада брала участь в Олімпійських іграх. Загальний ворог, Персія, загрожував їхній свободі. Але, проте, ці уявлення не були досить сильні, аби здолати два чинники – містечковий патріотизм і географічну розділеність, які живили політичні розбрати. Геллада впала. У цій історичній реальності, якщо ми змістимо акцент на «pluribus» з «unum», ми балканізуємо Америку, як це сталося з Косово.

Передостаннім я б обмежив предмет дискусій – наклав би табу на все, що суперечило б культу різноманітності. Я б знайшов слово, аналогічне слову «єретик», яке обривало дискусії і паралізувало думку в XVI столітті. Нині слова «расист» і «ксенофоб» припиняють дискусії та дебати.

Зробивши Америку багатокультурною країною, встановивши диктат мультикультуралізму, заснувавши крупні фонди, які оплачували б пропаганду відхилення від норми, я потім зробив би неможливим переписати наше імміграційне законодавство. Я би впровадив у свідомість мантру: «Тому що імміграція була колись хороша для Америки, вона завжди має бути хороша».

Під кінець своєї промови губернатор Ламм витер спітніле чоло і сказав: «Нарешті, я заборонив би книгу Віктора Хансона Девіса "Мексіфорнія". Це небезпечна книга. Вона критикує план знищення Америки. Якщо ви вважаєте, що Америка заслуговує бути знищеною, не читайте її».

Оплесків не було. Аура страху, що холодить душу, повисла над кожним з учасників конференції. Кожен в аудиторії знав, що все, перераховане Ламмом, здійснюється по всій Америці методично, холоднокровно, у все зростаючих масштабах. Будь-яке обговорення проблеми пригнічується. Більш ніж 100 мов розривають основи нашої освітньої системи і національної єдності. Варварські культури, які практикують нівечення жінок, процвітають, оскільки ми славимо «різноманітність». Американські робочі місця вирушають в «третій світ», оскільки жадібні корпорації створюють «третій світ» в Америці – погляньте на Каліфорнію та інші штати – насьогодні вже маємо 10 мільйонів нелегалів-іноземців, і кількість їх швидко зростає.

Джерело: www.snopes.com

Ця промова була виголошена Річардом Ламмом (Richard Douglas Lamm) у 2004 році на конференції під егідою Федерації з американської імміграційної реформи у Вашингтоні.
 


В тему:
Ліберальна ідея не спрацювала. Що далі?
Український дракон, або конкурс на Президента
Меркель: «мультикультурне суспільство» не вдалося
13 причин, чому не можна полоти полуницю
Кольорові раси та їх вплив на українські расові елементи
Мексіфорнія: держава прийдешнього
Коли мігранти з’їдять Європу 
“Різноманітність” робить нас нещасними?
Етногенетичні інтереси і міжрасові змішування. Нова книжка Франка Солтера в огляді Майкла Полігнано
“Країна Надзвичайного Стану” Пата Бьюкенена 
Захід Заходу
Патрік Дж. Бьюкенен. Смерть Заходу
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
нація
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

В Україні це вже сталося - двомовність, мультикультуралізм та культура іммігрантів.

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

В Україні це вже сталося - двомовність, мультикультуралізм та культура іммігрантів.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Що сталось, те вже сталось і хай би залишилось. А наша справа - торити новий шлях з цього місця. Яким же він може (повинен) стати?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

О, ще один політик, що дружить з власною головою! Це, повторюю, величезна рідкість.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!